Rejser til Lecco

Lecco er en ukendt perle i den sydøstlige del af Comosøen, hvor du finder majestætisk arkitektur, hyggelige stræder, dejlige torve og et smukt miljø, som indbyder til udendørs oplevelser og aktiviteter. Book din rejse til Lecco med Escapeaway i dag!

Como og den fashionable lille by, Bellagio, midt i søen, er blandt Comosøens mest kendte steder, men her er masser af andre alternativer at tage til, som fx Lecco, som er en lille kommune ved søens sydøstlige del og ved foden af Bergamo-alperne (ca. en time fra Milano). Lecco er ikke så kendt som den vestlige del af søen, men byder på charmerende arkitektur mod en dramatisk, alpin baggrund, et rigt køkken med mange lokale specialiteter samt en fantastisk udsigt over søen - og du kan opleve det hele uden den sædvanlige turistmængde og de krydstogtskibe, som besøger de mere populære byer rundt om søen.

Velkommen til Italien med Escapeaway. Vi er specialister i rejser til Lecco og andre byer i området, hvor du bor på nøje udvalgte hoteller under dit ferieophold.

>> Læs også om kør-selv-ferie til Comosøen

Oplevelser i det fri

Udsigten over Lecco er helt fantastisk, og her kan du beundre alt fra de små både i havnen til de snedækkede bjergtoppe. I sommerperioden er en af de mest populære aktiviteter at tage til en af søens strande for at nyde solen og et dyp i vandet. En del af disse strande tilbyder vandsportsaktiviteter, som fx kitesurfing og kajakroning, og det er en helt anderledes og spændende måde at opleve området på. Strandene tæt på Lecco har ikke de samme faciliteter som Como, men flere steder kan du leje en liggestol og bestille noget at drikke på en nærliggende bar. Det kan også anbefales at medbringe en frokostkurv.

Lecco er også et fint udgangspunkt for gå- og cykelture i de omkringliggende bakker og bjerge. For de entusiastiske cyklister og vandrefolket er der udfordrende stigninger i bjergene, men der er også masser af mere "bløde" ruter, hvis du bare vil nyde landskabet. I vintermånederne kan du også stå på ski i bjergene tæt på Lecco. Resorterne er ikke så store, men ganske gode til nybegyndere og de middelgode skiløbere.

Seværdigheder i Lecco

Lecco er nok mest kendt som hjemby for forfatteren Alessandro Manzone, som blev født her i 1827. Manzoni skrev bogen De Trolovede, som menes at have haft stor betydning for udviklingen af det italienske sprog. I Lecco kan du besøge Villa Manzone, hvor forfatteren tilbragte sin barndom og teenageår. Villaen huser også Manzoni-museet og det kommunale kunstgalleri la Galleria d'Arte Comunale. Bemærk venligst, at villaen holder lukket om mandagen.

Når du rejser til Lecco kan du også besøge Palazzo Belgiojoso, en bygning fra slutningen af 1700-tallet, som i dag huser hele tre museer; det arkæologiske museum (Museo Archeologico), det naturhistoriske museum (Museo de Stori Naturale) samt det historiske museum (Museo Storico). Her er også et planetarium (il Planetario), hvor du kan få mere at vide om stjernerne og planeterne.

Du bør naturligvis heller ikke gå glip af et besøg på Leccos Centro Storico, dvs. den gamle bydel, som er fyldt med hyggelige gader og torve, som er omgivet af barer, restauranter og cafeer. Her og der støder du på forskellige monumenter og statuer af personer, som har haft betydning for byen, og hvis du ikke lider af højdeskræk, kan du begive dig op i byens 96 meter høje klokketårn, Il campanile della Basilica di San Nicolò, og beundre Lecco fra oven.

Mad og drikke

En rejse til Lecco bringer dig ind i hjertet af provinsen Lombardiet, som har en rig, kulinarisk arv baseret på ingredienser fra bjergene og søerne. Nyd forskellige oste samt det lækre kød, som fx Brianzasalami og Bresaola. De traditionelle restauranter tilbyder både kraftige kødgryder med polenta og friske fiskeretter - fanget lokalt, naturligvis. Og selv om det ikke er unikt for Lecco, så kan du også få en lækker pasta, pizza eller gelato.

Transport

Fly
Den nærmeste lufthavn er Bergamo Orio al Serio, som ligger under en times bilkørsel fra Lecco. Det er primært lavprisselskabet Ryanair, der flyver hertil. Milan0 Malpensa, som ligger ca. en times kørsel fra Lecco, er et godt alternativ. Det er Milanos største lufthavn og har et stort antal flyruter hertil.

Tog
Togselskabet Trenord forbinder Lecco med Milano, hvorfra du kan komme videre til det meste af Italien både med lyntog og regionaltog.

Bil og busser
Det er nemt at leje en bil i lufthavnen, hvis du vil ud på egen hånd rundt om Comosøen. Der er også lokale busser, der forbinder Lecco med de øvrige byer rundt om søen. Spørg efter køreplaner på det lokale turistkontor.

Sådan booker du rejsen til Lecco med Escapeaway

Brug søgemaskinen til at søge blandt vores håndplukkede hoteller i Lecco og langs resten af Comosøen. Kombinér med en flybillet med rutefly fra København, Aalborg, Billund, Aarhus eller Hamburg, supplér evt. med en lejebil og få det hele samlet i en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti. Sådan er en ferie med Escapeaway.

>> Læs også om rejser til Gardasøen
>> Læs også om storbyferie i Milano

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Lecco