Eremo di Santa Catarina del Sasso

Eremo di Santa Catarina del Sasso er et smukt kloster beliggende i den lille kommune Leggiuno ved Maggioresøens bred. Smukt placeret på en klippe 18 meter oppe over søen, troner dette fascinerende kloster. Oppe fra klostret er der den mest fantastiske udsigt over søen og Borromeo øerne. Det består af tre bygninger; det sydlige kloster, det lille kloster og kirken.

Legenden

Legenden siger at en rig lokal købmand, i år 1170 forliste med sit skib i en storm og bad Santa Catarina om hjælp. Det hjalp, da han fik reddet sig i land, der hvor klosteret nu er placeret. For at betale sin bod til helgenen, lod han klosteret opføre. Inden da havde købmanden dog isoleret sig selv på stedet i en grotte i 35 år. Opførelsen af klostret varede fra 1100 og flere århundreder frem, hvilket godt kan ses på de forskellige arkitektoniske stilarter man har brugt gennem årene. Klosteret er nu i hænderne på provinsen Varese, der har finansieret de sidste restaureringer af bygningen frem til år 1986, hvor det blev åbent for offentligheden.

På den ene eller den anden måde

Der er to muligheder for at besøge klostret. Den ene vej er via en lille gangsti, hvor man skal gå de ikke mindre end 268 trappetrin, fra den nærliggende parkeringsplads højere oppe og ned til klostret. Den anden mulighed for at besøge det er med båd.