Rejser til Finale Ligure

Aktiv ferie eller på langs på stranden

Finale Ligure går for at være en af de smukkeste perler på Den Italienske Riviera og er et perfekt feriested for rejsende både med og uden børn.

Finale Ligure har mange målgrupper: Uanset om du er en klassisk strandgæst, familie med enten små børn eller teenagere, eller på jagt efter en aktiv ferie fyldt med vandsport, klatring og mountainbike-ture, så er Finale stedet for dig.

Den fine sandstrand er en af de længste og bredeste i Ligurien og langs med stranden står der rækker af palmer. På selve strandpromenaden er der et stort udbud af restauranter, barer og mange andre former for underholdning.

Sand og palmer i lange baner

Det stabile milde klima på Den Italienske Riviera og de smukke omgivelser gør, at dette område perfekt til en ferie med både afslapning og aktiviteter med masser af tilbud inden for kunst, kultur, sport og natur. 

Langs med Finales fine sandstrand, der er en af de længste og bredeste i Ligurien, står der imponerende rækker af flotte palmer. På selve strandpromenaden er der et stort udbud af restauranter, barer og mange andre former for underholdning. I Finale Ligure findes gode muligheder for passionerede bjergbestigerer og mange cyklister finder området attraktivt på grund af de mange smukke cykelruter.

Tre forskellige bydele

Byen er sammensat er de tre mindre bydele; Finale Ligure (også kaldet Finalmarina), Finale Pia og Finalborgo. De to første bydele ligger lige ud til vandet og her er gode muligheder for at vandre rundt i de små livlige stræder og kigge på butikker eller blot slappe af på de dejlige strande. Finalborgo ligger lidt længere inde i landet (ca. 1,5 km fra kysten), og her kan man nyde den hyggelige atmosfære, der er typisk for disse gamle byer. 

Kort over Finale Ligure

Klik på kortet herunder for at få et overblik over ferieboliger i byen samt en oversigt over de nærmeste lufthavne og kørselsafstande fra byer i Nordeuropa.Hotel, villa eller ferielejlighed?

Hos Escapeaway kan vi tilbyde dig mere end 1.500 ferieboliger i Italien - heriblandt et bredt udvalg af håndplukkede hoteller, villaer og ferielejligheder i Ligurien. 

Vil du gerne bo i Finale Ligure, kan du hurtigt få en oversigt over tilgængelig ferieboliger i og omkring byen ved at bruge søgemaskinen ovenfor.
 
Drømmer du om en ferie i fredelige, landlige omgivelser, er det værd at overveje et agriturismo i Ligurien. Her bor du typisk på et idyllisk landsted, som eventuelt stadig har et aktivt landbrug med smukke omgivelser, der giver rigelig plads til børnene nyde friheden og de voksne roen.

Har du spørgsmål, eller vil du gerne have hjælp til at træffe det helt rigtige valg til din ferie i Italien, er du velkommen til at ringe til os.

Transport

Vil du bruge mest muligt af ferien i Italien, er det oplagt at flyve til Genova lufthavn, som er den nærmeste lufthavn til Finale Ligure og et godt udgangspunkt for en ferie i regionen. Lufthaven betjenes blandt andet af lavprisflyselskaber som Ryanair og Vueling med gode chancer for at finde forbindelser til Danmark - eventuelt med en mellemlanding. 

Finale Ligure ligger som et stop på jernbanestrækningen langs kysten mellem Ventimiglia og Genova. Dertil kommer, at diverse busforbindelser ind i landet og ikke mindst beliggenheden ved hovedvejen La Strada Statale 1 Aurelia og nærheden til Autostrada A10, som gør det nemt at komme til og fra byen i bil. Bestiller du billeje i Genova Lufthavn, er det derfor ikke blot let at komme til og fra byen, men du har også en større frihed til at udforske regionens mange seværdigheder i dit helt eget tempo. 

Restauranter og indkøbsmuligheder

I en populær ferieby som denne finder du ikke overraskende et ganske bredt udvalg af spisesteder i form af restauranter, caféer og pizzariaer. Gastronomien i Ligurien anses af mange kendere for at høre til blandt den bedste i Italien, hvor et varieret landskab med både bjerge og kyst afspejler sig i et alsidigt køkken med mange spændende oplevelser for den eventyrlystne. På din ferie vil du næsten med sikkerhed stifte bekendtskab med traditionelle udgaver af pesto genovese, minestrone og focaccia, ligesom nærheden til havet kommer tydelig til udtryk med et rigt udvalg af lækre fiske- og skaldyrsretter.

Trods byens forholdsvis beskredne størrelse findes her flere mindre supermarkeder og købmænd, hvor du kan købe de fleste basale fornødenheder. Har du lyst til en dag med shopping, bør du dog nok overveje en udfugt til en af de større byer, som for eksempel Pietra Ligure, eller regionenhovedstaden Genova, hvor du nemt kan komme til med tog eller bil. 

 

Udflugter

Får man lyst til lidt flere oplevelser, kan man besøge kystbyen Noli, der kun ligger små 7 km væk (mod Genova). Noli er med på listen over Italiens smukkeste middelalderbyer - I Borghi più Belli - og er bestemt et visit værd! Alene køreturen hertil er fantastisk smuk med klippefremspring så store, at de 'hænger' ud over kystvejen. Får man lyst til en dukkert, byder Noli også på en dejlig sandstrand.

Det venter også en unik naturoplevelse i Le Grotte di Toirano blot 12 km fra Finale Ligure. Mindre dele af dette store grottekompleks er således blevet åbnet for offentligheden og på en guidet tur kan du komme på en fantastisk rejse gennem naturlige grottesale med fodaftryk og andre spændende spor fra menneskets forfædre.

Lokale links

Du finder byen egen hjemmeside her (italiensk)Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Finale Ligure

Hvad siger gæsterne i Finale Ligure?

8,8
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 29 anmeldelser