Rejser til Lombardiet

Lombardiet har det hele, især smukke søer. Unikke rejser til Lombardiet og de store søer, med fly fra Danmark.

Vil du gerne opleve de store søer i Norditalien? Så book en rejse til Lombardiet med Escapeaway, inklusive fly, feriebolig og evt. billeje i lufthavnen. Få den ultimative frihed i denne storslåede del af Italien.

Du bliver aldrig færdig med Lombardiet. Smukt afgrænset af Po-floden mod syd og Alperne mod nord ligger denne folkerige region og lokker med alt det i midten: Millionmodebyen Milano og Norditaliens mange naturskønne søer. Og om vinteren tiltrækker skisportsområderne.

Meget mere end Milano

Lombardiet er vel mest kendt for byen Milano men der findes nu andre interessante oplevelser i denne region af såvel kulturelle som naturmæssige oplevelser. Et ophold i Lombardiet vil faktisk ofte være et fantastisk udgangspunkt for den, der ønsker at opleve nogle af Norditaliens spændende byer og måske lidt oversete byer.

Mod nord er regionen domineret af alperne og de store søer Como og Garda. Her vil man kunne finde skønne naturoplevelser såvel om sommeren som om vinteren. Comosøen har gennem flere århundrede lokket besøgende til sig, som kommer for at vandre i bjergene eller sejle på søen. Fra søen er der en fantastisk udsigt mod alperne. Gardasøen, Italiens største og mest kendte sø beliggende i øst, er omgivet af tre forskellige regioner, hvoraf Lombardiet er på den vestlige side af søen.

Milano er hovedbyen i regionen og er mest kendt som en af modeverdenens hovedbyer, dvs. for haute couture med navne som Valentino, Armani, Laura Biagiotti og Gucci, samt for operaen La Scala. Endvidere er Milano Italiens finanscentrum, hvor bl.a. børsen er beliggende. Milano byder på mange shoppingmuligheder, travle mennesker og en høj puls. Milanos domkirke er absolut et besøg værd. Byen er også en stor fodboldby med de to store og kendte fodboldhold, AC Milan og Inter(nazionale). Den bilinteresserede kan besøge Formel-1 banen Autodromo i Monza, blot 23 km nord for Milano.

Det autentiske italien findes også i Lombardiet

Leder du efter det autentiske Italien, hvor du kan opleve den lokale kolorit, som endnu ikke er berørt af turismen, så byder den varierende region Lombardiet på forskellige, spændende muligheder. Find fx den lille landsby med en gemt restaurant, hvor de lokale stimler sammen og hvor der hverken snakkes engelsk eller findes menukort. Små klostre og andre levn fra Middelalderen findes også gemt i det autentiske Italien her i Lombardiet.

Men også i naturen kan man udforske det autentiske Italien. Hvem ved, måske støder du på en lille sø eller bakketop, som synes aldrig af at være oplevet af andre end dig. Har du mod på eventyret, så gå på opdagelse i det autentiske Lombardiet.

Når man rejser til Lombardiet får man adgang til både smukke bjerglandskaber, topklasse skiløb, storbyens fortræffeligheder og De Store Søer på én gang. Har du brug for mere? Navnet Lombardiet klinger måske ikke så velkendt i ørerne for den danske rejsende, men denne region er en af de mest betydende og velhavende i Italien og gemmer på kendte destinationer som Milano, Comosøen, Gardasøen, Livigno og Bergamo. Alle rejsemål, som kan gøre det ud for en hel rejse i sig selv. Hos Escapeaway rejser du til Lombardiet med rutefly og opholder dig i håndplukkede ferieboliger - alt dækket af den danske rejsegaranti.

Hvilken lufthavn i Lombardiet?

3 af Lombardiets lufthavne har gode forbindelser til Danmark. Det gælder de to lufthavne ved Milano, Malpensa og den bynære Linate, samt Bergamo Orio al Serio, som også kaldes Milano Bergamo. Sidstnævnte er oplagt når man skal besøge Gardasøen eller Comosøen, eller en tur op i bjergene. Det er også muligt at flyve ind til Verona i Veneto, som ligger kun en halv times kørsel fra Lombardiet.

I sommerperioden findes der direkte fly fra flere lufthavne, mens der i vinterperioden ofte er brug for en enkelt mellemlanding undervejs. Generelt gælder dog, at særligt Milano har en så stor tiltrækningskraft året rundt, at man altid kan finde gode flyforbindelser.

Mere information til din rejse til Lombardiet

Lombardiet, beliggende i den nordligste del af landet, er den mest befolkningsrige region i Italien med omkring 10 millioner indbyggere, hvilket svarer til hver sjette indbygger i Italien. Det er også den rigeste region i Italien med en BNP, der udgør en femtedel af hele Italiens samlede BNP, og én af de rigeste regioner i Europa. Regions-hovedstaden Milano er desuden den næststørste by i Italien og Italiens finansielle og industrielle centrum.

Som rejsemål er regionen mest kendt for dens mange smukke søer, såsom Gardasøen og Comosøen, sin fremragende mad og vin, de mange gode skisportsområder om vinteren og de skønne kulturbyer såsom Pavia, Piacenza, Mantova og Bergamo - foruden naturligvis mode-mekkaet Milano.

Ved Lombardiets søer kan du få store naturoplevelser og samtidig gå på opdagelse i gamle, charmerende byer ved deres bredder. Den mest populære sø af dem alle er Gardasøen - Italiens største sø - som er et meget alsidigt rejsemål. Søen er både velegnet til en kør-selv-ferie for børnefamilier, en aktiv cykel- eller vandreferie, en afslappende dase-ferie, der fokuserer på søens milde klima og den gode mad, eller en lidt mere eventyrlig ferie til dem, der vil prøve kræfter med hanggliding, paragliding, windsurfing eller mountainbike i bjergene. 

Også Comosøen lokker mange danske rejsende til Lombardiet med dens storslåede herskabsvillaer og parkanlæg, dens frodige vegetation, og dens stemningsfulde byer. Specielt byen Bellagio, der er blevet kaldt for Italiens smukkeste by, bør du have med i din rejseplan, når du rejser til Lombardiet.

Du bør naturligvis heller ikke gå glip af regionshovedstaden Milano med de berømte modehuse og catwalks, de uendelige shoppingmuligheder, den monumentale domkirke Il Duomo, en fremragende gastronomi og det verdensberømte og legendariske operahus La Scala. Og for de fodboldinteresserede kan en kamp med én af byens to store fodboldklubber, Milan eller Inter, sikkert virke tillokkende.

Rejsemål i Lombardiet

 • Gæstebedømmelser 8,4
  Milano
  17 hoteller
  Milano er en pulserende metropol, som måske nok er mest kendt for sin modeindustri, shoppingmuligheder og det gode natteliv. I denne norditalienske storby venter der dig dog også en perlerække af historiske bygningsværker, verdensberømte kunstværker ... og sidst, men ikke mindst, er Milano et af af de bedste steder at fordybe dig i traditionel norditaliensk gastronomi. Læs mere
 • Como
  7 hoteller
  Comosøens hovedby ligger ved den sydlige ende af søen omgivet af høje bakker. Den er et glimrende udgangspunkt for at udforske områdets mange charmerende byer og smukke natur. Det største trækplaster i Como er den hyggelige søpromenade og den gamle bydel.
 • Gardone Riviera
  7 hoteller
  I det 19. århundrede var Gardone et af Gardasøens mest prestigefyldte rejsemål. I dag er byen knap så efterstræbt, men stadig et charmerende sted at tilbringe ferien og ikke mindst et ideelt udgangspunkt for at opleve Gardasøens andre små perler.
 • Gæstebedømmelser 8,0
  Desenzano del Garda
  5 hoteller
  Desenzano del Garda har alt det, du har brug for på en ferie ved Gardasøen. Udover den lille, hyggelige havn og en køn, gammel bydel byder Gardasøens uofficielle hovedstad således på et væld af gode restauranter, butikker og transportforbindelser.
 • Gæstebedømmelser 9,1
  Velkommen til San Felice del Benaco, som er centralt beliggende på Gardasøens vestlige kyst. Her kan du se frem til en ferie i rolige omgivelser.
 • Bormio
  3 hoteller
  I sin tid var Bormio kendt for sine kurbade, men i dag rejser de fleste hertil for at nyde godt af det dejlige skiområde omkring byen. Her tæt på grænsen til Schweitz venter der dig således kilometervis af velpræparerede alpine pister og langrendsløjper.

Populære hoteller i Lombardiet

Italien, Norditalien, Lombardiet, Desenzano del Garda
9,0
Fabelagtigt
1052 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 37 km
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Parkering
Italien, Norditalien, Lombardiet, Bormio
9,2
Fabelagtigt
541 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 162 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Norditalien, Lombardiet, Bormio
8,6
Meget godt
600 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 163 km
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant

Modemekka

Milano som er regionens hovedstad er vel nok mest kendt for eksklusive forretninger, fodbold og så selvfølgelige den berømte La Scala opera. Byen har også et verdensberømt Leonarda da Vinci museum som man bør bruge nogle timer på at besøge.

Milano er også byen med de raffinerede cafeer, smarte og moderigtige mænd og kvinder. Byens centrum omkring domkirken er også Milano bys mest interessante område. Af andre interessante byer i Lombardiet kan fx nævnes Pavia, Piacenza, Como, Mantova, Bergamo og Cremona som alle har flere interessante monumenter og oplevelser at tilbyde den rejsende.

Fælles for flere af de lombardiske byer er at de er rige på historiske monumenter fra især middelalderen. Den købelystne og modebevidste person vil selvfølgelig også kunne få tilfredsstillet sine behov i de mange eksklusive forretninger de større byer kan prale af.

Hvad siger gæsterne i Lombardiet?

8,6
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 684 anmeldelser