Rejser til Castellaro Lagusello

Castellaro Lagusello er en af de smukkeste middelalderlandsbyer i Italien, som er klassificeret under "Borghi piu belli d´Italia". Landsbyen ligger i det dejlige vinområde Colline Moreniche, blot ca. 10 km syd for Gardasøen og ca. 30 km fra Verona og Mantova.

Uberørt perle

At området er stort set ukendt i Danmark, selv om det blot ligger et stenkast fra Gardasøen, er helt utroligt, og man kan blive helt euforisk ved tanken om, at det stadig kan lade sig gøre at finde små uberørte perler af denne kaliber, så tæt på nogle af norditaliens absolut største turistmagneter.

Her er vi dybt ude på landet mellem bølgende vinmarker, og spændende restauranter, som i sig selv vil være en hel rejse værd.

Castellaro Slottet

Centrum i den lille by er Castellaro slottet, som kan føres helt tilbage til omkring år 1100-1200, og som altid har været centrum for de lokale tvister mellem Verona og Mantova. Byen ligger på en lille bakke, med en utrolig smuk sø mod syd, som desværre er privatejet, og som derfor ikke er tilgængelig for publikum, på nær det lille, men helt enestående kig man kan få gennem et hul i forsvarsmuren, som stadig også omfatter den gamle byport og fire tårne.

I 1600-tallet mistede slottet sin karakter af forsvar, og i dag indgår det som et vigtigt element i den yderst pittoreske lille landsby med hyggelige restauranter og private huse.

Fantastisk udgangspunkt

Castellaro Lagusello er et fantastisk udgangspunkt for en dejlig ferie i rolige omgivelser, med kort til alting. Der er blot få kilometer til nærmeste motorvej, så en dagstur til Venedig er absolut en mulighed. Ellers ligger Gardasøen, Verona og Mantova under en halv times kørsel fra byen, lige som det kendte vinområde Valpolicella nås på under en time. Men de mest oplagte udflugtsmål er ubetinget de øvrige små middelalderlandsbyer i området, og her kan vi varmt anbefale Valeggio sul Mincio, Volta Mantovana, Borghetto, Monzambano og Solferino, for blot at nævne nogle få.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Castellaro Lagusello