Rejser til Riomaggiore

Byen, som befolker 2200 indbyggere er placeret på en klippeskråning, ca. 10 km. fra Monterosso og regnes rent arkitektonisk for den mest betagende af de fem byer.

Den lille havneby (2200 indbyggere) er placeret på en klippeskråning, ca. 10 km. fra Monterosso, og regnes rent arkitektonisk for den mest betagende af de fem byer. Det er meget nemt at komme rundt med toget, som er det ideelle transportmiddel i Le Cinque Terre. Riomaggiore er desuden et sandt paradis for fodgængere, idet der er rig mulighed for at tage på spændende udflugter af større eller mindre omfang til fods.

"Kærlighedsstien"

Særlig kendt er den legendariske strækning mellem Riomaggiore og nabobyen Manarola, som blev anlagt i 1930 og kaldes ”Via dell'Amore”, "Kærlighedsstien". Dette er ikke helt tilfældigt, da spadsereturen langs klippevæggen har en fantastisk udsigt over havet og er derfor et yndet udflugtsmål for forelskede par (og turister fra hele verden), lige som der er mange som solbader fra klipperne. Der er også en enkelt bar undervejs, hvor der er mulighed for at få en forfriskning, men turen tager ikke mere end ca. 20 minutter.

På opdagelse

Af øvrige seværdigheder bør nævnes sognekirken San Giovanni Battista (1340), som er udsmykket med imponerende marmorrelieffer, og borgen ”Il Castello sul Colle del Cerricò” (1200-tallet), hvorfra der ligeledes er et imponerende vue over havet og byen. Bykernen med sine snirklede, trappeformede gader og arkitektur fra 1300-tallet er spændende at gå på opdagelse i. Den ydre del af byen er af nyere dato (sidste halvdel af 1800-tallet).

Kulinariske oplevelser

Riomaggiore byder desuden på diverse kulinariske oplevelser, der naturligvis præges af beliggenheden. Her findes et utal af spændende fiskeretter og desserter med frisk og tørret frugt, honning og pinjekerner.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Riomaggiore

Hvad siger gæsterne i Riomaggiore?

8,0
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 7 anmeldelser