Rejser til San Lorenzo al Mare

San Lorenzo al Mare er en lille perle af en kystby på den italienske riviera, der også er kendt som Riviera dei Fiori, Blomsterrivieraen, omkring 100 km sydvest for Genova. Byen har en forholdsvis stor lystbådehavn, hvorfra bebyggelserne breder sig ind i landet op ad de grønne bakker. Selvom San Lorenzo al Mare stadig er en af de mindste byer i Imperia-provinsen, har den en lang historie. Den charmerende kystby, som formentlig er opkaldt efter Rio San Lorenzo, der har sit udløb her, blev således grundlagt allerede i 1200-tallet.

Badeby med sjæl

At dette ikke blot er en nymodens badeby vil du tydeligt fornemme i den gamle bydels smalle gader og stræder, som kun er for fodgængere og kaldes for "caruggi." Læg også gerne vejen forbi Santa Maria Maddalena kirken, som stammer fra det 13. århundede. Kirken ligger nær vandet og især klokketårnet må derfor jævnligt restaureres på grund af det salte miljø. Kirken fik sin barokstil ved en ombygning i 1766. Oprindeligt bestod San Lorenzo al Mare af to landsbyer, som var adskilt af Rio San Lorenzo. I dag bemærker man som besøgende ikke umiddelbart den gamle opdeling mellem de to bydele, men ifølge de lokale har de hver deres identitet.

På den vestlige side af flodudløbet finder du den mest populære sandstrand, Spiaggia libera. Her kan du nyde en afslappende dag i det gyldne sand ved det azurblå hav. Det er også en mindre strand lige på modsatte side af floden med grovkornet sand og småsten. Lidt længere henne omkring de to havne er endnu et par fine sandstrande beskyttet af stenmoler.

En rejse til San Lorenzo al Mare er med andre ord en rig mulighed for at opleve alt det, som Blomsterrivieraen er kendt for med byens afslappede atmosfære, indbydende strande og ikke mindst hyggelige restauranter.  Dem finder du talrige af nede mod vandet på den lange promenade. Her får du rig mulighed for at forkæle dine smagsløg med mange herligheder fra det traditionelle middelhavskøkken. Efter en lækker middag kan du slutte dagen af med en spadseretur langs byens kyst.

Udflugter og aktiviteter

Vil du ikke bruge hele ferien i San Lorenzo al Mare, er der mange spændende udflugtsmål inden for din rækkevidde. Der er for eksempel kun omkring 15 km op ad kysten til provinshovedstaden Imperia. Her i denne større by er der flere shoppingmuligheder, men også mange hyggelige og imponerende pladser med et stort udbud af restauranter. I modsat retning er den charmerende middelalderby Bussana Vecchia også et besøg værd. Den lille by, som ligger lidt tilbagetrukket fra kysten knap 10 km fra San Lorenzo al Mare, er i dag kendt som en kunstnerkoloni. En rejse til denne del af rivieraen er naturligvis også oplagt at benytte chancen for at opleve stemningen i elegante Sanremo, som ligger nogle få kilometer længere nede ad kysten.

Du behøver ikke starte bilen for at tage på udflugt. Lejer du en cykel, kan du langs kysten mellem Imperia og Sanremo følge en nyanlagt og fantastisk smuk cykelsti helt nede langs havet. Vil du have lidt flere udfordringer, kan du køre en tur på mountainbike mellem de små landsbyer oppe i bjergene.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i San Lorenzo al Mare

Hvad siger gæsterne i San Lorenzo al Mare?

7,7
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 7 anmeldelser