Rejser til Livigno

Tag på skiferie på et topmoderne skisportssted - velkommen til Livigno

Livigno er højt beliggende og meget snesikkert, og om aftenen tilbydes der livlig afterskiing og så lokkes der med duty free butikker i hele byen.

Et af de mest populære i Alperne

Livigno hører til et af de mest populære skiområder i Alperne. Livigno ligger i 1.816 meters højde og skiområdet når helt op til 2.796 meters højde. Området byder på 115 km pister, der er delt på de to bjergsider Mottolino og Carosello, som herved giver muligheden for altid at vælge en solside at stå på. Nede i dalen er der gode faciliteter for nybegyndere med de mange korte lifte spredt langs med byen. Højere oppe i terrænet finder man et mere bredt udvalg af pister for de øvede skiløbere. Udfordringerne i terrænet hører ikke til de største, hvorfor vi ikke vil anbefale det til de mest garvede skiløbere.

Både for familier og grupper

En skiferie i Livigno er en sand fornøjelse for familier og grupper, som efterspørger blandede niveauer af skiløb. Her vil de fleste hurtigt finde sig til rette, hvad enten det er i skiskolen, på de lette pister eller på de sværere pister. Det er nemt at komme rundt i byen og til lifterne med de gratis skibusser, der kører fra kl. 08.00 om morgenen til kl. 20.00 om aftenen. Skiskolerne er rigtig gode og kender skandinaverne godt. Vil man samles til frokost, aftaler man blot et sted i dalen i nærheden af f.eks. skiskolen, hvor man så mødes.

Liftkortet gælder for Livigno, Val di Dentro, Bormio og Santa Catarina di Valfurva. Det tager ca. 40 minutter at køre til Bormio, og passet er normalt åbent året rundt! Når vejret og vejene tillader det, kan man benytte liftkortet med 50% rabat i St. Morritz. Der er 30 km langrend på velpræparerede løjper i dalen, så hvis der er nogen, der hellere vil på langrend, kan dette altså kombineres med en alpin skiferie.

Mussolini og toldfrihed

I den lukkede dal var der tidligere en meget tilbagestående økonomi, indtil den blev erklæret toldfrit af Mussolini under fascismen. Byen ligger midt i Naturparken Stelvio og byen består af de tre gamle landsbyer, Santa Maria, San Antonio og San Rocco, som er forbundet af en 4 km lang vej nede i dalen. Livigno by har med sine gamle italienske huse og stalde en utrolig charme. Byen har i mange år været toldfri, hvilket det store udvalg af butikker, barer og restauranter bærer præg af. Det er derfor meget let at lade sig friste af både de italienske og udenlandske varer til billige penge.

Kultstatus

Mange af byens restauranter er indbydende og der er gode tilbud for afterskiing og et i det hele taget festligt aften- og natteliv. De mange 'duty free'-butikker har et stort udvalg af parfumer, cigaretter og alkohol, hvor fra byen har sin kultstatus i nordeuropæiske og lokale skiferiekredse.

Snesikkert i 'Det lille Tibet'

Her er vinteren meget koldt og man skal være forberedt på meget lave temperaturer, især i vinterens mørkeste måneder, hvorfor dalen lokalt kaldes 'Det Lille Tibet'. Til gengæld holder sneen normalt helt frem til maj, hvor her stadigvæk er pragtfuldt at stå på ski. For at få mest muligt sol er det en fordel at stå på Costacia og Carosello-siden om morgenen og om eftermiddagen tage over på Mottolino-siden.

Livigno om sommeren

Det er absolut værd at besøge Livigno om sommeren, når vinterens travlhed erstattes af fred og ro, naturskøn stemning og mulighed for adskillige trekkingture op ad bjergene eller til f.eks. Gallo-søen.

Ankomst med bil

For at komme til Livigno med bil er det nemmest at fortsætte fra Innsbruck til Landeck, herfra kører man til Zernes i Schweiz og så videre igennem Munt-La-Schera tunnellen op til Livigno Åbningstider for tunnelen Munt La Schera I tunnellens åbningstid reguleres ind- og udkørsel af trafiklys. Der kan desværre forekomme en del ventetid. Vi anbefaler at man altid checker for ændringer (og priser) på www.livigno.eu under punktet "How to reach Livigno". Som alternativ kan man komme til Livigno via Bormio, passet Foscagno er åbent året rundt, men snekæder er obligatorisk!

Ankomst med tog

Man kan komme fra Milano til Livigno med tog; Milano - Tirano (2½ time), derefter bus fra Tirano til Bormio og derfra med en anden bus til Livigno (ca. 1½ time). Livigno ligger altså ret langt væk fra lufthavne i Italien (mindst 5 timer), men i forholdsvis kort afstand fra Innsbruck i Østrig (3½ time).

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Livigno