Rejser til Tellaro di Lerici

Overset perle ved berømt kyststrækning i Ligurien

Tellaro di Lerici er en hyggelig, men meget lille by, som ligger på den utroligt smukke kyststrækning syd for byerne La Spezia og Lerici i regionen Ligurien.

Den lille kystby er trods sin idylliske beliggenhed lidt overset blandt turister, men for dig som søger et fredeligt rejsemål, gør det den blot mere attraktiv. Her er ofte gode mulighed for at nyde byens små, smalle gader og stræder for sig selv. 

Tellaro er optaget i "I Borghi più Belli d’Italia" – som er en klub for Italiens smukkeste middelalderlandsbyer.

Kort over Tellaro di Lerici

Vil du have et hurtigt overblik over byen og placeringen af de ferieboliger og hoteller, vi tilbyder her, kan du klikke på kortet ogver Ligurien herunder.

Ligner til forveksling

Tellaro ligger for enden af en blind vej, og umiddelbart ligner den til forveksling de små byer i det nærliggende naturreservat Cinque Terre, der er blevet så utrolig populært de seneste år, og som kan nås med båd fra den nærliggende by Lerici (ca. 3 km).

Lille havn

Tellaro har en lille naturlig havn, hvor de få både er trukket op på land, og ellers består den af nogle ganske få stejle gader, samt et par restauranter og butikker.

Fortjener opmærksomhed

Tellaro er en lille perle, som fortjener langt mere opmærksomhed end den har fået indtil nu, hvor den er stort set ukendt for skandinavere. Samtidig er det et godt udgangspunkt for udflugter i omegnen. Dels med båd, dels med bil, idet den nærmest motorvejsafkørsel kun ligger blot ca. 8 km derfra.Ferieboliger og hoteller i Tellaro di Lerici

Vil du holde ferie i en af Italiens smukkeste middelalderlandsbyer? Hos Escapeaway Rejser finder du et bredt udvalg af hoteller, ferielejligheder og andre ferieboliger i Tellaro. Vi har her og i resten af Ligurien personligt håndplukket de steder, hvor du som gæst får de bedste betingelser for en afslappende ferie. 

Brug hotel søgemaskinen øverst her på siden til at finde ledig indkvartering i Tellaro i din ferie. Du får hurtigt en oversigt med alle typer feriebolig i byen, men kan eventuelt bruge filterfunktionen til at indsnævre listen til bestemte boligformer. 

Er det ferie i fredelige omgivelser, du søger, kan vi også anbefale dig en ferie på en agriturismo ved Cinque Terre. Her får du typisk helt ideelle muligheder for at få en ferie, hvor natur, kultur og historie går op i en højere enhed. 

Lufthavne og transport

Der er flere lufthavne inden for rækkevidde af Tellaro, hvis du foretrækker at flyve på ferie. Nærmest er Pisa Lufthavn, som i sommersæsonen normalt kan nås med direkte fly fra Danmark. Denne lufthavn betjenes af en stribe flyselskaber, som blandt andet tæller easyJet, Ryanair, Norwegian og SAS. Du kan nemt finde en passende flyforbindelse ved at vælge at søge efter 'Fly & ophold' øverst her på siden.

Nærmeste togstationer ligger i Sarzana og La Spezia, hvorfra der er forbindelse til blandt andet Pisa. Det sidste stykke ud til Tellaro må du med bus eller taxi. Vil du hurtigere frem, kan det anbefales at leje en bil i lufthavnen. A12-motorvejen, som løber parallelt med kysten, gør det nemt at komme omkring i bil.

Restauranter og indkøb

Der er kun en lille håndfuld spisesteder og et par butikker i selve byen, men til gengæld skal du blot køre nogle få km til for eksempel Lerici for at finde et stort udvalg af restauranter og mere udviklet forretningsliv med blandt andet et lille supermarked. Det tager desuden ikke mere en en halv time at køre til La Spezia, hvor der er et endnu større udvalg.

 

Udflugter

På en ferie i Tellaro har du et sandt overflødighedshorn af interessante udflugtsmål inden for kort afstand. Nærmest ligger Lerici, som udover en malerisk beliggenhed rummer flere historiske seværdigheder og ikke mindst et rigt restaurantliv. På modsatte side af bugten er Portovenere ligeledes en af de små hyggelige byer, du bør besøge i nærområdet. Er du herovre, er det desuden oplagt at udforske den berømte Cinque Terre naturreservat. 

I længere afstand, men stadig gode mål for dagsture, ligger nogle af Toscanas mest interessante seværdigheder og byer som for eksempel marmorbjergne ved Carrara samt de mange kulturhistoriske oplevelser i Pisa, Lucca og Firenze.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Tellaro di Lerici