Stranden Punta Corvo

En af Italiens 30 smukkeste strande

Den godt skjulte sandbugt Punta Corvo er bestemt ikke let tilgængelig - og måske netop derfor er stranden så naturskøn og uspoleret. Men det er alle strabadserne værd, for du kommer ned til et lille stykke af paradis, hvor Middelhavet folder sig ud.

Punta Corvo-stranden

Punta Corvo-stranden ligger under byen Montemarcello - og er den eneste sandstrand ved landsbyen. Andre sandstrande omkring Montemarcello (som både er navnet på landsbyen og bjergpynten) finder du ved Lerici og ved Bocca di Magra, på hver sin side af pynten. Punta Corvo er kåret til en af Italiens 30 allerflotteste strande - og det er inkl. Sardinien, der netop er kendt for sine smukke bounty-strande.

Hvordan kommer jeg derned?

Der er to måder at ankomme til Punta Corvo på. Enten via vandvejen, men det kræver adgang til en båd - der er ingen havn eller turistbåde, der sejler hertil. Det mere benyttede alternativ er stien oppe fra landsbyen Montemarcello, hvor det også er muligt at parkere. Oppe fra landevejen i Montemarcello (ved landsbyens to kaffebarer) går der en flisebelagt sti i retning mod havet. Efter lidt drejes til højre, og stien begynder at blive mere ujævn. Herfra går det slag i slag med mere end 700 trin (!) ned til stranden. Selv trænede motionister vil få deres sag for - men efterfølgende føles det godt for krop og sjæl.

Panoramisk men anstrengende

Sværhedsgraden er mellemhøj, men det meste af turen ned er i skov, så der er skyggefuldt. Desuden står der også en bænk eller to på vejen ned til et tiltrængt hvil. Afhængig af tempo og kondition så tager nedturen ca. 30 min. til fods, mens opturen godt kan tage tre kvarter, da tilbagevejen er mere anstrengende. Turen er ikke for gangbesværede - der er dog rækværk på store dele af vejen. Turen er ganske godt skiltet, og der er gratis adgang til stranden.

Et stykke af paradis

Belønningen efter alle strabadserne er den smukkeste sandlagune med næsten sort sand. Lagunen er et par 100 m lang - og der er mulighed for enten at sole sig på sandet eller på klipperne. Udsigten er mod havet og Portovenere, der ligger over på den anden side til højre, når man vender blikket udad. Til siderne er lagunen godt beskyttet af klippeskråninger, der fra havet rejser sig mod himlen. Husk rigeligt med vand og noget skyggegivende.

God strandtur.