Rejser til Celle Ligure

Middelalderbyen Celle Ligure er ikke blot et oplagt mål for en badeferie i det nordlige Italien, men også et godt rejsemål for dig, som vil bruge ferien på at udforske det bjergrige baglands hyggelige landsbyer og smukke natur. Book din rejse til Celle Ligure med Escapeaway i dag!

Celle Ligure er en lille perle af en badeby på Den Italienske Riviera omkring 40 kilometer vest for den smukke havneby Genova. Tidligere levede Celle Ligures indbyggere af handel og fiskeri, men allerede i slutningen af 1800-tallet begyndte ferierejsende at komme hertil for at nyde det milde, solrige klima og byens dejlige strande. Rejser du til Celle Ligure om sommeren, er det da også oplagt at bruge ferien ved det klare hav på en af byens brede Blå Flag-strande.

Badeferie på Den Italienske Riviera

Selvom beliggenheden ved det lune hav har gjort den tidligere fiskerby til et populært mål for badeferier, er der også meget andet at opleve her. I foråret og efteråret, hvor temperaturen indbyder til en mere aktiv ferie, kan du bruge lang tid på at udforske resten af Ligurien, hvor baglandet rummer mange idylliske landsbyer. Her er der også rig mulighed for at tage på vandreture i smuk natur.

Den mest populære "vandrerute" i selve Celle Ligure er den flotte, halvanden kilometer lange promenade, der forbinder byens badestrande. Hele dagen er det en fornøjelse at spadsere end tur nede langs vandet ad denne hyggelige promenade, hvor du undervejs har mange muligheder for at slå dig ned på en skyggefuld bænk for at nyde udsigten over det azurblå liguriske hav. Langs med promenaden og i de tilstødende gader finder du også adskillige strandbarer og spisesteder, hvor der takket være byens beliggenhed naturligvis ofte er lækre fiskeretter på menuen.

Stemningsfuld gammel bydel i Celle Ligure

Helt ned til den vestligste strand ligger byens gamle bydel med en stribe pastelfarvede bygninger. Bag denne frontrække gemmer sig charmerende smalle, brostensbelagte gader og stræder, der indbyder til, at du går på opdagelse.  Selvom du her tydeligt vil fornemme, at byen har en historie, der strækker sig helt tilbage til middelalderen, er meget af den øvrige by, som breder sig ud langs kysten og længere væk fra vandet dog af nyere dato. Særligt nede langs kystvejen har man dog sørget for at bygge i en stil, der passer godt sammen med den gamle bydel. Byens placering i et bakket terræn af frodige bakker, der rejser sig fra havet, gør desuden generelt Celle Ligure til en lys og åben by med utallige flotte udsigter over havet.

Celle Ligure er stadig en forholdsvis lille by med omkring 5.000 indbyggere, men da den samtidig er et populært rejsemål, finder du et godt udvalg af specialbutikker og minimarkeder. Her kan du få de fleste daglige fornødenheder, og har du en bil til rådighed er der ikke langt til flere indkøbsmuligheder i nabobyerne. Det er en også fordel med egen bil, når du skal omkring i området på udflugter. Der er således ikke langt til den nærmeste motorvej, E80, som løber parallelt med kysten. Men har du ikke en bil til rådighed er der dog også busforbindelser fra Celle Ligure til mange af nabobyerne, ligesom du med tog kan køre til blandt andet Genova og Pisa.

Bestil din rejse til Celle Ligure online

Det er både nemt og sikkert at bestille din rejse til Celle Ligure online. Vælg selv om du ønsker en pakkerejse inkl. flyrejse, hotelophold og billeje eller transfer (transport t/r fra lufthavnen), eller om du selv hellere vil arrangere din rejse til Ligurien og blot booke dit hotel eller ferielejlighed igennem Escapeaway. Du kan også få tilsendt et skræddersyet tilbud på en kør-selv ferie, altså en rundrejse i bil hvor du bor på flere hoteller i ferien.

>> Læs også om rejser til Cinque Terre
>> Book ophold på Agriturismo i Ligurien

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Celle Ligure