Genova Lufthavn

Genova Lufthavn

Selve lufthavnen er et trafikalt knudepunkt for Italiens nordvestlige region, Ligurien, og ligger også centralt for Arenzano, Pegli, Rapallo, Savona, Varazze og Voltri.

Genova Lufthavn - officelt Aeroporto di Genova (lufthavnskode GOA) - ligger på en kunstig halvø omtrent 6 kilometer vest for Genova, Liguriens hovedstad. Lufthavnen har stor betydning for den lokale økonomi, ikke mindst fordi området nyder en stigende popularitet som ferierejsemål. Lander du i Genova Lufthavn, er det ikke blot nemt at besøge den historiske regionshovedstad, men også at komme videre til de mange andre interessante byer i Ligurien og langs den italienske riviera.

Genova er en af hovedbyerne i Ligurien og den er et sammensurium af fantastisk og labyrintisk arkitektur og sidegader, der bare venter på at blive udforsket. Genova ligger blandt Italiens fineste landskaber. Byens gader fordeler sig ud fra midten, men der er ingen åbenlys byplanlægning. Alligevel indeholder gaderne et imponerende udvalg af kunst og historie – med bl.a. den utrolige Cattedrale di San Lorenzo og flere elegante paladser som højdepunkter. I byens inferno er der talrige indbydende caféer, restauranter og barer, især omkring Piazza de Ferrari, Piazza Giacomo Matteotti og Piazza San Lorenzo.

Mange rejser til Genova alene for at besøge kysten, der strækker sig over ca. 30 km. Selve Cristoforo Colombo lufthavn ligger lige ud til vandet, hvilket betyder, du kan forvente en storslået udsigt ud over kysten og det Liguriske Hav ved take-off og landing.

Flyselskaber og ruter

Den for nyligt moderniseret lufthavn betjenes af adskillige flyselskaber, hvor særligt lavprisselskaberne Ryanair og vueling har mange ruter til andre europæiske destinationer. Derudover flyver blandt andet Air France til Paris og Lufthansa til München. 

Lokal transport

Det er let at komme til det centrale Genova. Der er gode offentlige transportmuligheder i form af adskillige lufthavnsbusser, en nærliggende togstation, samt en mængde billige taxier. Motorvej A10 giver hurtige tilkørselsforhold mellem byen og lufthavnen med en køretur på ca. 10 minutter. Der kører regelmæssigt busser ind til hovedbanegården, Stazione Piazza Principe, i Genova. Du kan købe din busbillet fra automater eller fra turistinformationen i terminalen. Derudover kan du tage en taxi fra holdepladsen lige uden for ankomsthallens udgang. Det tager omkring 15 minutter at køre ind til centrum af Genova.

Biludlejning

Flere af de store, kendte biludlejningsselskaber som Avis, Hertz og Sixt har skranker i lufthavnens ankomsthal og tilbyder som regel et bredt udvalg af biltyper og klasser. Ønsker du en bestemt størrelse lejebil, kan det anbefales at bestille billeje hjemmefra. Det gør det også nemmere at sammenligne de forskellige selskabers priser i ro og mag.

>> Priser på ledige lejebiler i Genova lufthavn finder du online her

Andre faciliteter i lufthavnen

Der er et lille udvalg af butikker, spisesteder og kaffebarer i lufthavnen. Derudover inkluderer faciliteterne blandt andet en turistinformation, vekselkontorer og hæveautomater. 

I lufthavnen er passagerfaciliteterne gode og de er spredt ud over både første og anden sal i terminalen. De tæller bl.a. forskellige barer og en selvbetjeningsrestaurant, der er specialiseret i det italienske køkken. Der er også populære butikker som Giglio Bagnara modebutikken og Genova Shop’en, hvor en række genovesiske lækkerbiskner venter på kunderne. Der er også mulighed for at benytte den eksklusive VIP lounge, konferencelokaler på det tilknyttede Sheraton Hotel Genova og Sala Genova loungen på 1. etage, der tillige tilbyder satellit-tv, internetadgang, aviser og en snackbar.

Adresse og kontakt

Aeroporto di Genova S.p.a. 
I-16154 Sestri Ponente 
Genova, Ligurien
Italien 

Email: info@airport.genova.it 
Telefon: 0039 (0)10 601 5328 

Lufthavnskode GOA 

Du kan se aktuelle flyafgange og læse mere om lufthavnen på den officielle hjemmeside her

Se lufthavnens beliggenhed på kort

>> Læs mere om lufthavne