Rejser til Mantova

Denne smukke by Mantova i Po-dalen har en historie, der strækker sig fire tusinde år tilbage, men er især kendt som et enestående eksempel en velbevaret renæssance-by. Book en rejse til stemningsfulde Mantova med Escapeaway og få et godt udgangspunkt for at udforske resten af Lombardiets seværdigheder.

Mantova ligger 30 kilometer syd for Gardasøen omtrent midtvejs mellem Milano og Venedig. Byen har en idyllisk beliggenhed omgivet af søer på tre sider. Disse kunstige, der får deres vand fra Mincio-floden, blev anlagt som en del af byens forsvarsværk i det 12. århundrede.

Til forskel fra den berømte modeby mod vest og den romantiske kanalby mod øst er det nok de færreste danskere, som umiddelbart kender til Mantova. Det er en skam for den smukke renæssance-by, der i dag har godt 48.000 indbyggere, har i kraft af sin rige historie også meget at byde på. Desuden er Mantova et godt rejsemål for dig, der ønsker et godt udgangspunkt for at tage på spændende udflugter i resten af regionen, der byder på nogle af Italiens mest interessante seværdigheder.

Hovedstad for kultur og gastronomi

Mantova var i 2016 italiensk kulturhovedstad og året efter udnævnt til europæisk gastronomihovedstad. Mange af byens besøgende kommer da også hertil for at se byens smukke renæssance-arkitektur og for at udforske det lokale køkken. Her kan mange af de traditionelle retter ligesom byens arkitektur kan spores tilbage til det 14. århundrede, hvor fyrsteslægten Gonzaga havde tilkæmpet sig herredømmet over byen.

Det var under Gonzaga's styre, at Mantova udviklede sig til et kulturelt og politisk magtcentrum for regionen. Fyrsteslægten stod desuden bag den byplanlægning, som har givet Mantova plads UNESCO's liste over verdensarv. Denne storhedstid under Gonzaga fyrsteslægten varede helt indtil 1707, hvor byen blev overtaget af Huset Habsburg, et af Europas fyrstehuse. Senere indtog Napoleon byen som et led i en kampagne mod Østrig. Først i 1866 blev Mantova officielt en del af det italienske kongerige.

I dag er Gonzaga familiens hjem, Palazzo Ducale (Hertugpaladset), byens hovedattraktion. Paladset, som ligger på byens største plads Piazza Sordello, rummer intet mindre end 500 værelser. Paladset, som i 300 år var fyrsteslægtens hjem, fungerer i dag som et museum. Blandt de omkring 40 værelser, der er åbne for offentligheden, er især Camera degli Sposi bemærkelsesværdigt. Det er en næsten overvældende oplevelse at stå i værelset og betragte de mange fantastiske lofts- og vægmalerier udført af Andrea Mantegna. Du bør også lægge vejen forbi byens domkirke og Basilica di Sant'Andrea, hvor maleren ligger begravet.

Smalle gader og åbne pladser

Glæd dig også til blot at gå rundt lidt på må og få i byens hyggelige middelalderlige centrum. Her finder du smalle, labyrintiske gader og ikke mindst skønne, åbne pladser, der omgives af smukke buegange og gamle bygninger. På Piazza delle Erbe, Piazza Brolleto og Piazza Sordello er der rig mulighed for at slå sig ned på en af de mange fortovsrestaurant for at nyde stemningen og betragte byens liv. Byen har også et rigt handelsliv med alle de butikker og supermarkeder, der skal til for at dække dine behov i løbet af ferien.

På byens restauranter, trattoriaer og caféer får du rig mulighed for at dykke ned i det italienske køkkens herligheder. Noget af det mest lokale du kan prøve i Mantova er Tortelli di Zucca, græskar-tortelli, og hvis du er lidt mere eventyrlysten Stracotto d’Asino, en stuvning med æselkød.

Der er således meget at se og opleve i selve Mantova. Det kan dog også varmt anbefales, at bruge nogle af dagene i ferien på at tage på ture rundt i det omkringliggende område. Det er for eksempel oplagt at køre en tur mod nord til Gardasøen for at besøge nogle af de charmerende byer, der ligger her. Du kan eventuelt leje en cykel og følge den naturskønne cykelrute dertil fra Mantova. Ligeledes ligger operabyen Verona også inden for kort afstand med sine historiske seværdigheder, elegante butikker og mange restauranter.

Sådan booker du en rejse til Mantova

Benyt søgemaskinen i toppen af siden til at søge blandt håndplukkede og udvalgte hoteller i Mantova med gode anmeldelser. Kombinér hotellet med en billig flybillet med rutefly fra København, Aalborg, Billund, Aarhus eller Hamburg, supplér evt. med en lejebil og få det hele samlet i en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti. Simpelt og fleksibelt - sådan er en ferie med Escapeaway.

>> Læs også om rejser til Pozzolengo
>> Læs om rejser til Norditalien

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Andre links

Hoteller i Mantova