Rejser til Blevio

Blevio ligger ved bredden af Comosøens vestlige ben omtrent midt mellem Como by og Torno. Bjergene rejser sig stejlt op fra vandet, og Blevio spreder sig da også op ad Monte Boletto's frodige bjergskråning med fantastiske udsigter ned over søen mod Cernobbio på modsatte side. Egentlig består Belvio af syv mindre bebyggelser, som inkluderer indtil flere prægtige villaer, der har været i de samme familiers eje i mange generationer. De beundres bedst fra vandsiden, så en bådtur ud på søen kan varmt anbefales.

Fred, idyl og udsigter

Ikke overraskende har de utrolig smukke landskaber omkring Blevio og Comosøen længe tiltrukket folk. Her har således formentlig været bosættelser i adskillige årtusinder, omend Blevio først er nævnt i de skriftlige kilder fra 1084. Områdets storslåede villaer vidner om, at velhavere i århundreder er rejst hertil for at holde ferie i naturskønne omgivelser. Rejser du til Blevio i dag, er en stor del af fornøjelse stadig blot at beundre de flotte udsigter over bjerge og søens dybblå vand, samt ikke mindst at nyde stemningen i byerne rundt langs søbredden.

Det anbefales at have en bil, hvis du vil rejse til Blevio og gerne vil kunne komme let omkring i løbet af ferien. Der sejler ganske vist en (forholdsvis langsom) passagerbåd mellem byerne langs søen, som også lægger til ved Blevio. Men selvom en sejltur på søen bør stå højt over ønskelisten for ferien, vil der nok være andre tidspunkter, hvor det er rart at kunne komme lidt hurtigere omkring. Til trods for de lidt snørklede bjergveje tager det i bil for eksempel ikke mange minutter at køre en tur sydpå til silkebyen Como. Her er der et betydeligt større udvalg af supermarkeder og butikker, der kan dække de flestes behov samt talrige spisesteder. I selve Blevio er der dog også nogle enkelte restauranter og et mini-marked, La Dispensa, med lækre, lokale delikatesser.

Udflugter

Der er i det hele taget ingen mangel på interessante udflugtsmål, når du rejser til Blevio ved Comosøen. Det er ikke et område, man rejser til for nattelivets skyld. Hovedattraktionen her er naturskønheden, det milde klima og de små pittoreske byer som Blevio, hvor alt stadig ånder fred og idyl. Sæt også gerne tid af til at besøge nogle af de mest kendte byer som Bellagio, der har søens nok mest unikke beliggenhed med vand på tre sider. Rundt langs søen, er der adskillige små strande, hvis du trænger til en forfriskende dukkert.

Naturligvis er også masser af muligheder for at dyrke forskellige typer vandsport lige fra windsurfing til vandski på en rejse til Comosøen. Områdets grønne bjerge gemmer desuden på talrige vandrestier, hvor du belønnes for dine anstrengelser med fantastiske udsigter ned mod søens klare vand og på klare dage kan se helt fra Alpernes sneklædte tinder mod nord til Podalens flade delta mod syd.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Blevio