Rejser til Bellano

Med sin beliggenhed ved bredden af Comosøen og kun en halvanden times kørsel fra storbyen Milano, sin smukke og naturlige canyon og sin rolige atmosfære er Bellano et ideelt udgangspunkt for en rejse til Norditalien. Book din rejse til Bellano med Escapeaway i dag!

Bellano ligger på den østlige bred af Comosøen i provinsen Lecco i den norditalienske region Lombardiet. Den lille, charmerende by med kun 3300 indbyggere er mest kendt for sin "Orrido", der er en lille, naturlig canyon, som er dannet gennem erosion ved floden Pioverna for 15 millioner år siden, og som fødested for det 17. århundredes berømte italienske forfatter, filosof og læge Sigismondo Boldoni.

Ideel beliggenhed 

Men den måske største attraktion ved en rejse til Bellano er dens beliggenhed. Ikke bare ligger byen smukt ned til Comosøen på den ene side og omgivet af skønne, grønne bjerge på den anden side; byen ligger centralt placeret i Norditalien med kun en halvanden times kørsel til storbyen Milano, to en halv times kørsel fra Italiens største sø Gardasøen, et par timers kørsel fra den mindre turistede Iseosø, et par timers kørsel fra skinke-byen Parma og kun lidt mere end en times kørsel fra skønne Bergamo.

Bellano kan også være udgangspunkt for dagsudflugter til Alperne og de tre naturparker Parco Nazionale dello Stelvio, Parco delle Orobie Bergamasche og Parco Naturale Adamello Brenta Geopark. Eller du kan tage på en dagsudflugt til historiske Bologna, der ligger omkring 3 timers kørsel fra byen i sydøstlig retning eller romantiske Venedig mod øst, der kan nås på 3 timer og tyve minutter ad den hurtigste rute.

Der findes kort sagt uendelige muligheder for at opleve nogle af Norditaliens største seværdigheder med en rejse til Bellano!

Oplevelser og udflugtsmuligheder

Orrido di Bellano

Groft sagt har Bellano to store seværdigheder: Comosøen, som er byens væsentligste attraktion, og den lille, naturlige canyon, kaldet Orrido di Bellano på italiensk.

Orrido-kløften er en naturlig canyon, dannet for over 15 millioner år siden af Pioverna-floden, der ved erosion har skåret en dyb kløft ud mellem Taceno i Valsassina-dalen og Bellano. Der er mulighed for at gå på opdagelse ind i kløften ved hjælp af en gangbro og opleve kløftens vandfald, vegetation og hulerne, der er hugget ind i klippen, og som tilsammen udgør en forestilling af stor skønhed, især i de regnfulde perioder af året, hvor strømmen i kløften er stærk. 

Kraften fra det strømmende vand i kløften har gennem århundreder været udnyttet af de lokale industrier til forarbejdning af mineraler, læder, og senest, af lokale spinderier. 

Comosøen

Selv om Bellano er kendt for sin smukke canyon, kommer man ikke uden om, at den største attraktion ved byen er dens beliggenhed ved Como-søen, der med sit areal på 145,9 km² er Italiens tredjestørste sø, kun overgået af Gardasøen og Maggioresøen

Af alle Italiens søer er den vidt forgrenede Comosø, der er 410 meter dyb på sit dybeste sted, hvilket gør den til en af Europas dybeste søer, nok den højst besungne. Således var den engelske digter Wordsworth betaget over dens skønhed og kaldte den ”a treasure which the earth keeps to itself”

Det kan nu godt være, at den store poet var blevet noget rystet, hvis han havde set Comosøen i dag, for den er langtfra øde eller upåagtet, med dets store udbud af hoteller og feriehuse. Ikke desto mindre er søen stadig omgivet af en frodig vegetation. Og skønt søen nu om stunder er et yndet feriested, er dens bredder romantiske med deres mange huse fra la belle époque og de adskillige små yndige byer, der ligger som en perlerække mellem det dybblå vand og de høje bjerge.

>> Se alle rejser til Comosøen med Escapeaway her.

Milano

Selv om Milano ikke er Italiens hovedstad, er det på mange måder Italiens hovedby. Det er ikke bare landets største by, hvis man tæller alle dens forstæder med, men også Italiens økonomiske og modemæssige centrum med sine kendte modehuse og catwalks, der er på linje med dem i Paris og New York, sine berømte fodboldklubber Milan og Inter og sine store kulturelle seværdigheder, såsom det legendariske operahus La Scala, den monumentale Il Duomo (domkirken), der i størrelse kun overgås af Peterskirken i Rom, det overdækkede shoppingstrøg ved domkirkepladsen, Galleria Vittorio Emanuele II, hvor en del mondæne forretninger holder til, og Castello Sforzesco; byens borglignende slot fra det 14. århundrede.

Bestil din rejse online

Velkommen til Italien med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Bellano hvor du bor på nøje udvalgte hoteller på din rejse. Bestil rejsen online som en pakkerejse inkl. flyrejse, hotelophold og transfer eller billeje, eller book kun dit hotel igennem Escapeaway hvis du selv vil arrangere din rejse til Bellano

>> Læs også om rejser til Varenna

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Andre links

Hoteller i Bellano