Rejser til Gravedona

Gravedona, som ligger på den nordlige del af Comosøens vestbred, er en hyggelig tidligere fiskerby. Her er en charmerende søpromenade med maleriske, pastelfarvede huse. En fredelig og rolig by med gode restauranter og god stemning. Book din rejse til Gravedona med Escapeaway i dag!

Den primære attraktion i den lille by Gravedona er den lange søpromenade med dens bagvedliggende huse, men det er også værd at bruge lidt tid på at udforske den gamle bydels gamle, smalle gader og pladser. 

Det er ikke Gravedona, du skal rejse til for at finde stribevis af diskoteker, souvenirbutikker eller lignende former for underholdning møntet på turister. Derimod er byen perfekt for dig, som holder af ferier i fredelige, smukke omgivelser, og sagtens kan få dagene til at gå med blot at dase ved søbredden på Spiaggia di Gravedona kun afbrudt af besøg på et af byens gelateriaer eller kaffebarer. Aftenerne i Gravedona bruges ligeledes primært på at nyde solens sidste stråler på promenaden (bilfri om sommeren) inden man finder sig til rette på en af byens fem-seks restauranter for at udforske gode, autentiske retter med tilhørende lokale vin.

Vil du hellere selv stå for forplejningen nogle af dagene, har Gravedona trods sin beskedne størrelse med omkring 4.200 indbyggere et ganske udmærket supermarked, hvor du kan få både almindelige daglige fornødenheder og italienske delikatesser til at forsøde ferien med. 

Selvom Gravedona primært henvender sig til dig, der ikke har brug for en masse underholdningstilbud for at nyde ferien, er det ikke ensbetydende med, at der mangler liv og aktiviteter i byen. I den nordlige ende af Gravedona er der for eksempel ofte gratis koncerter og udstillinger på Palazzo Gallio. Palæet, der stammer fra det 16. århundrede, er i sig selv er en interessant seværdighed. Det summer også altid af liv på byens marked, der normalt afholdes den 1. og 3. onsdag i måneden.

Søen indbyder naturligvis heller ikke blot til badning. Ligesom mange andre steder ved Comosøen, er der i Gravedona således gode muligheder for at sejle, windsurfe og lignende. Der ligger et sejlsportscenter få hundrede meter fra stranden. Er du vild med vandsport, bør du også tage en tur til nabobyen Domasco, hvor der tilbydes endnu flere aktiviteter på vandet.

Oplevelser omkring Gravedona

En del af fornøjelse ved at holde ferie med Comosøen, er muligheden for at udforske de mange charmerende byer og naturen langs søen. Gravedona giver dig da også et godt udgangspunkt for udflugter. Der er for eksempel gode cykelruter langs med søen, hvis du trænger til at være lidt aktiv. Det kan også varmt anbefales blot at spadsere en tur langs vandet til nabobyen Dongo, eventuelt når der her er markedsdag. Har du mod på en lidt længere tur og husket at tage de gode vandresko med på ferien, er der også gode muligheder for at vandre oppe i de grønne bjerge bag byen. Her venter masser af gode udsigter og små, charmerende landsbyer.

Du behøver dog ikke få sved på panden for at tage på udflugter. Vil du ikke køre, har Gravedona således færgeforbindelse til mange af de mest seværdige byer rundt langs søen. Om sommeren er afgangene hyppige. Den langstrakte Comosø er Italiens tredjestørste sø, og i sagens natur tager det derfor sin tid at sejle hele vejen rundt. Men med lidt planlægning kan du dog godt nå at besøge 2-3 byer på en dagsudflugt med færge eller privat båd fra Gravedona.

Book rejsen til Gravedona

Velkommen til det nordlige Italien med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Comosøen hvor du bor på håndplukkede hoteller på din rejse. Indtast dine ferieønsker i søgemaskinen og find nemt en fleksibel rejse til Gravedona, som passer til dig og dine planer. Vælg mellem afrejse fra København, Aarhus, Aalborg, Billund eller Hamburg lufthavn - vi søger efter billige flybilletter fra alle flyselskaber og kombinerer med udvalgte hoteller i Gravedona, kun med gode anmeldelser. Du får en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti, til nettets bedste pris.

>> Læs også om rejser til Bellano
>> Læs også om rejser til Tremezzo

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Andre links

Hoteller i Gravedona

Hvad siger gæsterne i Gravedona?

8,9
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 18 anmeldelser