Rejser til Menaggio

Den gletcherskabte Comosø i det nordligste Italien er kendt for sit dybblå vand, der hele vejen rundt er omgivet af spektakulære grønne bjerge. Det er dog ikke kun den flotte natur, men også det milde klima og ikke mindst perlerækken af maleriske landsbyer langs bredden, som gør Comosøen til et enestående og populært rejsemål. En af de mest populære byer er Menaggio, som ligger midt på søens vestbred.

Ligesom i  mange af de andre idylliske byer ved søen, er en af de mest populære attraktioner i Menaggio den romantiske promenade langs vandet, som indbyder til rolige spadsereture, mens du nyder udsigten over den flotte sø til den modsatte bred. Du kan også glæde dig til afslappende stunder på de nærliggende pladser såsom hovedtorvet Piazza Garibaldi, hvor der blandt de farverige bygninger er talrige hyggelige caféer og restauranter.

Ferieby med sjæl og charme

Selvom søbredden har en naturlig tiltrækningskraft på de fleste, som rejser til Menaggio, bør du dog også tage dig tid til at gå en tur op i den øvre, historiske del af byen. I de smalle, snørklede gader med stejle trapper og rustikke stenhuse vil du tydeligt fornemmer, at Menaggio er en by med en lang historie. I middelalderen blev der bygget en borg og datidens lille by var omkranset af en høj mur. Går du en tur på Via Castellino da Castello, kan du stadig se resterne af denne mur. Fæstningen vidner om, at beliggenheden på den gamle romerske handelsvej Via Regina allerede tidligt gjorde Menaggio til et af de vigtigste knudepunkter ved Comosøen.

I dag er det også centrale beliggenhed på vestbredden samt ikke mindst færgeforbindelserne til Bellagio og Varenna, som gør Menaggio til et af de mest populære rejsemål ved Comosøen. Selvom det er en god ide at have en bil med (eventuelt en lejebil fra lufthavnen), når du holder ferie her og vil opleve nogle af de andre seværdigheder omkring søen, er de små færger et godt alternativ. Særligt i højsæsonen, når der kan være tæt trafik og rift om parkeringspladserne i de små byer, er det oplagt i stedet at hoppe ombord på en af de små færger eller turbåde, der sejler fra Menaggio.  

Afslapning eller aktiv ferie, du bestemmer selv

Menaggio giver dig perfekte betingelser for at holde en afslappende livsnyder ferie, hvor dagene blot fordrives med sightseeing nede omkring søen og afslapning i solen. Det kan dog også varmt anbefales at snøre vandreskoene og følge en af stierne op i de frodige bjerge i baglandet. Forhør dig eventuelt på byens turistkontor om mulighederne. Der er adskillige muligheder for at bruge en hel dag på at nyde det storslået bjerglandskab med dybe skove, olivenlunde og vinmarker til fods.

Har du valgt at rejse til Menaggio om sommeren, er der naturligvis også gode muligheder for at holde en aktiv ferie med forskellige former for vandsport på søen. Området er blandt andet kendt for at have gode forhold for kite- og windsurfing, men du kan også leje en båd for at opleve byen fra vandsiden. Især hvis du rejser med børn, er byens lido med udendørs swimmingpools desuden et godt supplement til søens friske vand. På land kan du tage en runde på den traditionsrige Menaggio & Cadenabbia Golf Club's 18 hullers bane, der måske nok ikke er så lang efter moderne standarder, men til gengæld byder på tekniske udfordringer og ikke mindst en utrolig flot kulisse med betagende udsigter over søen og de omkringliggende bjerge.

Bestil din rejse til Menaggio online

Du kan nemt og sikkert bestille din rejse til Menaggio i Italien online, vælg selv om du ønsker en pakkerejse eller kun at booke dit hotel eller feriebolig igennem Escapeaway. Bestiller du rejsen som en samlet pakke inkl. flyrejsen, hotelophold, transfer (transport tur/retur fra lufthavnen) eller en lejebil der står klar til dig ved ankomsten, er du naturligvis dækket af loven om pakkerejser og rejsegaranti. Ønsker du ikek at købe din rejse til Menaggio online kan du også få et skræddersyet tilbud på rejsen ved at kontale os.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Menaggio