Rejser til Portofino

Portofino, der engang blot var et lille, søvnigt fiskerleje, er i dag den mest eksklusive ferieby på Den Italienske Riviera. Her kan du mænge dig med jetsettet eller blot nyde stemningen i den lille kystbys smalle gader, der bugner af restauranter og mærkevarebutikker. Book din rejse til Portofino og bo på de bedste hoteller med Escapeaway i dag!

Der findes så mange skønne byer på den italienske middelhavskyst, at det er svært at fremhæve én frem for en anden. Der er alligevel noget særligt ved Portofino, "den smukke havn", på Den Italienske Riviera i Ligurien. Det der engang blot var et lille, stille fiskerleje er i dag en af Italiens mest eksklusive feriebyer, som efterhånden i mange generationer har tiltrukket jetset og berømtheder. Her er blandt mange andre Winston Churchill, Grace Kelly og Liz Taylor i tidens løb rejst til for at slappe af i de idylliske omgivelser. Byens skønhed og tiltrækningskraft har ikke ændre sig siden da og mange hoteller i Portofino har til huse i flotte, historiske bygninger. Går du en tur nede ved byens naturhavn kan du derfor også i dag se store luksusyachter ligger side om side. 

Det eksklusive fiskerleje 

Turisme har måske nok fortrængt fiskeriet som hovederhvervet for de lokale indbyggere i Portofino, men fiskeriets historiske betydning for byen fornemmes stadig. Beliggenheden lige ved havet sætter for eksempel stadig et præg på udvalget af fiskerestauranter, der er kendt for deres høje kvalitet og ligesom de eksklusive butikker ofte er i den lidt dyre ende. Det til trods er Portofino dog ikke et rejsemål, der er kun forbeholdt de rige og berømte. Der er også plads til os mere almindelige turister, som blot ønsker at nyde de smukke omgivelser og stemningen i byen uden at vælte feriebudgettet. Særligt hvis du rejser til Portofino lidt uden for den absolutte højsæson, vil du desuden kunne opleve, at byen trods sin popularitet ikke kun er en turistby. På disse tidspunkter lever de omkring 400 faste indbyggere et mere almindeligt italiensk hverdagsliv, hvor du bedre kan fornemme byens fortid som fiskerby. 

Vil du starte din rejse til Portofino med at få et overblik over den lille by, kan det anbefales at gå en tur op til Chiesa San Georgio. Fra den lille kirke har du den bedste udsigt over byen og her er som regel mere fredeligt end nede ved havnen. Fortsætter du lidt længere ud mod spidsen af halvøen, kommer du først til Castello Brown, der stammer tilbage fra 1400-tallet og i dag huser et museum. Længere ude kommer du til fyrtårnet, hvor du kan nyde en forfriskning og ikke mindst udsigten ud over bugten. 

Tæt ved berømt nationalpark

Uanset hvornår på året du vælger at rejse til Portofino, har du et godt udgangspunkt for at udforske de smukke kystlandskaber. Byen er faktisk noget nær ideel for dig, som holder af at kombinere aktive oplevelser med ren afslapning. På Portofino-halvøen kan du således slå dig løs på omkring 80 kilometers vandrestier, der inkluderer ruter i mange sværhedsgrader for både familier for dig, som søger udfordringer. Pak ikke kameraet for langt væk, når du tager på vandreture, for der vil med garanti være masser af udsigter, der skal foreviges. Farvandet omkring halvøen er ligeledes beskyttet og kendt for at rumme et rigt liv med farverige koraller og fisk. Der er lokale firmaer, som tilbyder kajakture og dykning i området. 

Tager du på en dagsudflugt, er blandt andet den berømte nationalpark Cinque Terre inden for rækkevidde. Her venter ligeledes kilometervis af spektakulære vandrestier og ikke mindst hyggelige små landsbyer. 

Der er et enkelt lille minimarked i Portofino, hvor du kan få lidt daglige fornødenheder. Vil du handle større ind, er Santa Margherita nærmeste by med et bredt udvalg af supermarkeder. Det er også her du finder nærmeste togstation. Vil du shoppe mærkevaretøj og smykker, er der byens beskedne størrelse taget i betragtning til gengæld er rigt udvalg af butikker med for eksempel Louis Vuitton og Dior blandt sortimentet i selve Portofino. 

Sådan booker du en rejse til Portofino

De fleste hoteller i Portofino har en rigtig høj kvalitet, så du kan med tryghed bestille online. Med Escapeaway kan du nemt booke rejser til Portofino, med mulighed for afrejse fra lufthavnen i København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg. Den smarte søgemaskine støvsuger hele tiden nettet for de bedste priser på flybilletter med rutefly, og sætter dem sammen med vores udvalgte hoteller i Portofino. Vi samler det hele i en pakkerejse med Rejsegaranti, så du får det bedste af begge verdener. Tilføj billeje til pakken og få den bedste oplevelse når du kommer frem. Alle rejser indeholder en form for bilkørsel, da de nærmeste lufthavne ligger et stykke væk. God tur!

>> Læs også om rejser til Manarola
>> Læs også om luksusferie i Ligurien her

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Andre links

Hoteller i Portofino