Tag med Escapeaway på en Aktiv ferie i Lombardiet

Lombardiets natur er meget varierende og lægger i høj grad op til aktiv ferie

Store dele af Lombardiet er præget af den flade Poslette. Men mod nord og nordøst er bjergene talrige, og de store søer som Como og Garda er med til at give den rejsende i Lombardiet mulighed for forskellige former for aktiv ferie samt en lang række smukke naturoplevelser.

Aktiv ferie med masser af oplevelser

En aktiv ferie i Lombardiet kan tage flere former. De mange søers vand kurtiserer vandhunde i alle aldre og her er der rig mulighed for at bade, surfe og sejle. Opdag de smukke bjerge til fods, på mountain bike eller vær en vovehals og kast dig ud fra svimlende højder sammen med de andre paragliders. Om vinteren er de mange skidestinationer naturligvis vært for en aktiv ferie.

Den bjergrige region Lombardiet lokker med glitrende hvide pister, storslåede søer og en af Italiens største og mest pulserende byer: Mode-hovedstaden Milano.

Er du til dramatisk og smuk natur, vandreture, skiferie eller hygge ved den billedskønne og eksklusive Comosøs bredder – eller måske en storbyferie i majestætiske Milano - så bør du overveje en rejse til Lombardiet i Norditalien. Her er naturen din legeplads året rundt, og at udforske regionen på helt tæt hold, for eksempel til fods eller på cykel, er en stor oplevelse.

Den nordlige del af Italiens største sø, Gardasøen, ligger også i Lombardiet, og indbyder, som resten af regionen, til et utal af former for aktiv ferie kombineret med afslappet livsnyderi.

Skiferie i Lombardiet

Lombardiet er en af de regioner i Italien, hvor du kan stå på ski i omgivelser så fantastiske, at du taber vejret på vej ned af pisten. Ikke fordi, det er fysisk hårdt, men fordi, Lombardiets bjerge bliver ved med at imponere selv den mest berejste Italiens-kender. Der findes et stort udvalg af forskellige områder i Alpe-regionen, der indbyder til en aktiv ferie på ski. Et af dem er Livigno.

Livigno hører til et af de mest populære skiområder i Alperne. Livigno ligger i 1.816 meters højde og skiområdet når helt op til 2.796 meters højde. Området byder på 115 km pister, der er delt på de to bjergsider Mottolino og Carosello, som herved giver muligheden for altid at vælge en solside at stå på. Nede i dalen er der gode faciliteter for nybegyndere med de mange korte lifte spredt langs med byen. Højere oppe i terrænet finder man et mere bredt udvalg af pister for de øvede skiløbere.

>>> Se her for rejser til Livigno

Udfordringerne i terrænet hører ikke til de største, hvorfor vi ikke vil anbefale det til de mest garvede skiløbere. Søger du lidt større udfordringer, kan du for eksempel tage til skisportsstedet Aprico, som ligger i Valtellina i Sondrio-provinsen. Her er noget for alle niveauer, både inden for ski og snowboarding. Skisæsonen i Lombardiet løber typisk fra januar til april.

>>> Læs mere om skiferie i Italien her

Vandreferie i Lombardiet

En så smuk region som Lombardiet skal naturligvis ikke kun opleves fra en bilrude, men også til fods. Her er både udfordrende og lette vandreruter, hvorfra du kan opleve regionens store variation. Det alpine nord adskiller sig markant fra det noget blidere, bakkede syd – og sletterne ned mod Po-floden er en hel historie for sig. Et af de mest populære steder at tage på vandring i Lombardiet er i nationalparken Stelvio i Brescia-provinsen, som er Italiens største og mest berømte nationalpark.

Her kan du gå mange gode ture, mens du nyder udsigten over alperne og udforsker parkens dyre- og planteliv. I Stelvio er der flere botaniske haver, du kan besøge. Stelvio-passet er kendt som en spændende udfordring for mountainbike-entusiaster, som er i god træning. De professionelle cykelryttere i Giro d’Italia kører visse år igennem passet i forbindelse med det hårde løb. De er dog ikke de eneste, der tager udfordringen op med at forsøge at nå toppen af Stelvio-bjerget på to hjul: Mange motorcyklister og cyklister kæmper for at gøre dem kunsten efter. Hvert år er passet lukket for motorkøretøjer en hel dag sent i august, hvor omkring 8.000 cyklister fylder vejen i de panoramiske omgivelser.

Et andet imponerende område, som du kan tilbringe mange gode timers vandring i, er på Maggiore-søens bredder. En del af søen ligger i Schweiz, og såvel den schweiziske som den italienske side er kendt for sine frodige bjerge, der pryder landskabet. Visse steder er der badestrande, så du kan kombinere din vandre- eller cykeltur ved Maggiore med svømning i det tillokkende vand. Der ligger desuden en del pittoreske byer rundt om søen, som er værd at besøge.

Comosøen skal naturligvis også nævnes i denne forbindelse. Den er hjemsted for en uhørt naturskønhed, som har været uændret i umindelige tider. Fra bjergene til Brianza-regionen er dette nærmest magiske område fyldt med spændende vandrestier, som kan møde alle behov: Både behovet hos dig, der vil udfordres og opleve naturen i dens mest autentiske form, og behovet hos dig, der blot vil nyde afslappede gåture. Når du går i området omkring Como-søen, vil du ofte være i stand til skridt for skridt at følge udviklingen i områdets historie, gennem ældgamle stier og landlige bebyggelser.

>>> Find og book hotel ved Comosøen her

Hvis du vil have tips til din vandreferie i Lombardiet, er du altid velkommen til at kontakte os her hos Escapeaway.

Cykelferie i Lombardiet

Med mindre, du er ambitiøs, har eller vil leje en mountainbike og er i god form, vil det typisk være de mere flade dele af Lombardiet, du vil søge til, hvis din rejse skal indeholde nogle dages cykling. Po-sletten og specielt Cremona-provinsen er et interessant og behageligt sted at udforske fra cykelsadlen, hvad end du vil af sted med hele familien eller med vennerne, og uanset, om du er meget trænet som cyklist eller du kun cykler på hygge-niveau.

Denne grønne og frodige provins er en lise for sjælen, og har du været i Lombardiets alpine nord, vil du blive meget imponeret over, hvor kraftig en variation i naturen, denne region rummer. Når du cykler på Po-slettens ruter kommer du forbi marker, noble villaer og kulturlandskaber, hvor der dyrkes råvarer, som er typiske for Lombardiet. Alt sammen i perfekt harmoni med naturen. En meget spændende rute i Po-sletten fører dig igennem hele Cremona-provinsen fra syd til nord. Du kører igennem Pizzighettone og Soncino, langs med Serio Morto-dalen. Både Pizzighettone og Soncino er byer, som er særdeles rige på historie. De er stadig omgivet af velbevarede befæstninger - med andre ord er det byer, som er omgivet af mure. Ruten er 38 km. lang, og ud over de nævnte byer cykler du forbi andre historiske seværdigheder og kan nyde de mange smukke udsigter undervejs.

>>> Læs mere om cykelferie i Italien her

Hvis du gerne vil opleve bjergene på mountainbike, skal du dog ikke fortvivle, selvom du ikke er en meget øvet mountainbiker. Selvom Alpe-provinsen Bormio, der er en af Lombardiets mest besøgte provinser, bærer præg af mange svære ruter, er der også dem, der er lettere tilgængelige. Udsigterne fra din cykelsaddel må i denne del af Lombardiet siges at gøre enhver tendens til sved på panden det hele værd. Et eksempel på en overskuelig rute, hvor sværhedsgraden ikke er urimelig, er den 15 km. lange Bormio - Madonna dei Monti - Niblogo - Baita del Pastore. Du starter i den smukke, gamle bjergby Bormio og slutter ved Baita del Pastore i den paradisiske Zebu-dal.

>> Læs mere om aktiv ferie