Rejser til Levanto

En af de mest indbydende og hyggelige kystbyer i Ligurien er Levanto. Den lille by med det indbydende centrum og de fine sandstrande ligger desuden tæt på det unikke Cinque Terre. Book din rejse til Levanto med Escapeaway i dag!

Levanto er med sin placering på den mest uspolerede del af den Italienske Riviera perfekt til en ferie med afslapning på stranden, der krydres med oplevelsesrige udflugter ind i naturparken Le Cinque Terre. Parkens fem berømte landsbyer er således alle inden for din rækkevidde, hvad enten du tager toget eller vil vandre. 

Selve Levanto er også en charmerende lille badeby, ikke mindst takket være dens beliggenhed ved det azurblå hav omgivet af frodige bjerge, olivenlunde og vingårde. Sammenlignet med mange af de andre, mere kendte feriebyer i regionen, føles Levanto mindre overrendt og mere ægte italiensk. Det er en del af byens charme og gør den til et godt rejsemål, hvis du holder af ferier i fredelige omgivelser med spændende udflugtsmål i nærheden.

Du kan nemt bruge det meste af ferien med bare at dase på den lange sandstrand, som er en af de bedste på Riviera di Levante (den østlige Riviera fra Genova til La Spezia). De fleste som vælger at rejse til Levanto benytter dog byen som udgangspunkt for at udforske de idylliske middelalderbyer og den smukke natur i området. Efter en oplevelsesrig dag kan du vende tilbage til Levanto for at slappe af på en af caféerne nede ved vandet med et godt glas vin, slentre en tur på promenaden eller måske tage en dukkert inden inden du sætter dig til rette på en af byens restauranter.

Velkommen til Italien med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Levanto og andre rejsemål i Ligurien hvor du bor på håndplukkede hoteller i din ferie.

>> Læs også om rejser til Portofino
>> Læs også om kør selv-ferie til Ligurien

Hoteller i Levanto

Seværdigheder og udflugter

Herunder har jeg kort beskrevet nogle af de mange oplevelser, som venter dig på en rejse til Levanto. Hvis du vil læse om de mange andre seværdigheder i regionen, anbefaler jeg dig at besøge vores rejseblog, hvor du kan finde spændende artikler om Ligurien og andre dele af Italien. God fornøjelse og god rejse!

Vandreture fra Levanto

Da Levanto ligger lige nord for den berømte naturpark Cinque Terre, er det selvfølgelig oplagt at tage på udflugter til de fem maleriske landsbyer, som parken er opkaldt efter, eller blot udforske nogle af de mange andre stier i området.

Er du i nogenlunde god form, kan du for eksempel vandre fra Levanto til den nærmest af de fem, Monterosso, på omkring 3 timer. Start gerne tidligt, så du undgår at vandre i middagsheden. Der skal forceres en del højdemeter og trappetrin undervejs, men det er alle anstrengelserne værd, hvis du holder af flotte udsigter. Fra spidsen af Punta Mesco kan du for eksempel se fire af de fem byer. Ruten fra Levanto er velafmærket og normalt mindre befærdet end ruterne mellem de fem populære byer i parken. Fremme i Monterosso kan du tage en afkølende dukkert i havet inden du sætter dig til rette på en af byens gode caféer for at få en velfortjent frokost.

Har du mod på en hårdere udfordring, er der også en vandrerute i baglandet fra Levanto til Portovenere på 32 kilometer. Det er muligt at lave afstikkere undervejs ned til kysten og de fem landsbyer. 

Levanto er i øvrigt ikke blot et godt udgangspunkt for vandreture i området. Der er også gode muligheder for at tage på cykelture. Der er blandt andet inden for de seneste år lavet en god cykelsti til Bonassola og Framura, hvor du både passerer spetakulære kystudsigter og lange mørke tunneler. 

Genova - Liguriens omdrejningspunkt

Det er med god grund, at mange som rejser til Levanto holder sig til nærområdet det meste af ferien. Her er meget at se og opleve. Men har du god tid kan det også anbefales at tage en tur til regionshovedstaden Genova, som ligger godt en times togtur væk. 

Genova er en storby og har blandt andet Italiens største havn. Det er derfor naturligvis en anden helt anden oplevelse, der venter dig her end i Levanto. Samtidig er Genova et mindre kendt turistmål end for eksempel Verona, men har alligevel meget at byde på i form af både seværdigheder, shopping og kulturliv. Faktisk er en tur i byens middelalderkvarter på mange måder mere interessant end i andre, mere turistede byer. Det giver således en mærkbart anden atmosfære, at der kun er enkelte af butikkerne, som udelukkende henvender sig til turister, og når det primært er de lokale, som skaber livet på caféer, vinbarer og restauranter i bydelens labyrintiske gader. 

Der er også altid masser af liv nede i den bilfri del af havneområdet, Porto Antico. Her er fortovscaféer en masse at vælge mellem, men det er også en fascinerende oplevelse at tage på en havnerundfart for at se, hvordan landets største og travelste havn fungerer. Er du på ferie med børn, er det også oplagt at besøge det store akvarium Acquario di Genova, Italiens største, som er bygget ude på en stor mole i havnen. Er du mere interesseret i historie, bør du også lægge vejen forbi Genovas søfatsmuseum, der ligger lige i nærheden. Her er mange flotte modelskibe, som sammen med mange andre udstillingsgenstande fortæller historien om Genova som søfartsnation.

 

Information og fakta

Her har jeg samlet lidt nyttige informationer om Levanto, som forhåbentlig kan tjene som inspiration til din ferie i denne hyggelige badeby. Oplysningerne er udelukkende ment som inspiration og der må tages forbehold for faktuelle fejl. Hvis du ønsker flere tips din rejse, vil jeg anbefale jeg dig også at tjekke vores blog, hvor du kan finde mange spændende artikler om Italien og vores andre rejsemål. God fornøjelse og god rejse!

Indgangen til Cinque Terre

Selvom de fleste af bygningerne i byen er af nyere dato, fornemmer man tydeligt, at Levanto er en by med en lang historie. Helt tilbage til romertiden har der således været bosættelser i området og allerede i middelalderen blev den lille landsby et strategisk vigtigt knudepunkt for trafik både på land og over havet. Den gamle pilgrimsrute Via Francigena, som fører helt fra Canterbury i England til Rom, går blandt andet forbi Levanto. I dag kan du stadig se en del spor fra byens fortid som for eksempel den gamle borg fra 1200-tallet, de middelalderlige bymure, klokketårnet, rådhuset samt nogle gamle kirker. Der ligger ligeledes adskillige villaer fra det 17. og 18. århundrede i området. Åbningen af to nye vejforbindelser, Corso Italia og Corso Roma, gav fornyet vækst i Levanto i det 19. og 20. århundrede.

I dag har Levanto dog stadig blot omkring 6.000 indbyggere, og udvalget af hoteller og andre ferieboliger er derfor naturligvis begrænset. Synes du der er for meget turisttrængsel i de fem berømte landsbyer i Cinque Terre, er Levanto dog et godt alternativ. 

Mad og drikke

Levanto er en del af "Cittaslow", som er en bevægelse startet af en forhenværende borgmester i den toscanske by Greve in Chianti. Formålet er at fremme en mere enkel livsstil, hvilket inkluderer at promovere regionale råvarer, producenter og spisesteder.

Blandt byens talrige restauranter har du da også rig mulighed for at stifte bekendtskab med regionens traditionsrige køkken. Blandt de mest kendte specialiteter på disse kanter er gattafin, der er en stor ravioli med stegte grøntsager og løg, og torciglione, en kage lavet med mandler og formet som en slange. Prøv også den fantastiske pesto, for eksempel sammen med den klassiske trofie pasta og et par kartofler. Rejser du til Levanto i de varmeste sommermåneder, vil du nok også hurtigt finde vej til byens isbarer. Den hjemmelavede is er meget vanedannende! 

Af byens butikker kan det især anbefales at kigge efter dem, hvor du kan købe lokale delikatesser - særligt den friske pasta er formiddabel. Der er desuden et overdækket marked, hvor du alle dage på nær søndag kan købe frisk frugt, grøntsager og fisk. Om onsdagen er der derudover et marked med primært tøj og sko. 

Sammenlignet med landsbyerne i Cinque Terre, er restaurantpriser generelt billigere i Levanto. Desuden er her som regel mere liv om aftenen, da byen er lidt større. 

Vejr og klima

Levanto har ligesom resten af Rivieraen et varmt og mildt klima. Det er varmere her - særligt i foråret og efteråret - end på Italiens Adriaterhavskyst. Så midt på sommeren vil muligheden for at tage en forfriskende svømmetur i det krystalklare hav ofte være kærkommen. Rejser du hertil i foråret, april og maj, er en (kort) dukkert også mulig, og det smukke blomsterflor er unikt for denne årstid.

Transport

De nærmeste lufthavne ligger ved Genova, Pisa og Firenze. Der kører tog fra Genova til La Spezia, som stopper i Levanto.

Rejser du til Riviera di Levante i højsæsonen, vil du hurtigt opdage, at kystvejen er tæt trafikeret. Vil du nemt omkring, er det derfor normalt bedst at tage toget. Særligt til de populære byer i Cinque Terre, kan det være udfordrende at køre bil. Heldigvis ligger stationen i Levanto inden for gåafstand, så du har gode betingelser for at udforske Rivieraen. 

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hvad siger gæsterne i Levanto?

8,7
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 63 anmeldelser