Rejser til Portovenere

Ferie på kanten af Cinque Terre

Portovenere er en karakteristisk middelalderby anlagt på en klippehalvø i romertiden. Byen er sammen med Cinque Terre optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

I byens små og snørklede gader ses de mange smalle og farverige befæstede huse og tårne, som præger bybilledet, og netop er medvirkende til, at byen er et elsket sted for turister at opholde sig.

Portovenere ligger lige syd for det berømte Cinque Terre område og er udgangspunkt for den næsten maraton-lange, højtliggende Sentiero Rosso (røde sti), der strækker sig helt til Levanto. Undervejs er der afstikkere fra ruten ned til de fem smukke landsbyer. Det er dog også muligt at følge kortere stier eller lade sig fragte med båd til det berømte område.

Kort over Portovenere 

Klik på kortet herunder for et overblik over ferieboliger i byen samt en oversigt over de nærmeste lufthavne og afstande fra byer i Nordeuropa.

Et turistområde

Ud for byen ligger øen Palmaria, der er forbundet til fastlandet med færge fra Portovenere, La Spezia og Lerici. Nogen vil måske sige, at Portovenere gennem årene har mistet sin særegenhed som lille havneby til fordel for at være et turistområde af betydning.Hotel, ferielejlighed eller villa?

Escapeaway kan tilbyde dig et udvalg på mere end 1.500 ferieboliger i Italien, hvilket blandt andet inkluderer en bred vifte af håndplukkede hoteller, villaer og ferielejligheder i Ligurien. 

I søgemaskinen ovenfor kan du hurtigt få et overblik over de forskellige ferieboliger i Portovenere. Har du allerede en klar ide om, hvilken type bolig du søger, kan du med fordel bruge filterfunktionen i søgemaskinen. 
 
Vil du gerne bo lidt væk fra de mest turistede områder og i stedet have chancen for at opleve det autentiske italienske hverdagsliv på landet? Så skulle du måske overveje en ferie på et agriturismo i Ligurien, hvor du får en helhedsoplevelse med både lokal kultur og natur.

Har du spørgsmål om de forskellige muligheder i området, eller vil du bare gerne have hjælp til at træffe det helt rigtige valg, er du velkommen til at ringe til os. Vi sidder klar med gode råd og tips til din ferie.

Transport

Der er gode muligheder for at flyve fra Danmark, når du skal holde ferie på den italienske riviera. Nærmeste lufthavn i forhold til Portovenere er Pisa lufthavn, men der er ikke meget længere til lufthavnene ved for eksempel Genova og Parma. Normalt vil du derfor ikke have svært ved at finde en passende flyafgang fra Danmark. En bred vifte af flyselskaber som Ryanair, easyJet, SAS og Norwegian har således ruter hertil fra store dele af det øvrige Europa - heriblandt Danmark. 

Du kan altid brug søgemaskinen her på Escapeaway til at tjekke det aktuelle udvalg af ruter til de forskellige italienske lufthavne. Her er det samtidig nemt at finde den bedste pris på de flyafgange, der passer bedst til din ferie.

Du kan komme med bus eller båd (forår til efterår) til Portovenere fra La Spezia, hvor den nærmeste togstation ligger. Herfra kører der tog til blandt andet Pisa, Genova, Rom, Sestri Levante og Torino.

Restauranter og shopping

I den hyggelige hovedgade ligger mange restauranter og gastronomiske specialbutikker med området specialiteter som saltede ansjoser, marmelader og honning.

Udflugter

Portoveneres idylliske beliggenhed er ideel, hvis du vil på vandreture i Cinque Terre nationalparken. Du kan uden problemer bruge en stor del af ferien bare på at opleve naturen, strandene, de smukke udsigter og de fem maleriske småbyer i dette berømte område. 

Du kan også i stedet vælge at bevæge dig lidt ind i baglandet til bjergbyen Equi Terme i hjertet af parken Parco delle Alpi Apuane. Her findes et rigt dyreliv, spændende grotter og naturlige varme kilder. 

Lokale links

Byens officielle hjemmeside (italiensk)

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Portovenere

Hvad siger gæsterne i Portovenere?

8,5
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 16 anmeldelser