Rejser til Cinque Terre

Cinque Terre - som perler på en (smuk) snor. Find rejser til Cinque Terre inkl. fly og hotel eller ferielejlighed.

Utrolige vistaer og nye overraskelser om hvert hjørne på de snørklede stier og veje er en del af oplevelsen, når du rejser til Cinque Terre med Escapeaway. Lad dig forføre af dette utrolige område med 5 unikke byer på en snor. Folk rejser gerne langt efter maleriske fiskerlejer, panoramiske havudsigter og smukke naturscenarier. Og Cinque Terre er lige præcis sådan en fuldtræffer.

Cinque Terre ligger smukt langs med den østlige del af den Italienske Riviera på grænsen til Toscana. Byerne ligger på klippefremspring og byder på skøn havudsigt. Her finder du de 5 små byer Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola og Riomaggiore i skøn harmoni. De billedskønne byer kan tage pusten fra de fleste og slå benene væk under resten. Book hotel, feriehus eller ferielejlighed i Cinque Terre lige her.

En ferie blandt smukke bjerge og hyggelige fiskerlejer

Cinque Terre er et fredet område, der huser nogle af de skønneste landskaber i Italien. Her har tidligere generationer bearbejdet bjergskråningerne, så de i dag bugner af vinstokke og oliventræer. Det er kun få årtier siden, at de fem byer blev forbundet med vejnettet. De har bibeholdt deres oprindelige charme med gamle fiskerlejer og genovesiske kirker. Fra Levanto eller Punta Mesco går der gamle vandrestier til Monterosso. Monterosso er både kunstnerisk og naturmæssigt en attraktion. Her er det gamle Aurora Tårn, som adskiller den gamle bydel fra den nye, og kirken Skt. Frans absolut et besøg værd.

Cinque Terre på Unescos verdensarvliste

Området er verdenskendt for de vidunderlige vandreruter - et stisystem, som forbinder de 5 kystbyer og giver anledning til en aktiv ferie. Nogle stier er anvendelige til mountainbike og afslappende rideture, men hvis man ønsker at gå hele vejen fra Monterosso til Riomaggiore, er der kun ét at gøre - at iføre sig gode vandresko og afsætte en hel dag til formålet. Det skal oplyses at området er blevet en naturpark, hvorfor der undervejs nu opkræves en afgift for at besøge området.

Fra Monterosso til Riomaggiore

Hvis man vandrer fra Monterosso til Riomaggiore er man halvvejs fremme, når man kommer til Corniglia. Her er det måske blevet tid til en lille hvilepause. Fra Corniglia fortsætter man videre langs bugten til Manarola. Videre fra Manarola skal man så sørge for at komme ad den vej, der er kendt som Kærlighedsvejen. Den er hugget ud i klipperne og byder på barske omgivelser og en betagende udsigt over havet.

Vandresystemet:

Åbne stier:
På den populære vandresti (sentiero azzurro), som forbinder de fem byer, og som er betalingsstier, er det p.t. muligt at vandre på strækningerne
- Monterosso -> Vernazza
- Vernazza -> Corniglia
- Manarola -> Corniglia (kan dog være periodevis lukket pga. vedligeholdelsesarbejde)

Endvidere er der mange gratis og mindre befærdede stier i Cinque Terre, hvorfra man kan nyde havluften og de svimlende panoramaudsigter: fx strækningerne
- Monterosso -> Madonna di Soviore -> Vernazza (lang)
- Monterosso -> Levanto (via Punta Mesco)
- Manarola -> Volastra -> Corniglia (som et lidt udfordrende alternativ til strækningen Manarola -> Corniglia)
- Manarola -> Riomaggiore, også kaldet Kærlighedsstien
- Campiglia -> Riomaggiore
- Campiglia -> Portovenere
- samt mange andre vandreruter oppe bag byerne i Cinque Terre.

Bemærk: Eftersom området er meget bjergrigt, sker der fra tid til anden små skred på vandrenettet, hvilket kan medføre, at enkelte strækninger i kortere perioder kan være lukkede for den bedst mulige sikkerhed, når man færdes på ruterne.

Rejs med skib eller tog mellem byerne

Der er en fantastisk god togforbindelse mellem alle byerne i Cinque Terre, og togene kører flere gange i timen. Men byerne forbindes også med små turbåde, og det er et imponerende syn at sejle langs kysten. I hårdt vejr må man dog indstille sejladsen, da de fleste af byerne ikke har nogen egentlig havn. Billetterne til turbådene kan kun købes i billetlugerne på kajen i de fire af byerne (minus Corniglia som ligger højt) og ikke i velkomstcentrene, som man som regel finder ved togstationerne.

Monterosso er den største af byerne, og den eneste som har en rigtig badestrand - og den er derfor et oplagt valg for børnefamilier. Alternativt anbefales de nærliggende byer Moneglia, og Levanto, som også begge har gode børnevenlige strande samt direkte togforbindelse til Cinque Terre-byerne.

Hotel, villa eller ferielejlighed?

Hos Escapeaway kan vi tilbyde dig mere end 1.500 ferieboliger i Italien - heriblandt et bredt udvalg af håndplukkede hoteller, villaer og ferielejligheder langs kysten i Ligurien. Brug søgemaskinen ovenfor til at få et hurtigt overblik over tilgængelig ferieboliger i Cinque Terre. Oversigten inkluderer alle former for indkvartering. Skal du for eksempel på ferie med en større gruppe, kan vi anbefale muligheden for at leje en villa. Så har I pool, have osv. helt for jer selv i ferien. Har du spørgsmål, eller vil du gerne have hjælp til at træffe det rigtige valg, er du velkommen til at ringe til os for en snak om, hvad du skal vælge og hvorfor.

>> Læs mere om hoteller i Cinque Terre her

Transport til Cinque Terre

Nærmeste lufthavne for Cinque Terre er Pisa, Genova og Firenze. Fra Pisas lufthavn er der kun en lille times kørsel til La Spezia, som er indgangen til Cinque Terre, og du kan typisk finde direkte fly til Pisa Lufthavn i sommerhalvåret, mens både Genova og Firenze vil kræve en mellemlanding.

Du kan også rejse ind til en af de større lufthavne i Milano eller Rom, men med væsentlig længere køretid herefter. Jernbanenettet i Italien er dog utroligt godt udbygget, så hvis du ikke ønsker at køre selv, er det muligt at lade sig transportere med offentlig transport hele vejen.

Restauranter og shopping

Efter en vandretur er der gode muligheder for at slappe af og komme til kræfterne igen med et lækkert måltid på et af områdets mange gode spisesteder. Cinque Terra er således kendt for sit gode køkken med et rigt udvalg af fiskeretter. Her får du for eksempel vores kollega Marcus' bud på de bedste fiskerestauranter i Cinque Terre. Har du lejet en ferielejlighed med køkken, kan du få det meste hos byernes købmænd. Derudover kan det anbefales at handle på markederne i området, hvor du finder gode råvarer og traditionelle produkter fra regionen.

Udflugter

Hele ferien kan nemt bruges på at nyde livet i de 5 små byer, men der er dog også mange andre interessante udflugtsmål i baglandet og langs kysten. Du er for eksempel ikke langt fra stranden Punta Corvo, som anses for en af Italiens bedste. Her kan du nyde Middelhavet, når det er bedst. Turen derned er dog ikke for gangbesværede, omend der er rækværk på store dele af vejen. Den smukke strandlagune er dog anstrengelserne værd med sit sorte sand og smukke udsigt mod Portovenere. Dertil kommer naturligvis muligheden for at tage på dagsture til interessante byer som Firenze og Pisa i naboregionen med et væld af spændende historiske seværdigheder, restauranter og shopping-muligheder.

Hoteller i Cinque Terre

Populære hoteller i Cinque Terre

Italien, Norditalien, Ligurien, Moneglia
8,8
Meget godt
212 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 67 km
  • Nærmeste strand: ca. 130 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Norditalien, Ligurien, Bocca di Magra
8,5
Meget godt
261 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 76 km
  • Nærmeste strand: ca. 160 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Norditalien, Ligurien, Bonassola
9,0
Fabelagtigt
116 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 89 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant

Cinque Terre - pakkerejser med rejsegaranti

Rejs med Escapeaway til Cinque Terre og vælg blandt det store udvalg af hoteller, villaer og ferielejligheder. Bestil din rejse online inkl. fly, hotel og evt. lejebil eller transfer og få den billigste pris. Når du bestiller en pakkerejse, er du automatisk dækket af pakkerejseloven og rejsegaranti, ligesom vi har tegnet udvidet ansvarsforsikring. Med Escapeaway Rejser kan du rejse til alle lufthavne i Italien, og du vælger selv rejselængde og rejseperiode. Skal du rejse til Ligurien, er de mest benyttede lufthavne Pisa, Firenze, Genova eller evt. Nice i Frankrig.

Start din rejse fra Aarhus, Hamborg, København, Billund eller Aalborg lufthavn

Med Escapeaway Rejser kan du flyve fra lufthavnene i København, Aalborg, Aarhus og Billund, ja - og så er det også værd at tænke på lufthavnen i Hamborg, der har mange gode og billige flyruter til Italien. I skrivende stund kan du flyve direkte til Pisa fra Billund og København og Pisa er den lufthavn med direkte fly, som ligger nærmest på Cinque Terre. Du kan også overveje at flyve til enten Firenze, Milano, Genova eller Nice. I søgemaskinen kan du selv sammensætte din rejse og du kan se priser på fly til de forskellige lufthavne, samt afstanden til dit hotel.

Bestil en billig lejebil i lufthavnen

Den absolutte nemmeste måde at komme fra lufthavnen til Cinque Terre, eller for den sags skyld andre rejsemål i Ligurien, er med en lejebil. Hos Escapeaway Rejser samarbejder vi med en håndfuld udvalgte biludlejningsselskaber, som alle er kendt for at give god service, vi samarbejder bl.a. med Avis billeje, SIXT car rental, Hertz og Europcar biludlejning. Bestiller du en pakkerejse, vil du automatisk blive tilbudt billeje eller transfer, når du booker din rejse, men skal du blot bestille en billig lejebil kan du sammenligne priser på udlejningsbiler i alle lufthavne og større byer f.eks. Pisa via nedenstående link.

>> Sammenlign priser på billeje i Pisa

Kør-selv ferie i egen bil er naturligvis også en mulighed, da Ligurien ligger i den nordlige del af Italien. Vil du rejse i egen bil, kan du læse mere om kør-selv ferie til Cinque Terre her.

Hvor skal man bo, i lejlighed eller på hotel?

Escapeaway er specialist i rejser til Ligurien og tilbyder et stort program af hoteller, ferielejligheder og villaer som alle er håndplukkede. Ønsker du at holde ferie på et lille familiedrevet hotel i vandkanten eller måske et hotel med flere faciliteter f.eks. børnepool, eller vil du hellere bo i din egen ferielejlighed og bare nyd udsigterne på din balkon? Find dit hotel eller lejlighed i Cinque Terre ved at benytte filtrene i søgemaskinen.

Mere information til din rejse til Cinque Terre

Cinque Terre er en del af Den italienske Riviera i Ligurien-regionen i det nordvestlige Italien. Kystområdet er ca. 12 kilometer langt og består af en nationalpark og fem landsbyer, som har givet navn til området. Landsbyerne er Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola og Riomaggiore. Kystlinjen, de fem landsbyer og de omkringliggende bjergskråninger er alle officielt en del af nationalparken og er blevet erklæret verdensarv af Unesco.

Cinque Terre byder på hyggelige fiskerlejer, et netværk af fine, gamle vandrestier med panoramiske havudsigter, en rig gastronomi og nogle af Italiens smukkeste kulturlandskaber.

Et stisystem forbinder de fem kystbyer, så du har mulighed for at vandre fra by til by, hvis du har mod på det. På nogle stier er det også muligt at køre på mountainbike eller ride på hest. Blandt de mest kendte vandreruter i området - mellem Manarola og Riomaggiore - er den såkaldte Kærlighedssti, der er hugget ud i klipperne og byder på en smuk udsigt over havet. Hvis du ikke orker at vandre mellem byerne, kan du dog nøjes med at køre i tog, da der går toge mellem dem flere gange i timen. Byerne er også forbundet via turbåde, når det ikke er hårdt vejr.

I Monterosso kan du opleve en familievenlig sandstrand, forrevne klippekyster og en stemningsfuld middelalderbykerne; i Vernazza finder du de smukke liguriske pastelfarvede huse beliggende helt ned til havet og en lille sandstrand; Corniglia ligger højt på et klippefremspring med en usædvanligt betagende panoramaudsigt; Manarola byder på en fantastisk udsigt og en charmerende stemning med stort set kun èn gade, nemlig hovedgaden, som fører ned til den lille bådplads; og Riomaggiore regnes for den arkitektoniske perle blandt de fem byer. 

Og sidst, men ikke mindst, er Cinque Terre et godt udgangspunkt for dagsudflugter til andre interessante steder i nærheden, f.eks. strandlagunen Punta Corvo - der regnes for én af de smukkeste strande i Italien - med sit sorte sand og smukke udsigt mod Portovenere. Du kan også vælge at tage på en dagsudflugt til interessante kulturbyer, såsom Firenze og Pisa.

Bestil rejser til Cinque Terre online og få den billigste pris

Hos Escapeaway Rejser er vi kendt for personlig service, og du er naturligvis altid velkommen til at kontakte os, hvis du vil have et skræddersyet tilbud på din rejse til Cinque Terre, eller hvis du blot vil have et godt råd til valg af hotel eller rejsetips. Er du på jagt efter den billigste pris på din rejse, skal du dog bestille den online i søgemaskinen, hvor vi sammenligner priser fra alle flyselskaber så du altid er sikker på at få den bedste pris.

Lokale links

Du kan finde aktuelle opdateringer for vandrestier og anden information om Parco Nazionale delle Cinque Terre på den officielle hjemmeside her.

Hvad siger gæsterne i Cinque Terre?

8,6
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 398 anmeldelser