Bondegårdsferie på en charmerende Agriturismo ved Cinque Terre

Ferie på en agriturismo ved Cinque Terre

Cinque Terre er et af de mest naturskønne områder i Italien - og som alle Italiens-fans ved, siger det en hel del. Det er med sine dramatiske klippekyster, stejle vin-terrasser, charmerende olivenlunde, farverige blomster og små, ældgamle landsbyer i vandkanten et paradis for vandrere.

Et perfekt sted at holde ferie for dig, der elsker at opleve natur, kultur og historie gå op i en højere enhed. Området står på UNESCO’s liste over uvurderlig verdensarv.

Historiske fiskerlejer i Cinque Terre

At vandre er den foretrukne aktivitet blandt mange gæster i Cinque Terre, og ruten mellem de 5 okker- og abrikosfarvede fiskerlejer - Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola og Riomaggiore - er verdensberømt. Ligesom byerne er det, for både deres skønhed og deres unikke historiske værdi. Du behøver dog ikke at være begejstret for at snøre vandrestøvlerne på for at få det bedste ud af din ferie i Cinque Terre. Det er muligt at nå alle fem byer med bil; dog kan du ikke køre ind i bykernen, og parkering er svært og dyrt. Hvis du vil nå rundt til byerne på en mere komfortabel måde end ved at gå, kan det anbefales at tage toget, som stopper i dem alle. En både hurtig og behagelig måde at opleve Cinque Terre, selvom du selvfølgelig ikke kommer ligeså tæt på naturens vidundere, som når du vandrer. En kombination af tog og vandring er også en oplagt mulighed.

På din udforskning af fiskerlejerne kan du holde alle de pauser, du vil, med frisklavet mad og et koldt glas hvidvin på en af de lokale restauranter - og en svømmetur i Middelhavet er en fantastisk måde at køle ned på, inden du vandrer videre til den næste by på ruten.

Ferie på landet OG badeferie

At bo på en agriturismo tæt på Cinque Terre giver dig den perfekte mulighed for at kombinere afslapning, vandring, udforskning og badeferie. Du befinder dig jo på Den Italienske Riviera, så havet og stranden er aldrig langt væk. Selvom de fleste agriturismo’er har pool - i nogle tilfælde med en ganske fantastisk udsigt over havet og det dramatiske kystlandskab - kan det være rart at have muligheden for at afveksle med et dyp i det behagelige, friske, turkisgrønne havvand og tage en dag med afkobling på stranden.

En agriturismo i Cinque Terre udgør en ideel ramme omkring en ferie, hvor du både kommer langt væk fra hverdagens stress, har masser af plads og frisk luft omkring dig og samtidig er tæt på kulturelle seværdigheder. Det er en dejlig måde at holde ferie på for både par og familier, og i de fleste tilfælde kan du vælge at bo i lejlighed. Komforten og privatlivet har dermed gode kår.

Når du har besøgt de 5 berømte landsbyer, kan du eventuelt vende næsen mod syd og tilbringe nogle timer i for eksempel den historiske havneby Genova, hvor Columbus blev født og hvorfra den herlige, gastronomiske opfindelse pesto stammer. Her kan du beundre mange interessante paladser og kirker, samt arkitektur og malerier af høj historisk og kunstnerisk værdi.

Tre agriturismo’er ved Cinque Terre

Der findes ingen agriturismo’er inde i selve Cinque Terre, som er en nationalpark. Du kan dog komme meget tæt på, og herunder kan du læse mere om tre anbefalelsesværdige agriturismo’er, hvor du kan holde en skøn ferie med din familie eller partner i nærheden af uforglemmelige Cinque Terre. Vi har selvfølgelig flere, og du er altid velkommen til at henvende dig, hvis du vil have tips og råd.

Agriturismo Olivium
Et lille drømmested at holde ferie. Her foregår, som navnet antyder, produktion af lækker olivenolie. Oliesmagninger kan arrangeres. Her bor du i La Spezia, hvorfra du kan rejse til Cinque Terre med tog på et kvarter. Landstedet er ren charme, med lejligheder og pool. To spisesteder inden for 1,5 km. afstand.

Agriturismo L’Amandola
Stemningen er magisk her på dette meget personlige og dejlige feriested i udkanten af badebyen Levanto. Efter kun 4 minutters togtur befinder du dig i Cinque Terre. L’Amandola har både jacuzzi og pool, og producerer velsmagende råvarer, der bl.a. bruges til den hjemmelavede marmelade til morgenmaden. Mulighed for madlavningskurser.

Agriturismo Golfo dei Poeti
Poetisk? Ja, i den grad, ikke mindst hvad den fabelagtige udsigt fra infinity-poolen angår. Ved siden af finder du en mindre pool med jacuzzi. Den lille pool er kun 90 cm. dyb og velegnet til børn, men ikke en decideret børnepool. I det hele taget vil dine børn elske dette uforglemmelige feriested, for her er både høns, hængebugsvin, klappegeder og andre landbrugsdyr, samt ponyer og hunde. Få middagen bragt fra en nærliggende restaurant og spis den på din egen terrasse.

>> Læs mere om agriturismo

Kort over Cinque Terre