Rejser til Limone sul Garda

Der er ingen tvivl om, at Limone sul Garda er en af de mest klassiske og velbesøgte byer ved Gardasøen. Mange vandrere kommer hvert år hertil for at nyde atmosfæren, duften af citroner og brisen fra søen. Book din rejse til Limone sul Garda med Escapeaway i dag!

Limone sul Garda har kun knap 1.110 faste indbyggere, men på en god sommerdag summer det alligevel af liv her, når talrige besøgende kommer her for at nyde atmosfæren i en af de mest idylliske byer ved Gardasøens vestlige bred. Den tidligere fiskerby, som ligger klemt inde på en smal stribe land mellem de stejle, majestætiske bjerge og vandet, er som navnet antyder især blevet kendt for citrusdyrkning. Trods sammenfaldet har byens navn dog formentlig sin oprindelse i det latinske ord for grænse, limes. Måske fordi det indtil 1932 kun var muligt at komme frem til byen med båd. Først da en vej, Gardesana Occidentale, fra Riva del Garda blev etableret, begyndte Limone forvandlingen fra søvnig fiskerby til et af Gardasøens mest populære rejsemål.

Citroner, fisk og strandliv

Hvorom alt er, kalder mange guidebøger Limone for "citronbyen" og en af de mest populære seværdigheder i Limone sul Garda er da også det restaurerede citronvæksthus Limonaia del Castel, som spreder sig over syv terrasser. Her kan du se den traditionelle måde at dyrke citrusfrugter på i Limone. Citrusfrugter vokser ellers normalt længere mod syd, men Gardasøens milde klima sikrer de rette betingelser. De høje mure, som du ser i citronlunden, er dog bygget for at beskytte træerne mod de kolde vintervinde fra nordøst, ligesom der er mulighed for at ligge et glastag henover. Derudover benyttede et traditionelt "Limonaia" et imponerende avanceret vandingssystem og jord fra den sydlige del af Gardasøen blev importeret for at forbedre den næringsfattige jordbund ved Limone.

Nu til dags benyttes Limonaia del Castel også om sommeren til friluftskoncerter under navnet Limonaia sotto le Stelle. Derudover er der  koncerter – mest klassisk og wieneroperetter – i den gamle havn og på søpromenaden.

Det er ganske interessant at opleve det gamle Limonaia, men en af de største fornøjelser ved at holde ferie i Limone er dog blot at nyde stemningen i den gamle havn, Porto Vecchio, hvor småbåde ligger og vugger, eller at spadsere en tur ad den brede søpromenade, hvor der er talrige restauranter og barer at slå sig ned på. Ikke overraskende er der gode fiskerestauranter i Limone, hvor det er oplagt at bestille en af søens friske fisk grillet med citron.

Det er også næsten et must at trodse stigningen nede fra havnen for at bevæge sig en tur op i den gamle bydels labyrint af betagende, smalle gader og gyder, hvor duftende blomster dækker mange af husfacaderne. Heroppe finder du desuden mange små butikker, som sælger alt hvad hjertet kan begære. 

Er du rejst til Limone i de varme sommermåneder, kan det fra havnen anbefales at fortsætte lidt mod nord. Her finder du flere gode småstrande (sten), hvorfra det er muligt at få en afkølende dukkert i søens klare vand. Mod syd ligger en større og ganske populær stenstrand, Spiaggia del Tifù, med bedre plads, men som regel også flere mennesker. Vil du ikke nøjes med at dase på stranden, er der på søen ved Limone også mulighed for at prøve kræfter med for eksempel windsurfing. 

Hoteller i Limone sul Garda

Udflugter fra Limone

Modsat tidligere tider er det i dag nemt at rejse til Limone. Vil du besøge nogle af de andre byer omkring Gardasøen eller for eksempel tage på en udflugt til Verona eller Venedig, er det derfor en mulighed. Det kan også anbefales at sejle en tur med færgen tværs over søen til Malcesine. De små både, som tilbyder sightseeingture på Gardasøen, ligger også til ved Limone. Det er et tilbud, der er værd at udnytte. Mange af søens småbyer tager sig flottest ud fra vandsiden.

Limone sul Garda er også et godt udgangspunkt for at tage på vandreture i baglandet, hvor der er ruter i forskellige sværhedsgrader op gennem bjergkløfterne i Parco dell'Alto Garda Bresciano. Der er god mulighed for at få lidt sved på panden, og dine anstrengelser bliver belønnet med skønne udsigter over Gardasøen undervejs. Har du mod på flere udfordringer end blot vandring, er der her også mulighed for at prøve rafting, paragliding og decideret bjergklatring under kyndig vejledning.

Sådan booker du en rejse til Limone sul Garda

Med Escapeaway kan du nemt booke en problemfri og sikker rejse til Limone sul Garda, med mulighed for afrejse fra lufthavnen i København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg. Den smarte søgemaskine støvsuger hele tiden nettet for de bedste priser på flybilletter med rutefly, og sætter dem sammen med vores udvalgte hoteller i Limone sul Garda. Vi samler det hele i en pakkerejse med Rejsegaranti, så du får det bedste af begge verdener. Tilføj billeje til pakken og få den bedste oplevelse når du kommer frem. God tur!

>> Læs også om rejser til Salò ved Gardasøen
>> Find overnatning på en Agriturismo ved Gardasøen

Hvad siger gæsterne i Limone sul Garda?

9,1
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 93 anmeldelser