Rejser til Iseo

Iseo er ikke kun den mest kendte by ved Iseo-søen; den rummer også mange interessante, historiske bygninger og så ligger den tæt på vindistriktet Franciacorta, hvor den kendte Franciacorta-vin produceres. Book din rejse til Iseo med Escapeaway i dag!

Iseo, der har omkring 9000 indbyggere, ligger langs den sydøstlige del af Iseo-søen i Brescia-provinsen i regionen Lombardiet. Den har en fantastisk beliggenhed mellem Franciacorta, der er berømt for sin mousserende vin, og Val Camonica, der er erklæret verdensarv af UNESCO.

Byen har en smuk søpromenade, Lungolago Marconi, hvor du finder masser af forretninger med hjemmelavede specialiteter, tøjbutikker, caféer og spisesteder. Der er ekstra meget liv i byen på en tirsdag, hvor der er fødevaremarked og på fredage, hvor der er et lidt større marked med både mad og tøj.

Opleve denne del af Italien med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Iseo og andre rejsemål i området hvor du bor på håndplukkede hoteller på din rejse.

Oplevelser og seværdigeheder

Oldofredi Slot

En af byens store historiske seværdigheder er Oldofredi Slot, bygget i slutningen af det 11. århundrede og begyndelsen af det 12. århundrede. 

Slottet, der er et af de bedst bevarede befæstede bygningskomplekser fra den tidlige middelalderlige periode, har firkantede hjørnetårne og 2 meter tykke mure.

Det var opkaldt efter og ejet af Oldofredi-familien fra Iseo, men faldt siden i hænderne på den adelige Scaliger-familie fra Verona og blev senere brugt som kloster. I dag bruges bygningen som museum, offentligt bibliotek og til bryllups-ceremonier.

Sant´Andrea

En anden af byens store seværdigheder er kirken Sant' Andrea, der blev grundlagt i 600-tallet, men i dag står som den så ud i 1100-tallet. Kirken har bevaret sit romanske klokketårn og er smukt dekoreret med fresker og malerier, og et af malerierne forestiller Sankt Mikael, der med sit spyd skal til at gennembore dragen – dette er malet af den berømte maler Francesco Hayez. 

Santuario Madonna della Neve

En tredje af byens historiske seværdigheder er kirken Santuario Madonna della Neve, der blev bygget på resterne af en antik kirke, da pesten hærgede byen. Legenden siger, at kirken blev bygget efter at en lokal krøbling, der før havde kravlet på alle fire, pludselig blev helbredt og kunne gå efter at han havde bedt til en fresco, der var indlejret i den antikke kirke.

Lokal transport

Tog

Togstationen i Iseo har regional togforbindelse til Brescia og Edolo hvet time (vær dog opmærksom på, at ikke alle toge stopper ved alle stationer, men normalt stopper de altid i Iseo, Brescia og Edolo)

Bus

Iseos hovedbusstation ligger i Via Gorzoni og har forbindelse til Orzinuovi, Chiari, Sarnico, Brescia, Edolo og Gardone Val Trompia.

Færge

Iseo er ikke bare forbundet med øen Monte Isola via færge, men også med andre byer ved Iseo-søen, herunder Predore, Clusane, Monte Isola, Sulzano, Sale Marasino, Tavernola Bergamasca, Sarnico, Marone, Vello, Riva di Solto, Castro, Pisogne og Lovere.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Andre links

Hoteller i Iseo