Rejser til Den italienske riviera

Den Italienske Riviera lokker med sol, strand, klipper, utrolige byer og et fabelagtigt bagland. Nu kan du booke din rejse til Rivieraen i Italien med fly fra Danmark og billeje ved ankomsten direkte hos Escapeaway.

Hold ferie på Den Italienske Riviera og nyd det gode vejr året rundt. Escapeaway giver dig det bedste udbud af ferieboliger langs Den Italienske Riviera. Nyd rivieraens milde klima, tilbagelænede liv og utrolige udsigter. Her får du et lækkert Middelhavsklima på kanten af bjergene, som nærmest "hælder" direkte ned i Det Liguriske Hav, og der er nok af ferieboliger at vælge imellem, for dette er klassisk ferieområde, uanset om du vælge den vestlige del (Riviera di Ponente) eller den del af Den Italienske Riviera, som ligger øst for hovedbyen Genova, nemlig Riviera di Levante.

Den Italienske Riviera strækker sig fra grænsebyen Ventimiglia i vest (der, hvor Den franske Riviera stopper) og følger Liguriens kyst frem til La Spezia og grænsen til Toscana. Hele Rivieraen ligger altså i den smalle og stærkt kuperede kystregion Ligurien. På grund af det milde klima kan du besøge Den Italienske Riviera året rundt, og selvom det måske ikke bliver til så mange strandture om vinteren, så kan du stadig få en dejlig ferie med to-cifrede temperaturer, sene gåture og måske et tidligt forår? Få den ultimative frihed og tag på kør-selv-ferie til den italienske del af rivieraen med mulighed for en smuttur til Nice og Monaco på den sydfranske side.

Den Italienske Riviera inspirerede Hemingway

Du vil ikke være den første rejsende, som forelsker sig i den betagende italienske Riviera, der i århundreder har været velbesøgt af såvel store kunstnere som feriegæster fra nær og fjern. Liguriens kystlinje emmer af historie, og verdensberømte litterære skikkelser som Byron og Shelley slog deres folder her i begyndelsen af 1800-tallet. Forfatteren D. H. Lawrence boede i fiskerlandsbyen Fiascherino, og Hemingway tilbragte megen tid i Rapallo længere vestpå.

Det er ikke svært at forstå disse talentfulde mænds præference for den italienske Riviera. Området er på storslået vis indkranset af de liguriske appenniner, og har et usædvanligt mildt mikroklima året rundt. Det er formentlig den smukkeste kyst i Italien, og det specielle mikroklima skaber betingelserne for en helt overvældende rigdom af blomster overalt. Mod vest kan du endda finde en del af Rivieraen, der har sit navn efter blomsterindustrien: ”Blomsterrivieraen”, Riviera dei Fiori.

>> Læs mere om ferieboliger på Den Italienske Riviera her

Hoteller på Den Italienske Riviera

Populære hoteller på Den Italienske Riviera

Italien, Norditalien, Ligurien, Savona
8,8
Meget godt
2466 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 48 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Norditalien, Ligurien, Cinque Terre
8,8
Meget godt
703 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 100 km
  • Nærmeste strand: ca. 170 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Norditalien, Ligurien, Loano
8,3
Meget godt
1693 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 75 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.7 km
  • Pool (evt. sæsonåben)

Sådan booker du en rejse til Den Italienske Riviera med Escapeaway

Med Escapeaway kan du nemt booke en problemfri og sikker rejse til Den Italienske Riviera, med mulighed for afrejse fra lufthavnen i København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg. Den smarte søgemaskine støvsuger hele tiden nettet for de bedste priser på flybilletter med rutefly, og sætter dem sammen med vores udvalgte hoteller på Den Italienske Riviera. Vi samler det hele i en pakkerejse med rejsegaranti, så du får det bedste af begge verdener. Tilføj billeje til pakken og få den bedste oplevelse når du kommer frem.

Øst eller vest? Hele rivieraen er bedst!

Der er uenighed om, hvorvidt det er den vestlige eller østlige del af Rivieraen, der er det perfekte feriested. Sandheden er, at det kommer an på, hvad du er til. Den østlige del har de mest spektakulære panoramaudsigter, og det er her, du skal hen, hvis du virkelig vil opleve den glamourøse stemning, der stadig knytter sig til dele af Den Italienske Riviera.

Hvis du derimod søger et pulserende strandliv og masser af sol, så er det i retning af de attraktive strande langs Riviera di Ponente, du skal. Her er alle muligheder til stede for den perfekte familieferie, og masser af italienere elsker at holde deres sommerferie her.

I den vestlige del af Riviera di Ponente kan vi anbefale, at du besøger byen Ventimiglia, hvor der om fredagen er et særdeles livligt marked for blandt andet lædervarer. Tager du endnu længere vestpå, kommer du til skønne og velduftende Riviera dei Fiori. Undervejs bør du tage tid til at indtage den ekslusive ferieby Portofino.

Perfekt italiensk mad på Den italienske Riviera

I Ligurien får maden om muligt tænderne til at løbe endnu mere i vand end resten af Italiens cuisine. Lokale specialiteter inkluderer olivenolie fra Imperia, ansjoser og tør hvidvin fra naturreservatet Cinque Terre - "De Fem Områder", der er som skabt til at køle din gane på en varm dag.

Den verdenskendte og elskede pesto genovese stammer ligeledes fra Ligurien, og mere himmelsk smagsoplevelse end en lokal, hjemmerørt udgave af denne pesto findes næppe. I havnebyen Genoa blev denne pesto i sin tid opfundet for at hindre skørbug blandt sømændene. Prøv et stykke lækker take away-lasagne fra de mange lokale pasta-specialister i Den Italienske Rivieras små og større byer – selvfølgelig med masser af pesto genovese hældt over. Det koster blot få euro, men mætter og smager fantastisk. I Liguriens køkken vil du ofte finde masser af fisk, kanin, pasta med valnøddesauce, pastatypen trofie (lækre med pesto) og endelig focaccia, især udgaven med ost fra Recco.

Transport

For mange er Den Italienske Riviera en oplagt destination for en god kør-selv ferie i Italien. Fra Grænsen er der kun ca. 1.400km til Genova, hvilket er attraktivt for særligt familier, som ønsker en bilferie, hvor man faktisk kan tage hele det lange stræk ned gennem Europa på én gang. Fra Genova følger man motorvej E80 mod enten øst eller vest frem til sin ferielejlighed eller hotel.

Nærmeste lufthavn er i hovedbyen Genova, men det er nok mere sandsynligt at I ønsker at flyve ind til enten Milano Linate eller Milano Malpensa, som ligger ca. 200km væk. Her kan man leje en bil og køre resten af den flotte vej til Rivieraen på egen hånd.

Mere information til din rejse til Den Italienske Riviera

Den Italienske Riviera er den smalle kyststrækning, der ligger mellem det Liguriske Hav og bjergkæderne de Maritime Alper og Appenninerne. I længderetningen strækker kyststrækningen sig fra den franske Riviera i Frankrig til Capo Corvo, tæt på grænsen til Toscana. Den Italienske Riviera omfatter således næsten hele kysten i Ligurien. Man skelner normalt mellem en østlig og vestlig af kyststrækningen; den vestlige del kaldes Riviera di Ponente og strækker sig fra Genova til den franske grænse, mens den østlige del, som kaldes Riviera di Levante, strækker sig fra Genova til Capo Corvo.

Rivieraen byder på et fantastisk middelhavsklima, mange gode muligheder for en bade- og solferie, storslåede naturoplevelser, interessante kystbyer og en rig gastronomi. Men hvilken del af kyststrækningen skal du vælge? Tja, hvis du vil opleve den glamourøse stemning, der stadig knytter sig til dele af Den Italienske Riviera, og de mest spektakulære udsigtspunkter, så er det den østlige del af kyststrækningen, du skal vælge. Hvis du derimod mere er til det pulserende strandliv med masser af sol og badning, så bør du søge i retning af Riviera di Ponente, dvs. den vestlige del, der byder på kyststrækningens bedste strande.

Du bør naturligvis ikke gå glip af en tur til Cinque Terre - det 12 kilometer lange kystområde, der består af en nationalpark og fem landsbyer, som har givet navn til området. Kystlinjen, de fem landsbyer og de omkringliggende bjergskråninger regnes for nogle af de smukkeste kulturlandskaber i Italien og er alle officielt en del af nationalparken, der er erklæret verdensarv af Unesco. Foruden disse unikke kulturlandskaber kan du her opleve gamle, hyggelige fiskerlejer, et netværk af fine, gamle vandrestier med panoramiske havudsigter og en rig gastronomi. 

Og hvis du trænger til lidt storbyliv mellem sol, strand og naturoplevelser kan du tage på en udflugt til regionshovedstaden Genova - paradoksernes by - der byder på en besynderlig blanding af smukke gamle bygninger og nybyggeri i beton og stål, men som blandt andet rummer et fascinerende historisk centrum og en stolt fortid som maritim republik.

>> Læs mere om ferie i Ligurien her

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hvad siger gæsterne på Den Italienske Riviera?

8,5
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 612 anmeldelser