Rejser til Como

Silkebyen ved Comosøen

Byen Como ligger ved den sydlige del af Comosøen for foden af Mount Brunate omgivet af bakker.

Engang udgjorde Como et vigtigt knudepunkt for forbindelsen mellem det centrale Europa og Middelhavet. Byen lå oprindeligt længere oppe i bakkerne, men på ordrer fra Julius Cæsar blev den flyttet ned til sin nuværende placering. Den romerske feltherre sørgede i den forbindelse også for at få drænet et sumpområde her nær søens sydspids. Byen som på det tidspunkt blev kaldt Novum Comum, blev etableret med de karakteristiske romerske vinkelrette gader og en bymur.

Como er i dag en større by, hvor der findes en del virksomheder og fabrikker. Byen ligger tæt ved grænsen til Schweiz og er ved at vokset sammen med den schweiziske by Chiasso, så de to ved første øjekast næsten fremstår som én by.

Como har siden 1500-tallet været kendt for sine mange små silkeproduktioner. De er senere blevet samlet i større virksomheder, som endnu den dag i dag præger byen. Industriområdet ligger dog sydpå og væk fra Comosøen, så der er heldigvis en charmerende søbred med en smuk promenade og en gammel bydel omkring Piazza Cavour.

Kort over Como

Klik på kortet herunder for at få et overblik over ferieboliger i byen samt en oversigt over de nærmeste lufthavne og kørselsafstande fra byer i Nordeuropa.Hotel, villa eller ferielejlighed?

Hos Escapeaway kan vi tilbyde dig mere end 1.500 ferieboliger i Italien - heriblandt et bredt udvalg af håndplukkede hoteller, villaer og ferielejligheder i Lombardiet. 

Vil du gerne bo i Como, kan du hurtigt få en oversigt over tilgængelig ferieboliger i og omkring byen ved at bruge søgemaskinen ovenfor.
 
Lyder landlig idyl og god plads som opskriften på en vellykket ferie, bør du måske overveje et agriturismo i Norditalien. Dette er typisk en ferie, hvor du bor på et charmerende landsted, hvor de gode madoplevelser er i centrum.

Har du spørgsmål, eller vil du gerne have hjælp til at træffe det rigtige valg, er du velkommen til at ringe til os for en snak om, hvad du skal vælge og hvorfor.

Vil du gerne opleve flere forskellige dele af Italien, kan du naturligvis også vælge at bo forskellige steder i løbet af ferien for at nå længere omkring i støvlelandet. 

Transport

Italien har adskillige internationale lufthavne. Skal du holde ferie i Como, er den nærmeste Milano Malpensa lufthavn, omend der kun er en snes km længere til Milano Linate. I disse lufthavne finder du en bred vifte af flyselskaber som Ryanair, easyJet, SAS og Norwegian med ruter til store dele af det øvrige Europa - heriblandt Danmark. 

Der er flere togstationer i Como. Fra de to største, Como S. Giovanni og Como Lago, er der forbindelse til de øvrige større byer i Lombardiet - heriblandt Milano. Er du i bil, er det også nemt at kommetil og fra byen, ikke mindst takket være motorvejen som nogle kilometer vest for byen. Der er da også mange af vores rejsende, som vælger at leje en bil fremfor at være afhængig af offentlig transport. Med en lejebil er det ikke blot let at komme til og fra lufthavnen, men du har også en større frihed til at udforske regiones byer og seværdigheder.

Få mere information om billeje i Milano Malpensa lufthavn

Det er en tur på omkring 1400 km, hvis du hellere vil køre til Como fra Danmark i egen bil. Med en overnatning undervejs er det en overkommelig afstand for de fleste, og en kør-selv ferie er også en god måde at opleve Italien på.

Restauranter og shopping

Byens størrelse taget i betragtning findes der et fint udvalg af spisesteder i Como - primært i den gamle, hyggelige bydel. Ligeledes skal du blot køre få km for at finde endnu flere gode restauranter i nabobyerne.

Der er udmærket muligheder for at handle ind til de daglige fornødenheder i byen, og hvis du skal tilberede egne måltider i løbet af ferien. Søger du spændende butikker til en dag med shopping, er udvalget lidt begrænset. Her er det nok bedre at tage en tur til for eksempel Menaggio eller Bellagio.

 

Udflugter og seværdigheder

En af de gode oplevelser får man ved at besøge parken Giardini Pubblici, hvorfra der er en enestående udsigt ud over søen. En anden god oplevelse er at kigge nærmere på den imponerende katedral, Santa Maria Maggiore, fra det 12. århundrede, som er dekoreret i marmor. Indenfor er der blandt andet malerier fra det 16. og 17. århundrede.

Besøg også silkemuseet, Museo della Seta, hvor du kan lære om silkeorme og den lokale silkeproduktions historie. Når du er i dette område, hvor hovedparten af Europas silkeproduktion foregår, er det også oplagt at benytte lejligheden til at shoppe efter silke. Der findes flere outlets nær Como.

Man kommer dog ikke uden om at byen primært er attraktiv som en base for at udforske resten af den smukke natur og de andre charmerende byer omkring Comosøen. Du bor dog også godt for udflugter til andre dele af regionen. Kør for eksempel også en tur til Luganosøen, som har mere uberørt natur og færre turister.

Festival Como Cittá della Musica

Como musikfestival afholdes i de elegante villaer, teatre og parker langs Comosøen. Festivalen afholdes hvert år i juli måned og kombinerer jazz med ballet og musicals, der fremføres af såvel lokale som udenlandske musikere. 

Jazz, ballet og musicals
Festivalen afholdes hvert år i juli måned og kombinerer jazz med ballet og musicals, der fremføres af såvel lokale som udenlandske musikere. Der er verdenskendte forestillinger fra blandt andet Teatro alla Scala i Milano. Balletten Pink Floyd, Madame Butterfly af Puccini og musicalen ”Hair” hører også til nogle af forestillingerne. Før festivalen løber af stablen har man valgt at holde en gallaaften til ære for den berømte afdøde italienske modeskaber Gianni Versace. 

For mere information
Se følgende link for flere informationer om festivalen her

 

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Como

Populære hoteller i Como

Italien, Norditalien, Lombardiet, Como
9,5
Fabelagtigt
654 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 51 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Norditalien, Lombardiet, Como
8,9
Meget godt
84 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 50 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Norditalien, Lombardiet, Como
8,8
Meget godt
1642 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 50 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant