Rejser til Colico

Hyggelige Colico er kendt som et af de bedste steder at windsurfe på hele Comosøen, men der også meget andet at tage sig til her, da Colico er et godt udgangspunkt for at udforske Comosøens småbyer og det bjergrige bagland. Book din rejse til Colico med Escapeaway i dag!

Colico ligger for foden af Monte Legnone, der med sine 2.609 meter er det højeste bjerg ved Comosøen. Den langstrakte sø er kendt for sine smukke landskaber og idylliske landsbyer rundt langs bredden. Colico er ingen undtagelse med sin beliggenhed helt ned til vandet med udsigt til de høje grønne bjerge. Har du først slået dig ned på en bænk på byens hovedtorv, Piazza Giuseppe Garibaldi, eller en af fortovsrestauranterne her, kan det da også være ganske svært at løsrive sig fra det flotte skue. Selvom Colico indbyder til en afslappende livsnyderferie, hvor man kommer helt ned i tempo, er byen og området dog også et rejsemål, som byder på masser af aktivitetsmuligheder for hele familien.

Windsurfing og vandreture

Trænger du til en opfriskende dukkert i sommervarmen, er der strande på begge sider af byen. Hvad angår strandliv er Colico dog nok mere kendt for at have gode vindforhold for surfing. Byen er for eksempel vært for den italienske World Cup i kitesurfing. Det er dog ikke kun verdens bedste surfere, som rejser til Colico for at udnytte den stabile vind. Der ligger således også surf- og sejlskoler, hvor der tilbydes udlejning af udstyr og undervisning til begyndere.

På land kan du nemt bruge adskillige dage på at vandre i de frodige bjerge nær byen. Snør for eksempel vandreskoene og følg en af stierne op mod toppen af Monte Legnone for at nyde den fantastiske udsigt der. Turen op til den pyramideformede top skal nok give sved på panden, men det er anstrengelserne værd! Det mest populære startpunkt for en vandretur til toppen af Monte Legnone er Rifugio Roccoli Lorla (1.460 meter), som kan nås på omkring 50 minutter i bil fra Colico. Det er er snørklet vej derop, men vejen er asfalteret næsten hele vejen. Selve vandreturen fra refugiet til toppen er ifølge Club Alpino Italiano (CAI) for erfarne vandrere, da der er nogle eksponerede sektioner undervejs, især det sidste stykke før toppen, hvor man må støtte med hænderne og holde fast i kabler, der er fastgjort til bjerget.

Lyder det ikke som noget for dig, er der dog også rig mulighed for at tage på mere overkommelige vandreture i området omkring Colico. Det kunne for eksempel være en tur op til vagttårnet Torre di Fontanedo, der blev bygget af store sten i 1357. Det er en tur hele familien kan klare, og i omkring 700 meters højde er der også en smuk udsigt ned mod søen og bjergene på modsatte side.

Godt udgangspunkt for udflugter

Trods placeringen i helt oppe i den nordlige ende af Comosøen, giver Colico dig et godt udgangspunkt for at udforske de andre byer ved søen og i resten af regionen. Du kan således sejle fra Colico til Como by og Lecco, ligesom du nemt kan tage toget eller selv køre mod Milano, hvor du på turen ned langs søens østside passerer flere charmerende byer. Det kan da også varmt anbefales at sætte god tid af til at besøge for eksempel Varenna, der ikke er ret stor, men til gengæld af mange anses for at Comosøens måske smukkeste og mest charmerende by. Herfra kan du i øvrigt sejle videre over til Bellagio, der ligeledes ligger smukt og byder på noget mere liv i gaderne.

Det kan i det hele taget godt anbefales at benytte muligheden for at sejle rundt mellem Comosøens byer. Det er ikke altid hurtigere, men der er noget særligt over at ankomme fra vandsiden.

Sådan booker du en rejse til Colico

Med Escapeaway kan du nemt booke en problemfri og sikker rejse til Colico, med mulighed for afrejse fra lufthavnen i København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg. Den smarte søgemaskine støvsuger hele tiden nettet for de bedste priser på flybilletter til fx. Bergamo med rutefly, og sætter dem sammen med vores udvalgte hoteller i Colico. Vi samler det hele i en pakkerejse med Rejsegaranti, så du får det bedste af begge verdener. Tilføj billeje til pakken og få den bedste oplevelse når du kommer frem. God tur!

>> Læs også om rejser til Dervio

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Andre links

Hoteller i Colico

Hvad siger gæsterne i Colico?

8,8
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 5 anmeldelser