Hoteller i Ligurien

Ligurien har nogle af Italiens mest uberørte kystlinjer, og tilbyder den rejsende den ultimative flugt til en af Italiens mest fantastiske kystregioner. Hos Escapeaway er vi specialister i håndplukkede hoteller i Ligurien med gode anmeldelser. Book i dag!

Mange af Liguriens hoteller tilbyder en betagende udsigt over den italienske riviera, som er vidt berømt for sit mangfoldige landskab med mange sandstrande, smukke vandreruter, gamle byer, dramatiske bjerge og høje klipper, hvilket gør hoteller i Ligurien til nogle af de mest efterspurgte i Italien. Udforsk de gamle og idylliske landsbyer Cinque Terre, eller far vild i den snoede 'caruggi' i Liguriens hovedstad Genova.

Jeg har her samlet nogle få facts og informationer om Ligurien, såsom regionens geografi, befolkning, historie og klima, som kan tjene som inspiration til når du skal booke hotel i Ligurien. Informationen er udelukkende ment som inspiration og der tages forbehold for faktuelle fejl. Hvis du ønsker at finde mere inspiration til din rejse til Ligurien, anbefaler jeg dig at besøge vores blog, hvor du kan finde spændende artikler om vores rejsemål. God fornøjelse og god rejse!

Geografi og befolkning

Ligurien ligger ved Det liguriske Hav, afgrænset af Frankrig mod vest, Piemonte mod nord og Toscana og Emilia-Romagna mod øst. Det er en yderst bjergrig region; ud af regionens samlede 5,422 km2 udgøres de 65% af bjerge, mens de resterende 35% udgøres af bakker. Regionen har store naturområder, som i alt udgør 12% af dens areal. Disse naturområder inkluderer blandt andet en stor nationalpark, seks store parker, to mindre parker og tre naturreservater.

Der bor omkring 1,6 millioner mennesker i Ligurien, hvoraf omkring 590.000 af disse bor i regionshovedstaden Genova. De fleste af Escapeaways hoteller i Ligurien ligger langs den eftertragtede kystlinje.

Klima og vejr

Klimaet i Ligurien afhænger af, hvor i regionen, du befinder dig; i særdeleshed om du befinder dig ude ved kysten - hvor temperaturerne normalt varierer mindre end i den indre del af regionen - eller inde i den indre, bjergrige del af regionen, hvor temperaturerne normalt er mere ekstreme. Regionen har dog som helhed et overvejende mediterrant klima med milde vintre og varme, tørre somre. 

De følgende gennemsnitlige vejrforhold tager udgangspunkt i målinger foretaget i kystbyen San Remo og kan dermed ikke antages at gælde hele regionen, specielt ikke den indre del af regionen, men de kan give en ide om, hvordan vejret er ved den nordliguriske kyst. De to varmeste måneder i San Remo er juli og august med gennemsnitligt 24 grader, efterfulgt af september med gennemsnitligt 22 grader, mens de koldeste måneder i året - januar og februar - har middeltemperaturer på 10 grader.

Hvis du vil undgå at opleve regn på din ferie i Ligurien, skal du lade være med at rejse dertil i november, som med sine gennemsnitligt 148 mm regn suverænt er den måned i året, der har mest nedbør, efterfulgt af december med 95 mm regn i gennemsnit. Mindst nedbør i Ligurien finder du i juli måned med kun 20 mm regn i gennemsnit.

Historie

Ligurere, forstået som et folk eller en stamme, bliver allerede nævnt af antikke romerske og græske kilder. Det formodes, at de boede i området omkring Genovabugten og at de omkring 400-500 f.Kr. blev fordrevet fra dette område af keltere, hvorved de måtte flytte til andre områder i Sydeuropa, blandt andet vore dages Marseille (datidens Massalia) i Frankrig, hvor de blev registreret af datidens græske kolonister i Massalia. I andre dele af Gallien blev de indtrængende ligurere kaldt for “keltligurere”.

Under kejser Augustus (Octavian) blev Ligurien udnævnt til en italiensk region (Regio IX Liguria) og vigtige romerske veje bidrog til at forstærke regionens handel og identitet. Fra det fjerde til det tiende århundrede var regionen domineret af byzantinere, lombardere, frankere og undertiden hærget af normannere og saracenere. 

Mellem år 1005 og år 1797 var regionen en del af Republikken Genova, som især i perioden mellem dens begyndelse og indtil det 16. århundrede oplevede stor handelsmæssig og politisk succes og var den mest magtfulde maritime republik mellem det tolvte og det fjortende århundrede. Republikken blev blandt andet rig på handel med krydderier fra Østen, dominerede Det Tyrrhenske Hav og havde kolonier ved Sortehavet.

Republikken Genova ophørte, da Ligurien blev invaderet af Napoleons revolutionære franske tropper. Den maritime republik blev siden efterfulgt af Den liguriske republik, som eksisterede indtil den blev annekteret af Frankrig i 1805. Den liguriske republik blev genoprettet efter Napoleons nederlag i 1814, men blev kort efter annekteret af Kongedømmet Sardinien, som senere blev til Kongeriget Italien i 1815. En række af de smukke og historiske bygninger i Ligurien er blevet omdannet til mindre hoteller i årenes løb.

Hoteller ved de største seværdigheder i Ligurien

I Ligurien er byerne de største seværdigheder, og det giver gode muligheder for at du kan bo på hoteller, som er placeret "inde i seværdighederne". Jeg har her udvalgt nogle få af de mange seværdigheder, som du har mulighed for at opleve på din ferie i Ligurien. Hvis du har lyst til at læse mere om andre seværdigheder i Ligurien, anbefaler jeg dig at læse vores blog om rejser, hvor du kan finde spændende artikler om alle vores rejsemål i Italien. God fornøjelse og god rejse!

Portovenere

Portovenere er - ligesom det nordligere beliggende Cinque Terre - ét af de mest spektakulære kyst- og kulturlandskaber i Ligurien. I anerkendelse af begges historiske, landskabsmæssige og kulturelle betydning blev både Portovenere og Cinque Terre udnævnt til verdensarv af UNESCO i 1997.

Navnet Portovenere dækker både over en by og en kommune. Ligesom Cinque Terre består af fem forskellige landsbyer - foruden en nationalpark og et kystområde - så består Portovenere af tre forskellige landsbyer, Fezzano, Le Grazie og Portovenere (der har givet navn til kommunen). Derudover henviser navnet som regel også til de tre øer, Palmaria, Tino og Tinetto, som ligger ud for Portoveneres kyst.

Blandt områdets mange seværdigheder er Portoveneres regionale naturpark, der rummer et unikt kystlandskab med klipper og præhistoriske grotter. Blandt de meste kendte grotter er (den nu sammenstyrtede) Byrons Grotte, opkaldt efter den berømte engelske digter, George Gordon Byron, der besøgte stedet for at slappe af og lade sig inspirere.

Af andre seværdigheder kan nævnes middelaldergaderne i Le Grazie og Fezzano, Skt. Peters Kirke i Portovenere og Doria-slottet, også i Portovenere.

>> Læs mere om rejser til Portovenere

Genova

Genova er ikke bare Liguriens regionshovedstad og Italiens sjette-største by (med små 600.000 indbyggere), men også ét af Italiens økonomiske centre, der inkluderer én af Middelhavets største havne, hæderkronede skibsværfter og stålværker og én af verdens ældste banker. Desuden er byen rig på kunst, arkitektur, gastronomi og historie.

Dele af byens historiske centrum kom på UNESCO´s liste over verdensarv i 2006 og gennem dens lange og farverige historie har den blandt fostret berømtheder som Christopher Columbus og Niccolo Paganini, som begge er født i byen. 

Blandt byens største seværdigheder er den af Dominikaner-ordenen administrerede og romansk byggede kirke Santa Maria di Castello; byens katedral Duomo di Genova (også kaldet Cattedrale di San Lorenzo); det gamle - og 117 meter høje - fyr kaldet “La Lanterna”; hovedtorvet i byen Piazza De Ferrari; det imponerende palads Palazzo Ducale (nu museum og kulturcenter); Teatro Carlo Felice (der er Genovas førende operahus); Via Garibaldi i den historiske del af centrum (der blev erklæret for verdensarv i 2006); og det legendariske sømandskvarter Boccadasse.

>> Læs mere om rejser til Genova

Portofino

Den lille fiskerlandsby Portofino - beliggende i bugten Golfo de Tigullio ca. 36 kilometer fra Genova - er blevet berømt for dens maleriske skønhed, der har fået flere rejsemagasiner til at kåre den til én af Middelhavets smukkeste byer og gjort den til et yndet opholdssted for paver, konger og kunstnere. Blandt andre har Kong Richard Løvehjerte, Kejser Wilhelm II, pave Gregor XI, digteren Guy de Maupassant og filosoffen Friedrich Nietzsche opholdt sig i byen. 

Blandt byens største seværdigheder er den romanske kirke San Giorgio fra det 12. århundrede (dog genopbygget i 1950 efter ødelæggelser påført under Anden Verdenskrig); fæstningen Castello Brown (tidligere med navnet Castello di San Giorgio) fra det 14. århundrede, der i dag tjener som museum; og kirken San Martino, der menes at stamme tilbage til det tolvte århundrede, men officielt blev indviet i 1548.

Byen har også en smuk naturhavn og en række strande ligger lidt længere op af kysten, tæt på byen, herunder den ejendommelige Paraggi-strand (kilet ind mellem bjergene og bugten af samme navn), foruden strandene Camogli, Chiavari, Lavagna og Sestri Levante.

>> Læs mere om rejser til Portofino

Cinque Terre

Cinque Terre - der består af de fem landsbyer Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola og Riomaggiore - er nok den mest kendte del af Ligurien, hvis man ser bort fra regions-hovedstaden Genova. 

Sammen med kystlinjen - der er en del af den italienske Riviera - og de omkringliggende bjerglandskaber udgør de fem landsbyer en del af Cinque Terre Nationalpark, som blev udnævnt til verdensarv af UNESCO i 1997 (se tilsvarende under Portovenere).

Foruden landsbyernes spændende historie (der går helt tilbage til Republikken Genova), masser af god mad og vin, og nogle af Italiens mest fascinerende kulturlandskaber byder Cinque Terre blandt andet på masser af vandreruter langs kysten og mellem de fem landsbyer, bademuligheder ved kystens strande og bugter, og historisk unikke kirker, klostre, fæstninger og paladser.

>> Læs mere om rejser til Cinque Terre

>> Læs mere om hoteller

Kort over Ligurien

Populære hoteller i Ligurien

Italien, Norditalien, Ligurien, Santa Margherita Ligure
8,9
Meget godt
1655 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 45 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Parkering
Italien, Norditalien, Ligurien, Sarzana
8,4
Meget godt
703 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 69 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Norditalien, Ligurien, Moneglia
8,7
Meget godt
215 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 67 km
  • Nærmeste strand: ca. 130 m
  • Internetadgang/Wi-Fi