Rejser til Genova

Find rejser til Genova inkl. fly og hotel eller ferielejlighed

Genovas status som Italiens største havneby er oparbejdet gennem århundreder. Allerede i 1100-tallet var Genova en af de stolte italienske maritime republikker, og byens købmænd skabte enorme fomuer på handel i Middelhavet. Nu har du mulighed for at booke din rejse til Genova direkte hos Escapeaway - som en pakkerejse, der inkluderer flybillet, håndplukket feriebolig og evt. lejebil i lufthavnen. Det er nemt, sikkert og billigt.

Masser af mennesker rejser til Genova hver dag, enten som destination eller på gennemrejse, og sådan har det være i århundreder. Liguriens pulserende hovedstad er på samme tid en livlig havneby med forbindelse til øer i hele det vestlige Middelhav, et travlt knudepunkt for togrejsende mellem øst, vest og nord - og et naturligt fixpunkt på motorvej E80, som strækker sig langs hele Liguriens kyst fra Frankrig til Toscana.

I 1844 beskrev Dickens Genova som: "a place that grows upon you every day...it abounds in the strangest contrasts; things that are picturesque, ugly, mean, magnificent, delightful and offensive, break upon the view at every turn". Dette billede holder til fulde den dag i dag. Få andre byer er så fantastiske og så kedelige, så smukke og så grimme som Genova. Vi har her at gøre med en af Italiens mest oversete perler.

Lige dér i midten - i smørhullet - ligger Genova og skuer ud over Det Liguriske Hav. For dem, der kommer rejsende fra havet, synes byen at klistre sig op af kystbjergenes skråninger. For dem, der kommer fra bjergene er de åbne vidder en kærkommen åbenbaring i forhold til de rå klipper inde i landet.

Stolt maritim republik

Genovas status som Italiens største havneby er oparbejdet gennem århundreder. Allerede i 1100-tallet var Genova en af de stolte italienske maritime republikker, og byens købmænd skabte enorme formuer på handel i Middelhavet. Storhedstiden varede århundreder, og Genova besad for eksempel øerne Sardinien og Corsica. I denne florisante periode var byens værste fjender såmænd ikke de arabiske sørøvere, men de konkurrerende sørepublikker Pisa og Venedig.

Nedturen

Skæbnens ironi ville dog, at det ikke blev nogen af disse, som forårsagede Genovas nedgangsperiode, men derimod byens egen søn, Christoffer Colombus, hvis opdagelse medførte nye søfartsruter, der reducerede Middelhavets betydning for handlen. Siden måtte Genova døje med invasioner fra både Østrig og Frankrig, der stækkede byens magt betydeligt og medførte afståelser af land. Det skal dog bemærkes, at Corsica stadig var genovesisk, da Napoleon Bonaparte fødtes der i 1769.

Større end nogensinde

I dag er byen større end nogensinde før, men ikke smukkere. Det sidste århundredes hastige udvikling har - som i alle storbyer - bevirket, at Genova er en besynderlig blanding af smukke gamle bygninger og nybyggeri i beton og stål. Det historiske centrum, tæt på den gamle havn, er dog stadig meget helstøbt og fascinerende, og da det er stort, er der ingen grund til at spilde sin tid på de kedelige nye kvarterer. Helt nede ved havnen er byggeriet naturligvis nyt, ingen kan jo kræve, at havnearbejderne skal have samme arbejdsvilkår som for 100 eller 300 år siden. Men hvis blot man bevæger sig få skridt fra vandet op til de gamle arkader, der løber under de husene langs havnefronten, så genfinder man de små knejper, butikker og restauranters charme.

På opdagelse i byen

Det historiske centrum er en sand labyrint, der indbyder til mange dages opdagelsesrejser. Lad os blot nævne nogle af de steder, man bør besøge i byen:
- Via Garibaldi frembyder en fabelagtig mængde af paladser fra 1500-tallet, hvoraf størstedelen er fornemt restaureret. Det er en fryd for øjet at slentre ned ad gaden og forsøge at se de prægtigt udsmykkede lofter.
- Den gotiske domkirke San Lorenzo stammer fra 1100- og 1200-tallet, og ikke kun dens elegante arkitektur, men også dens skønne stenskærearbejder gør den til byens smukkeste kirke.
- Byens tårne udgør en særlig oplevelse: Prøv under din vej rundt at se, hvor mange tårne fra Middelalderen, du kan se, som enten stadig står, eller som er blevet inkorporeret i senere bygninger.
- Hvis man på et tidspunkt får nok af al finkulturen, kan man glæde sig over det enorme akvarium med over 500 slags fisk (og hvad der nu ellers findes i havet). Det er Italiens tredje mest besøgte museum, kun overgået af Vatikanmuseerne i Rom og Uffizierne i Firenze.

Fly til lufthavne omkring Genova

Genova har din egen lufthavn, Aeroporto di Genova, som ligger en håndfuld kilometer udenfor byen. Naturligvis på en inddæmmet halvø ud i bugten, for her tillader pladsen ikke lufthavne i baglandet. Dette er en halvstor lufthavn, som har forbindelse til mange destinationer i Europa, så det er muligt at flyve hertil med et enkelt stop fra visse lufthavne.

Derudover er det oplagt at kigge på lufthavne som fx. Nice lufthavn (200km), Torino Caselle (200km), Milano Malpensa (170km), Milano Linate (165km) eller Pisa lufthavn (160km).

I Escapeaways søgemaskine kan du vælge flyforbindelser fra alle større lufthavne i Italien. Her kan du finde den forbindelse som passer dig bedst, blandt samtlige ruteflyselskaber, og finde den billigste pris på flybilletter til Genova. Kombinerer du med en feriebolig og evt. en lejebil i lufthavnen, er din rejse sikret gennem Rejsegarantifonden, og prisen er lige så billig, som hvis du bestiller på en af de internationale portaler - hvor du ikke er dækket af garantien.

Mere information til din rejse til Genova

Genova er hovedstad for regionen Ligurien i den nordvestlige del af Italien. Byen, der ligger ved Genova-bugten og Det Liguriske Hav, har omkring 600,000 indbyggere, hvilket gør den til den største by i Ligurien, en af de største byer ved Middelhavet, og den sjette-største by i Italien. 

Genova er kendt for dens mægtige havn, der er den største havn i Italien, og udgør sammen med storbyerne Milano og Torino Norditaliens økonomiske lokomotiv. Dens rige kulturhistorie og dens gamle bycentrum har bidraget til, at dele af byen har været på Unescos liste over verdensarv siden 2006. Den er også kendt for at være fødested for den berømte søfarer og opdagelsesrejsende Columbus og violinisten og komponisten Paganini.

Blandt byens største seværdigheder er Palazzi dei Rolli, der er en gruppe af storslåede, historiske paladser bygget ved et dekret fra senatet i 1576, herunder Palazzo Rosso, Palazzo Bianco, Palazzo Podestà o di Nicolosio Lomellino, Palazzo Reale og Palazzo Angelo Giovanni Spinola.

En anden af byens store seværdigheder er katedralen Duomo di Genova, der blev indviet af pave Gelasius II i 1118 og i dag er sædet for bispedømmet Genova. Katedralen er dog også kendt for andet end sine religiøse dyder. Under Anden Verdenskrig ramte en vildfaren artillerigranat, affyret af det engelske slagskib HMS Malaya, ned i det sydøstlige hjørne af katedralens skib. Ved et under, der stadig diskuteres blandt de ældste af byens indbyggere, eksploderede granaten dog ikke - og den opbevares stadig i katedralen sammen med en inskription, der priser sig lykkelig over den himmelske nåde, der tilfaldt byens indbyggere. 

Genova rummer også et akvarium, som modtager millioner af besøgende hvert år og som er Italiens tredje-mest besøgte museum, kun overgået af Vatikanmuseerne i Rom og Uffizierne i Firenze. Akvariet ligger ved den gamle havn og rummer hele 48 bassiner med blandt andet delfiner, hajer, skildpadder, blæksprutter og mange andre arter. I havneområdet finder du også den panoramiske elevator, ”Bigo”, der byder på en fantastisk udsigt ud over Genova.Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Genova