Rejser til Imperia

Drømmer du om en sol- og badeferie når det er bedst, hvor stranden skal være fin og udflugtsmulighederne mange? Så er en rejse til skønne Imperia noget for dig. Her kan du kombinere udflugter i både Italien og Frankrig med dejlige stunder på stranden. Book din rejse til Imperia med Escapeaway i dag!

Imperia ligger på Den italienske riviera nordøst for Sanremo på det, der lokalt er kendt som Riviera dei Fiori, Blomsterrivieraen. Den smukke kyst er kendt for sit solrige klima, tilbagelænede atmosfære og ikke mindst fantastiske strande. Selve Imperia er opkaldt efter floden, Impero, der deler den i to bydele Porto Maurizio og Oneglio, som i først 1923 på dekret af Benito Mussolini blev forenet til én by. Mange af byens knap 43.000 indbyggere opfatter dog stadig ikke de to bydele, som én og samme by. Som besøgende vil du da også tydeligt fornemme, at bydelene er ret forskellige. 

Velkommen til Italien med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Imperia og andre rejsemål i Ligurien hvor du bor på håndplukkede hoteller på din rejse. Indtast dine ferieønsker i søgemaskinen og find nemt en fleksibel rejse til Imperia, som passer til dig og dine planer. Vælg mellem afrejse fra København, Aarhus, Aalborg, Billund eller Hamburg lufthavn - vi søger efter billige flybilletter til fx. Nice  lufthavn (70km) eller Genova lufthavn (88km) fra alle flyselskaber og kombinerer med udvalgte hoteller i Imperia, kun med gode anmeldelser. Du får en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti, til nettets bedste pris.

To byer i én

Porto Maurizio er med den ferierejsendes øjne umiddelbart den mest charmerende med sit historisk centrum, Parasio, hvorfra du har en flot udsigt over havet og resten af byen. Hvis du ikke falder helt i staver over udsigten, kan du her bruge tiden på at spadsere rundt i de gamle, smalle stræder med deres butikker og måske kigge indenfor i Duomo San Maurizio – Liguriens største domkirke. Gå også en tur ned til Porto Maurizios marina, hvor store og små lystbåde ligger side om side og vugger i det klare vand. Trænger du til en afkølende dukkert i sommervarmen, kan det også anbefales at lægge vejen forbi Spiaggia d'Oro, byens bedste strand. 

På østsiden af floden ligger Oneglio-bydelen, som især på grund af den store fiskerihavn fremstår lidt mere moderne og er mindre turistet. Ikke desto mindre finder du dog også her en helt stribe restauranter og barer med udsigt til den brede havnefront. Vil du opleve det "ægte" Italien, hvor det ikke er turister, men lokale indbyggere som præget livet i gaderne, er det da også Oneglio-bydelen, du bør sigte efter. Her findes desuden et rigt udvalg af butikker mellem de smukke gamle, pastelfarvede huse og hyggelige pladser, hvor du kan slå dig ned for at betragte bylivet. 

Oliven, pasta og blomster

På trods af dens gode beliggenhed på Den italienske riviera lever Imperia ikke kun af turisme. Området omkring byen er således også kendt for at have en stor produktion af oliven, som blandt andet bruges til den anerkendte olivenolie, du kan finde på byens markeder og på bordet, når du går ud for at spise. Er du interesseret i olivenolieproduktionens historie, er det værd at lægge vejen forbi det lille museum, Museo dell’Olivo Carlo Carli, i Oneglia. Ligesom andre steder på Blomsterrivieraen dyrkes der også mange blomster i Imperia og sidst, men ikke mindst, forbinder madentusiaster byen med den lækre pasta, som her laves på durumhvede.

Det er ikke kun i Imperia og de andre charmerende byer nede ved kysten, du kan nyde gode, lokale produkter. Har du tid til det, kan det også varmt anbefales at tage på nogle ture lidt ind i det bjergrige bagland. Her lidt på afstand af den livlige kyst vil du finde smukke dale, uberørte skove og fredelige landsbyer, hvor du på rustikke trattoriaer, kan udforske det lokale køkkens mange herligheder - inklusiv gode vine. Start eventuelt med at opbygge en sund appetit på en vandretur ad en af de mange stier i området. Der er også gode muligheder for at cykle, hvis du vil kunne nå lidt længere omkring.

>> Læs også om rejser til Dolcedo
>> Læs om kør selv-ferie til Ligurien

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Andre links

Hoteller i Imperia

Hvad siger gæsterne i Imperia?

8,0
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 16 anmeldelser