Rejser til Luni Mare

Luni Mare er ikke nogen decideret by men mere et sommerhusområde, som ligger ved bredden af Magrafloden i Ligurien på grænsen til Toscana. Der er sandstrande inden for 1 km og gode udflugtsmuligheder til både Cinque Terre, Pisa og Lucca.

Et rigtig godt udgangspunkt

De færreste ville vælge Luni Mare for Luni Mares skyld. Lokalområdet er ej særligt spændende. Det interessante er derimod er der blot er ca. 1 km til sandstrandene Marinella di Sarzana og Fiumaretta - lange sandstrande med udsigt til Marmorbjergene i baggrunden, den toscanske kyst mod sydøst og og smukke Montemarcello i Ligurien mod nordvest. Derudover kommer man nemt til både Pisa og Lucca (begge ca. 55 km). Og desuden kommer man nemt til Cinque Terre, enten ved at sejle fra Lerici / Portovenere eller køre til La Spezia / Sarzana og tage toget derfra (blot ca. 15 minutter i tog fra La Spezia).

Historisk oprids

Havneområdet i Luni var i Romertiden særlig kendt på grund af sin eksport af marmor og sten fra Apuane-alperne. Efter adskillige angreb mistede havnen dog sin produktivitet, og da malaria samtidig ramte befolkningen, endte byens blomstringsperiode brat. I år 1058 blev de sidste af byens indbyggere forflyttet til nabobyen Sarzana. I dag eksisterer havnen slet ikke mere, da landskabet har flyttet sig igennem årene; jordskred fra Magrafloden har ganske enkelt ’tørlagt’ havnebassinet, og det der er tilbage af Luni ligger nu ca. 2 km fra havet.

Arkæologisk lokalitet

I dag kan man i området se levn fra Luni by blandt andet et amfiteater, som nu bruges til udendørs koncerter i sommerperioden. Tæt på amfiteatret findes et arkæologisk museum, hvor man kan se antikke levn såsom statuer, vaser, olielamper, mønter osv. Museet finder man på Via San Pero 39.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Luni Mare