Rejser til Vernazza

Unik og malerisk

Du må se og opleve Vernazza, enestående smuk med huse i de liguriske pastelfarver og beliggende helt ned til havet, en lille sandstrand finder du også. Oplev magien når aftenen sænker sig og nyd en middag i de smukkeste kulisser.

En af de fem...

Vernazza er en af de i alt fem eventyrlige små byer i Cinque Terre naturreservatet, som skylder dele af sin charme og værdi til de mennesker, der i tidernes morgen har opbygget områdets vinterrasser og bygninger med de bare næver. Byerne ligger som små perler langs den liguriske kyst og forbindes med tog, vandrestier og i mildt vejr med båd.

Kunstnernes by

Vernazza er kendt som kunstnernes by: beliggenheden, lysets glød, byens vinkel i forhold til verdenshjørnerne og arkitekturen adskiller sig så tilpas meget fra de andre fire Cinque Terre-byer, at mange kunstnere i tidernes morgen valgte at slå sig ned her, hvorfor Vernazza stadig har bevaret et kreativt image som kunstnerkoloni.

Indkøb og spisning

En af fordelene ved Vernazza er, at togstationen ikke gennemskærer byen med larm og skinner, men ligger lidt tilbagetrukket, så man slipper for at se på toget fra byens centrale plads ved havet, men alligevel kan komme let hertil. Selvom byen er lille, er her et fint udbud af forretninger, en købmandsbutik eller to og rigtig mange restauranter, der frister med alt fra havets fineste frugter til pizza ai quattro formaggi (fire oste).

Bademuligheder

Til venstre for havneområdet kan man ad stejle og smalle trapper komme op til tårnet kaldet Castello dei Doria, hvorfra der er en blændende god udsigt - ikke kun over kysten, men også over byen. Og hvis man er i tvivl, om man har lyst til at bade, så får man lyst, når man ser de smukke klipper og det blå hav under sig. Det kan faktisk anbefales at medbringe sit badetøj til Vernazza, da byen råder over en rigtig fin, mørksandet strand, der ligger beskyttet inde bag byens jollehavn – meget børnevenlig, da der kun gradvist bliver dybere. Er man til det mere åbne hav, kan man fra molen hoppe direkte ned i de azurblå bølger eller svømme til de nærliggende klippefremspring og tage den på hovedet derfra. Ved stranden og molen er der opsat udendørsbrusere, så man efterfølgende kan få skyllet sand og salt af sig. Mange benytter molen som solterrasse.

Bilfri by

Man kan og må ikke køre i byen, men skal parkere oven for byen – afgiften er klækkelig, men det hele værd. Dog skal man være tidligt ude, da der ikke er mange pladser og byerne befolkes fra tidlig morgen. Fra parkeringsområdet går der en bus til den øvre del af byen, hvis man ikke er så stærk til bens.

Noget for børnene

For børnefamilierne kan det være rart at vide, at der oven for togstationen findes en lille og god legeplads, hvor de mindste vil kunne få aflad for noget af deres energi, mens mor eller far ser nærmere på byens smukke bygninger.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Vernazza