Rejser til Savona

Byen for feinschmeckere

Savona blev kendt allerede i slutningen af 60'erne for sine restauranter, og selv i dag både spiser og drikker du som en konge. Byen ligger ved vandet og har lange sandstrande på begge sider af den forholdsvis store havn.

Savona er både en kommune og en af hovedbyerne i provinsen Savona, og den er større end de nærmeste naboer. Før i tiden var byen kendt for sin jernindustri og messingværk. Men på trods af det industrielle, har du et fint historisk centrum, og byen føles ikke så turistet som mange af de andre langs Liguriens kyst.

I Savona findes der lidt af hvert

I Savona findes der flere interessante seværdigheder, som fort, tårne samt kirke, katedral og museer af forskellig slags. For at nævne noget at det du kan besøge: Fortezza del Priamar, Monumenti ai Caduti, Capella Sistina, Torre Leon Pancaldo, Apple Museum, Catedrale di Nostra Signora Assunta, Museo della Ceramica di Savona og Torre del Brandale.

I byens historiske centrum er der en dejlig atmosfære, og i de smalle gader finder du butikker af forskellig slags. Der er apotek, posthus, bank og hyggelige caféer og restauranter, som holder et højt niveau.

Et godt udgangspunkt

Savona ligger vest for Genova, blot ca. 55 km. Til berømte Portofino er der ca. 81 km, og det tager ca. 1 time i bil afhængig af trafikken. Men da der også findes en togstation i Savona, kan du lade bilen stå, og rejse langs kysten med toget, som bl.a. kører til nationalparken Cinque Terre på den ene side, og den franske grænse på den anden. Kører du mod nord i ca. 40 minutter (38 km) kommer du til regionen Piemonte, hvor du kan nyde de mange delikatesser og købe gode vine med hjem.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Savona