Rejser til Rapallo

I Rapallo på den Italienske Riviera har du gode muligheder for at kombinere en afslappende badeferie med kulturelle oplevelser. Den stemningsfulde kystby ligger således inden for kort afstand af adskillige spændende seværdigheder og gode strande. Book din rejse til Rapallo med Escapeaway i dag!

Rapallo har takket være sin beliggenhed på den smukke Italienske Riviera har været et yndet rejsemål i århundreder. Velhavere fra den nordvestlige del af Italien byggede således tidligt flotte villaer i bakkerne omkring byen for at kunne trække sig tilbage hertil og nyde godt af det mildere klima ved kysten, der betyder, at du selv om vinteren kan spadsere på promenaden eller spille en rundt på en af landets ældste golfbaner. 

Allerede før byens kvaliteter som ferieby for alvor blev opdaget, var Rapallo ombejlet. Der har således formentlig været faste bosættelser her i næsten 3.000 år. I tidens løb har forskellige folkeslag kæmpet om herredømmet over byen, og befolkningen har i perioder måtte leve med gentagende piratangreb. Borgen fra det 16. århundrede blev netop bygget som et forsvar mod disse angreb fra havet. 

Ferie i det rigtige Italien

I dag er en rejse til Rapallo, som har knap 30.000 indbyggere, en mulighed for at opleve et lidt mere autentisk italiensk byliv end i de mest turistede nabobyer. Selvom der også er mange ferierejsende i Rapallo, vil du således ofte opleve en overvægt af italienere, hvilket giver en lidt anden atmosfære. Livet i byen er desuden stadig mest præget af de faste indbyggere, og måske derfor er prisniveauet også generelt lidt lavere her. Særligt om torsdagen er der meget liv og leben i Rapallo, når der er marked på den centrale Piazza Cile.

Udover de smukke omgivelser kan du i Rapallo nyde godt af bedre transportforbindelser sammenlignet med mange af de andre mindre byer langs kysten. Der er således ikke langt til motorvejen, og der er gode forbindelser til byens togstation. Rapallo ligger for eksempel bare en god halv times kørsel øst for Genova. Får du en dag lyst til lidt storbyliv med flere shoppingmuligheder er den store havneby derfor et oplagt udflugtsmål. Er det derimod mere den fredelige idyl i regionens mindre byer, du vil nyde, er der dog også rig mulighed for dette. Selvom Rapallo ikke hører til blandt kyststrækningens mest idylliske eller kendte feriebyer, er det også værd at tage sig god tid til at gå på opdagelse her. 

Gå på opdagelse i Rapallo

Havnepromenaden indbyder altid til afslappende spadsereture. Gå eventuelt ned til den ende, hvor der ligger en lille middelalderborg. Den bruges nu til dags til forskellige udstillinger. Det er også nede nær havnefronten, at du finder den største koncentration af spisesteder i Rapallo - især fiskerestauranter. I de travleste sommermåneder er der ofte rift om pladserne på de mest populære steder, så har du ikke booket bord, må du være forberedt på at vente.

Bevæger du dig fra havnefronten lidt længere op i byen, finder du den gamle bydel med dens charmerende smalle gader og pastelfarvede huse.  Heroppe ligger også flere gode trattoriaer, hvor du kan stifte bekendtskab med regionens køkken. Har du en sød tand, bør du naturligvis også lægge vejen forbi et af byens gelateriaer. Går du på opdagelse i byen, kan det også anbefales, at tage kabelbanen op til pilgrimskirken Santuario Nostra Signora di Montallegro, hvorfra der er en formidabel panoramaudsigten over de grønne bjerge mod Portofino og havet. Er du energisk, kan du eventuelt vandre derop.

Rejser du til Rapallo med ønske om at holde en aktiv ferie, er der i det hele taget mange muligheder inden for kort rækkevidde. Byen er en del af nationalparken, der dækker Portofino-halvøen. Her findes talrige flotte vandreruter med noget for alle aldre og niveauer. Derudover er det også oplagt at tage på en udflugt fra Rapallo til den berømte Cinque Terre, der ligeledes er kendt for sine vandrestier, der byder på fantastisk natur og idylliske landsbyer.

Book en rejse til Rapallo med Escapeaway

Indtast dine ferieønsker i søgemaskinen og find nemt en fleksibel rejse til Rapallo, som passer til dig og dine planer. Vælg mellem afrejse fra København, Aarhus, Aalborg, Billund eller Hamburg lufthavn - vi søger efter billige flybilletter fra alle flyselskaber og kombinerer med udvalgte hoteller i Rapallo, kun med gode anmeldelser. Du får en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti, til nettets bedste pris.

>> Læs også om rejser til Manarola her
>> Se alle luksushoteller i Ligurien her

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Andre links

Hoteller i Rapallo

Hvad siger gæsterne i Rapallo?

8,7
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 6 anmeldelser