Tag på vingårdsferie på en Agriturismo ved Iseosøen

Ferie på en agriturismo ved Italiens hemmelige juvel: Iseo-søen

Iseo-søen taler til både din sans for skønhed og din længsel efter en autentisk, italiensk oplevelse. Med sit klare, dybblå vand omgivet af frodige, grønne bjerge og sin lille ø Monte Isola, som ligger midt i søen og med sit fort giver det hele et eventyrligt præg, er Iseosøen måske den mest charmerende i Italien.

Den byder ikke på de samme dramatiske kontraster som for eksempel ferie-favoritten Gardasøen, men udstråler en mere mild og blid form for skønhed. Her mødes dit blik af såvel fine vinmarker og Middelalder-slotte som gamle klostre. En sø og et område, der både indbyder til total afslapning, livsnyderi og udforskning af naturen og historien. 

Du får masser af gode oplevelser ved Iseo-søen

Udenfor Italien er den er ikke så kendt som sine store søstre, Comosøen og Gardasøen. Derfor vil du ved Iseosøen opleve, at du, selv i sommermånederne, ikke i samme grad som ved de større søer løber ind i et stort antal udenlandske turister. Det giver en rolig og fredfyldt stemning, som er den perfekte forudsætning for virkelig at nyde den vidunderlige natur i området. Den kan selvfølgelig nydes til fods, men det er også en fornøjelse at hoppe op på en lejet cykel eller den, du har medbragt hjemmefra. På den måde kan du komme lidt længere rundt til de charmerende småbyer, strande og picnic-steder, der ligger rundt om søen. Iseo, Lovere og Pisogne er eksempler på små byer, du ikke bør gå glip af. 

Glem ikke at spise frokost på en af fiskerestauranterne på Monte Isola, som du nemt kommer frem til med færge.

At svømme, fiske, dykke og sejle er andre eksempler på aktiviteter, Iseo-søen indbyder til, og er det for traditionelt at tage på eventyr i landskabet med bil, til fods eller på cykel, er det også skønt at indtage udsigterne over søen, bjergene og vinmarkerne fra hesteryg

Hold en fredfyldt ferie midt i landskabet på en agriturismo 

Hvis du er tiltalt af ro og fred på din ferie, og er du naturelsker, er det en god idé at bo på en agriturismo, mens du er i Italien. Når din rejse går til et så smukt sted som landområderne omkring Iseo-søen, er der intet bedre end at slå dig ned i en liggestol og bare nyde udsigten over det grønne og varierede landskab, der ligger for dine fødder - måske med et godt glas hjemmeproduceret vin i hånden. Imens kan børnene benytte al den landlige plads omkring jer til at lege og boltre sig, og når det bliver for varmt, kan I alle køle jer ned med et dyp i poolen - uden nødvendigvis at skulle gå på kompromis med udsigten. Netop sådan er livet, når du holder ferie på en agriturismo. og i områderne i nærheden af Iseosøen, som for eksempel Franciacorta-vindistriktet, er der flere at vælge imellem.

Nyd godt af rige traditioner, venlighed og lokalkendskab 

Ofte kommer du ret tæt på dine værter på en agriturismo, og på den måde får du et bedre indblik i den lokale kultur, end du i de fleste tilfælde gør på et mere traditionelt hotel. Mange værter sætter en ære i at være eksperter i lokale forhold og seværdigheder, og vil kunne guide dig til de interessante steder, du kan udforske under din ferie ved Iseosøen. Som det ofte er i Italien, også på de mere traditionelle hoteller, er agriturismoerne tit familiedrevne, og stolte traditioner inden for madlavning og gæstfrihed går i arv fra generation til generation. Til glæde for dig og din familie, som kan nyde godt af den gode, personlige service og lækkerierne på de agriturismoer, der har restaurant.

3 dejlige agriturismoer ved Iseo-søen

Ønsker du at bo lige ned til Iseosøen, er det ikke pt. muligt at bo på en agriturismo. Men du kan til gengæld finde dejlige agriturismoer i behagelig køreafstand fra dens lokkende bredder. De har også ofte en god beliggenhed i forhold til at udforske andre seværdigheder i regionen og naboregionerne. 

Nedenfor kan du se tre eksempler på agriturismoer, som ligger godt, hvis du ønsker at inkludere et eller flere besøg ved Iseo-besøgen i din rejse til Italien:

Agriturismo Alberelle
På dette romantiske og komfortable agriturismo i det populære Franciacorta-vindistrikt kan man leje sin helt egen suite med privat terrasse. Her er også pool og restaurant og bare generelt dejligt at være. Høj kvalitet til en fornuftig pris - også i højsæsonen.

Agriturismo Cascina Clarabella
Lækkert agriturismo som er beliggende kun 1 km. fra selve Iseosøen. Her er der fokus på etisk og bæredygtig turisme, og mulighed for enten at booke hele lejligheder eller værelser som på et hotel. Stedet har desuden sit eget spisested hvor der naturligvis serveres mad, tilberedt af lokale råvarer.

Agriturismo Villa Gradoni
Familievenligt landsted i Franciacorta-vindistriktet. Her kan du leje en eller flere lejligheder med egen terrasse. Her er naturligvis en dejlig pool til de varme dage.

>> Du kan læse mere om rejser til Iseosøen og vindistriktet Franciacorta her

>> Læs mere om agriturismo

Kort over Iseosøen og Franciacorta vindistrikt