Rejser til Gargnano

Er du på udkig efter et sted ved Gardasøen, hvor du kan holde ferie uden at drukne i andre turister? Så er den lille maleriske by Gargnano på den vestlige bred af søen mellem Gardone og Limone en oplagt mulighed. Book din rejse til Gargnano med Escapeaway i dag!

Gargnano, der ligger i provinsen Brescia og kun har lige over 3000 indbyggere, er en af de mindre byer ved Gardasøens bred og lever et forholdsvist anonymt liv blandt de mere kendte byer ved Gardasøen, hvilket er en fordel, hvis du er på jagt efter ro og afslapning på din ferie ved Italiens største sø. 

Velkommen til Gardasøen med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Gargnano og andre rejsemål ved de tre store søer hvor du bor på håndplukkede hoteller på din rejse. Benyt søgemaskinen i toppen af siden til at søge blandt udvalgte hoteller i Gargnano med gode anmeldelser. Kombinér hotellet med en billig flybillet til fx. Bergamo lufthavn med rutefly fra København, Aalborg, Billund, Aarhus eller Hamburg, supplér evt. med en lejebil og få det hele samlet i en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti. Simpelt og fleksibelt - sådan er en ferie med Escapeaway.

Middelalderlige gader

Til byens ære taler også  dens smalle, snoede middelalderlige gader, en lille havnefront med en charmerende marina og en stor kirke med et imponerende spir.

Størstedelen af butikkerne og restauranterne i byen ligger inden for få hundrede meters afstand af havnefronten, men der er butikker og hoteller spredt langs hele hovedvejen, der ligger trukket lidt tilbage fra havnefronten.

Center for sport

Hvis du er sportsinteresseret, er Gargnano lige noget for dig, for byen er kendt som et center for forskellige sportsaktiviteter, herunder atletik, sejlads, bueskydning og ler-skydning. Byen har også været vært for en årlig regatta siden 1951.

Frodige omgivelser og berømt villa

Hvis du holder af frugthaver i autentisk italiensk stil, kan du glæde dig til ferien i Gargnano. Området omkring byen er nemlig fyldt med frugtplantager, olivenlunde, haver og gamle citron-lunde, hvoraf de sidstnævnte har været brugt til produktion af forskellige velsmagende produkter med de berømte citroner fra Gardasøen.

Gargnanos mest berømte sted er dog Mussolinis "Villa Feltrinelli", der i dag er et af de mest berømte hoteller i verden. Det ligger helt afsides i en park ved søen, og kan ikke besøges af udefrakommende.

Spændende historie

Gargnanos oprindelse er uvis, men passager i skrifter af den romerske historiker Titus Livius og indskrifter på gravstene i området vidner om, at det sted, hvor byen ligge, har været kendt allerede i forhistorisk og antik tid. Der har således angiveligt både været etruskere, keltere, cenomanere (en keltisk folkestamme fra Gallien, der udvandrede til Italien) og romere i området.

Landsbyens navn dukker dog først op i et dokument, der stammer fra året 937 og hvor den optrådte med navnet Garniano, som måske er en afledning af det latinske Garenius. 

Fra 1350 til 1426 blev Gargnano en del af Huset Visconti (en adelsfamilie fra Pisa-regionen, der havde stor magt i høj- og senmiddelalderen i Italien) og senere en del af Republikken Venedig (en mægtig stat, som udviklede sig fra byen Venedig og eksisterede i Italien i næsten 1000 år). 

I 1866 blev Gargnano bombarderet af den østrigske flåde under kampene på Gardasøen, som var en del af den tredje italienske uafhængighedskrig.

Oplevelser og udflugtsmuligheder

Gargnano har ikke de helt store seværdigheder, hvis man ser bort fra Villa Feltrinelli, der som nævnt kun er tilgængelig, hvis man bor på det, der i dag er et luksushotel - og det er de færreste, der har råd til det (med priser, der begynder ved 1350 euro per nat). Men byen har noget andet at byde på: Den er et ideelt udgangspunkt for dagsudflugter og ture langs søen og i de omkringliggende bjerge. 

Et af de steder, som du kan opleve, er den opdæmmede sø Valvestino. Vejen til søen begynder lige uden for byen, og hvis du fortsætter forbi Valvestino, kommer du over til Idro-søen, som ligger på den modsatte side af bjergene. Derfra kan du fortsætte enten mod nord via Ledrosøen til Riva, eller mod syd til Salò.

Hvis du trænger til lidt storbyliv midt i Gargnanos afslappende og rolige atmosfære, kan du også overveje at tage på en dagsudflugt til Norditaliens tredjestørste by Verona. Byen, der er erklæret verdensarv af Unesco, rummer flere levn fra romertiden end nogen anden italiensk by, hvis man ser bort fra den italienske hovedstad Rom. Deruover byder byen på det berømte romerske amfiteater, som i dag bruges som operascene (verdens største i øvrigt), og en lang række andre kulturelle og historiske seværdigheder i topklasse. Og sidst, men ikke mindst er det byen, som lagde scene til Shakespeares verdensberømte drama om Romeo og Julie, som har givet byen et særligt romantisk ry.

>> Læs også om rejser til Lazise
>> Læs om kør selv-ferie til Gardasøen her

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Andre links

Hoteller i Gargnano