Rejser til Gavardo

Gavardo ligger ved Chiese-floden blot seks kilometer fra Gardasøen mod øst. Perlerækken af idylliske middelalderbyer nede langs søbredden er oplagte udflugtmål, når du bor i Gavardo. Krydser du i stedet over floden mod vest, står du for foden af grønne skovklædte bjerge, der byder på mange store naturoplevelser, f.eks. på vandreture. Er du i form til at tackle de skrappe stigninger, er der også masser af udfordringer omkring Gavardo på cykel. Hvis altså du ikke hellere vil prøve kræfter med den nye 140 km cykelture rundt om Gardasøen. Trods dens betydelige længde er dette en familievenlig rute bestående af brede cykelstier uden nævneværdige bakker.

Aktiv ferie eller ren afslapning

Ønsker du at holde en aktiv ferie, er der med andre ord masser af muligheder for det, hvis du rejser til Gavardo. Nær denne hyggelige landsby ligger desuden adskillige golfbaner med udfordringer for spillere på alle niveauer. Er du mere stemt for en livsnyderferie uden for meget sved på panden, er du dog også rejst til det helt rigtige sted. Det er ikke uden grund, at Gardasøen i mange år især var kendt som et populært rejsemål blandt det mere modne, kvalitetsbevidste publikum med en forkærlighed kulturelle og gastronomiske ferieoplevelser. Med indbydende søstrande, anerkendte vinområder og charmerende middelalderbyer har du således alle ingredienser til en afslappende livsnyderferie inden for kort rækkevidde. 

Selve Gavardo har måske ikke så meget af den idyl og charme, du finder i de nærliggende, mere kendte byer nede langs søen. Til gengæld er her også mindre turisttrængsel, og du får en god placering mellem søen og de grønne bjerge. Her kan du frit vælge om du vil snøre vandreskoene for at tage på opdagelse i uberørt natur eller blot slentre en stille aftentur på en af havnepromenaderne nede ved søen. Det kunne for eksempel være i Salò, som ligger nogle få minutters kørsel væk. Her er der i øvrigt et stort marked hver lørdag formiddag, som tiltrækker handlende fra nær og fjern.

Til dagsudflugter er Lombardiets tidligere hovedstad, Brescia, og Iseosøen begge meget anbefalelsesværdige og endnu et godt eksempel på, at denne del af Italien er rig på både kultur- og naturattraktioner.

Restauranter og butikker

Gavardo er ikke nogen stor by, men dog alligevel af en tilstrækkelig størrelse til at have adskillige supermarkeder og butikker. Her kan du finde alle dagelige fornødenheder. Det samme gælder udvalget af spisesteder, som er tilpas stort til, at du ikke behøver spise samme sted hver aften. Medregner du nabobyerne kan du se frem til en ferie med gode middage på alt fra hyggelige trattoriaer og simple, men gode pizzariaer til lidt mere eksklusive restauranter.

 

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Gavardo