Rejser til Comosøen

Nogle af Italiens mest storslåede udsigter venter dig ved Comosøen - en fortryllende destination hvor høje sneklædte bjerge møder det krystalklare vand. Book en rejse til Comosøen med Escapeaway i dag!

I det nordlige Italien ligger denne perle af en sø, som i århundreder har tiltrukket jetsettet og andre, som ønsker at opleve noget af det ypperste, blandt De Store Søer. Nu kan du rejse til Comosøen med Escapeaway, inkl. fly, billeje og en lækker feriebolig - sikkert med udsigt over søen.

Comosøens storslåede herskabsvillaer og parkanlæg fortæller dig historien om en selvbevidst sø. Og de stemningsfulde byer og dramatiske skråninger tiltrækker folk med sans for hygge og æstetik. Comosøen ligger tilmed let tilgængeligt blot ca. 50 km fra Milano.

Af alle Italiens søer er den vidt forgrenede Comosø nok den højst besungne. Således var den engelske digter Wordsworth betaget over dens skønhed og kaldte den ”a treasure which the earth keeps to itself”.

Det kan nu godt være, at den store poet var blevet noget rystet, hvis han havde set Comosøen i dag, for den er langtfra øde eller upåagtet, med dets store udbud af hoteller og feriehuse. Ikke desto mindre er søen stadig omgivet af en frodig vegetation. Og skønt søen nu om stunder er et yndet feriested, er dens bredder romantiske med deres mange huse fra la belle époque og de adskillige små yndige byer, der ligger som en perlerække mellem det dybblå vand og de høje bjerge.

Benyt søgemaskinen i toppen af siden til at søge blandt håndplukkede og udvalgte hoteller ved Comosøen med gode anmeldelser. Kombinér hotellet med en billig flybillet med rutefly til Bergamo eller Milano fra København, Aalborg, Billund, Aarhus eller Hamburg, supplér evt. med en lejebil og få det hele samlet i en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti. Simpelt og fleksibelt - sådan er en ferie med Escapeaway.

>> Læs også om rejser til Gardasøen
>> Læs om kør selv-ferie ved Comosøen

Hoteller ved Comosøen

Populære hoteller ved Comosøen

Italien, Norditalien, Lombardiet, Como
9,2
Fabelagtigt
2524 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 50 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Norditalien, Lombardiet, Gravedona
9,2
Fabelagtigt
539 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 98 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Norditalien, Lombardiet, Como
8,7
Meget godt
1657 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 50 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant

Mad og drikke

Det er ikke svært at finde en god restaurant ved Comosøen, og mange steder kan du endda nyde en fantastisk udsigt over søen sammen med din mad. De mest populære steder er det nødvendigt at reservere bord i forvejen, også til frokost. 

Har du rejst i Italien før, vil du vide, at italienerne har lidt andre traditioner i forhold til dagens første måltid. Morgenmaden består således ofte blot af en hurtig espresso og eventuelt lidt morgenbrød, ofte af den søde slags. En italiener betragter knap nok morgenmaden som et rigtigt måltid. Der er dog på de populære rejsemål (heldigvis) sket en hvis udvikling imod morgenmad, som også kan tilfredsstille dig med en lidt større appetit først på dagen.

Vil du følge den lokale rytme, er frokosten ofte dagens største måltid. Når man ikke skal skynde sig tilbage på arbejde, kan den sagtens bestå af tre retter, ligesom der normalt bliver tid til endnu en espresso som afrundning på måltidet. Skal det gå lidt hurtigere, eller vil du hellere gemme appetit til aftensmaden, kan du naturligvis også de fleste steder bare få en panino (sandwich) eller smutter forbi det lokale pizzeria.

Når du sidst på dagen sætter dig til bords på en af de mange restauranter ved Comosøen, kan du forvente madoplevelser, der ligger over det normale turistniveau. Området er kendt for sit brede udvalg af spisesteder, der spænder lige fra eksklusive Michelin-restauranter til rustikke bistroer, hvor du kan stifte bekendtskab med regionens traditionelle køkken. Selvom fiskeriet er gået tilbage i Comosøen, har især fiskeretter stadig en betydelig plads på menukortet de fleste steder. Et par af de fiskeretter du oftest ser på menuen ved Comosøen er Risotto con Filetti di Pesce Persico og Fritto misto di lago, der laves på de lokale friske forsyninger af fisk. Hører fisk ikke til blandt dine favoritter, kan det anbefales at holde udkig efter en anden ret lavet på lokale råvarer, Brasato di Cinghiale Selvatico - vildsvin, der stammer fra skovene omkring søen, braiseret i vin og serveret med grøntsager og polenta.

Ligesom i resten af Norditalien vil du i øvrigt nok bemærke, at der ofte serveres polenta fremfor pasta ved Comosøen. Polenta laves af majsmel, der koges ind til en tyk grød og derefter bages, grilles eller steges med forskellige krydderier.

Synes du der hører vin til maden i ferien, kan du glæde dig over, at der omkring Comosøen produceres mange anerkendte vine - både røde og hvide. Har du en sød tand, har du også rig mulighed for at slutte af med lækre kager eller hjemmelavet is. I den lune sommeraften er der næppe noget bedre end at slutte et måltid af med en gang fragole con gelato - is med friske jordbær ovenpå.

Information og fakta

Her får du lidt nyttige informationer om Comosøen, som forhåbentlig kan tjene som inspiration til din ferie ved denne smukke sø. Oplysningerne er udelukkende ment som inspiration og der må tages forbehold for faktuelle fejl. Hvis du ønsker flere tips din rejse, vil jeg anbefale jeg dig også at tjekke vores blog, hvor du kan finde mange spændende artikler om Italien og vores andre rejsemå. God fornøjelse og god rejse!

Geografi og historie

Comosøen, Lago di Como, ligger i det nordlige Italien omking 40 kilometer nord for Milan tæt ved grænsen til Schweiz. Comosøen er landets tredjestørste sø kun overgået af Gardasøen og Maggioresøen. Den langstragte sø, der er helt op mod 410 meter dyb, deler sig mod syd i to arme, der ender ved henholdsvis Como og Lecco. Særligt det vestlige "ben", der ender ved byen Como, er utroligt smukt med skovklædte bjergsider, der rejser sig dramatisk op fra søbredden. Måske fordi at den vestlige søbred eftersigende får en smule mere sol, er det også denne del af søen, hvor turismen er mest udviklet og har den største koncentration af rigmandsvillaer og palæer. Men der er mange skønne steder rundt om hele søen, der har omkring 160 kilometers søbred i alt. Mellem de to sydlige arme ligger for eksempel idylliske Bellagio ude på spidsen af halvøen. Flere af de hyggelige byer rundt langs den omvendt Y-formede sø er forbundet af færgeforbindelser. 

I den nordlige del af Comosøen breder søen sig lidt mere ud, og en stabil brise giver gode betingelser for især sejlads og windsurfing. Her findes da også talrige vandsportcentre, som kan hjælpe dig med at få en sjov dag på vandet.

Det milde klima og de naturskønne omgivelser ved Comosøen har tiltrukket ferietrængende fra resten af Italien siden romertiden. I dag spiller turisme da også en langt vigtigere økonomisk rolle for byerne omkring søen end de traditionelle erhverv som fiskeri, silkefremstilling og træforarbejdning. Der produceres stadig silke af høj kvalitet i Como, som siden finder vej til store modehuse som Versace og Hermès. Det kan da også anbefales at lægge vejen forbi Silkemuseet i byen, Museo Didattico della Seta, hvor du kan se, hvordan silken bliver til. 

Vejr og klima

Selvom Comosøen ligger i Norditalien, kan du her nyde et subtropiskt klima, der er kendetegnet ved varme og fugtige somre og milde vintre. Klimaet betyder, at det normalt er behageligt ferievejr ved Comosøen helt fra april til oktober. 

Højsommeren er dog den mest populære tid ved Gardasøen, hvor temperaturer op omkring 30 grader og masser af sol indbyder til afslappende stunder ved en af søens små strande eller måske en tur ud på det lune vand for at prøve kræfter med windsurfing og vandski. Da dette er årstiden med flest besøgende, er priserne generelt lidt højere.

Lavere priser og mindre trængsel er ikke den eneste grund til, at også forår og efterår er gode tidspunkter at rejse til Comosøen på. I ydersæsonen er vejret lidt mildere, men stadig behageligt. De lidt lavere temperaturer kan være en fordel, hvis du vil bruge noget af ferien på sightseeing eller ønsker at være aktiv med for eksempel cykling eller vandring i det utroligt naturskønne område. Der kan falde sne hen på vinteren, men som regel kun oppe på bjergene omkring søen. De store vandmasser i søen holder længe på sommerens varme og sikrer et mildere lokalt vinterklima end i resten af regionen. 

Når det regner ved Comosøen, er det om sommeren ofte først om aftenen ledsaget af torden. Den mest nedbørsrige måned er maj, som dog alligevel har næsten lige så mange solskinstimer som september. 

Transport

Der er omkring 13-1400 kilometer i bil fra Danmark til Comosøen. Så med en enkelt overnatning undervejs er det ikke uoverkommeligt. Vil du gerne springe den lange køretur over, er der dog også gode muligheder for at flyve til for eksempel en af lufthavnene ved Milano. Der er togforbindelse fra Milano til både Como i søens sydvestlige hjørne og til Lecco i det sydøstlige hjørne. Lejer du en bil, kan du køre fra Milano til Comosøen på under én time.

Bor du i en af byerne, hvorfra der er færgeforbindelse eller hyppige busser, kan du godt klare dig uden bil ved Comosøen. En tur med bus C10, der kører helt fra Como over Menaggio op til Colico, byder for eksempel på utallige flotte udsigter, hvor det faktisk er en fordel at sidde lidt højt oppe. Det er dog ikke til at komme uden om, at en ferie ved Comosøen med egen bil eller billeje giver dig lidt mere fleksibilitet. Ikke mindst fordi både færger og busser normalt stopper driften ved omkring 20-tiden. 

Vælger du at leje en bil, kan det anbefales at gå efter den mindste model, du kan klare dig med. Det vil gøre det lettere at komme omkring i de til tider smalle gader og ikke mindst at finde en parkeringsplads. Vil du primært benytte offentlig transport, er det oplagt at købe et rejsekort, der gælder både til busser og tog i området. Det såkaldte IO VIAGGIO kort fås med forskellige dages gyldighed og kan købes ved stationerne. 

Uanset hvilken form for transportmiddel du vælger som dit primære, bør du mindst én gang tage en sejltur på søen. Det er en enestående oplevelse at se de maleriske byer og de bagvedliggende bjerge fra vandsiden. 

Godt at vide

Penge: Euro. De fleste hoteller, restauranter og butikker tager imod de mest almindelige kreditkort (Visa og Mastercard). Har du alligevel brug for kontanter, findes der hæveautomater, bancomats, i de fleste byer. Ligeledes kan du veksle i banker eller hos vekselbureauer. Ligesom herhjemme er det kutyme at give omkring 10 procent i drikkepenge på restauranter. Der er dog steder, hvor drikkepenge automatisk lægges til regningen. På hoteller giver man ligeledes typisk et par euro til stuepigen per nat eller for roomservice. Der er accepteret at prutte om prisen på markeder, men derudover betaler man normalt den annoncerede pris. 

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hvad siger gæsterne ved Comosøen?

9,1
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 148 anmeldelser