Rejser til Milano

Milano er en pulserende metropolis, som måske nok er mest kendt for sin modeindustri, shoppingmuligheder og natteliv. I den norditalienske storby venter der dig dog også en perlerække af historiske bygningsværker, verdensberømte kunstværker og italiensk gastronomi. Book din rejse til Milano med Escapeaway i dag!

"Milano er bare en grå industriby uden hverken seværdigheder eller charme". Denne evige påstand om Milano kan ikke være mere forkert, for Milano er en fantastisk by! En metropol, som både byder på shoppingmuligheder, store seværdigheder, et af verdens mest kendte operahuse og masser af gastronomiske oplevelser. Desuden ligger Milano i spidsen i forhold til innovation, og byen er det økonomiske "hjerte", som driver Italien fremad.

Og nej, Milano er naturligvis ikke den autentiske, lille fiskerby, som de fleste tænker på i forbindelse med Italien. Men den er så meget mere, og hvis du rejser med Escapeaway hertil, kan du se frem til at bo på nogle af de dejligste hoteller midt i byen. Benyt søgefunktionen her på siden til at finde dit hotel i Milano eller bestil en samlet pakkerejse inklusive flybillet. Mulighederne er mange, og da vi benytter rutefly, er der stor fleksibilitet.

Information og fakta

Nedenfor finder du nogle generelle fakta om Milano - blandt andet om byens geografi, befolkning og klima - og det kan forhåbentlig give dig lidt inspiration forud for din ferie til den norditalienske metropol. Du kan også læse om byens mest populære seværdigheder og restaurantkvarterer, hvis du vil planlægge, hvordan du vil bruge feriedagene.

Hvis du vil have yderligere inspiration, er du velkommen til at besøge vores blog, hvor du finder interessante artikler om alle vores rejsemål, heriblandt Milano.

Mad og drikke

Det italienske køkken - la cucina italiana - er kendt for at være et af de bedste i verden. Til forskel fra det franske køkken, hvor retterne er mere raffinerede og detaljerige, baseres det italienske køkken på mors og bedstemors opskrifter, som går i arv i generationer. Der er lagt vægt på gode råvarer og megen kærlighed og omtanke. I Milano kan du naturligvis finde restauranter, der serverer de lokale specialiteter for området, men med sit internationale præg har Milano også åbnet for andre smagsoplevelser, og i dag er det nemt at finde restauranter, som serverer alt fra moderne 

Befolkning og geografi

Milano er regionshovedstad i Lombardiet i det nordvestlige Italien. Det er landets næststørste by, beregnet på antal indbyggere, og der bor 1,3 mio. mennesker i kommunen. Hvis man medregner befolkningen i byens yderområder, bor der hele 2,3 mio. af Italiens indbyggere i byen (området kaldes da La Cittá Metropolitana).

Milano strækker sig over ca. 182 km². Byen ligger omgivet af floder (25 km fra Ticino, 25 km fra Adda og 35 km fra Po). Herudover ligger den tilpas tæt på forskelligartet natur. Faktum er, at du inden for 1-2 timer i bil eller med tog fra Milano kan komme både til Alperne, de norditalienske søer og Middelhavet. Denne strategiske beliggenhed og nærheden til de andre, store byer i det øvrige Europa har naturligvis bidraget til Milanos økonomiske udvikling og industrialisering.

Klima og vejr

Milano ligger vest for Po-dalen, næsten som i en gryde, mellem Dolomitterne og Middelhavet. Takket være den beskyttede beliggenhed er byen kendetegnet ved et fugtigt, tempereret klima med betydelige temperaturforskelle mellem sommer og vinter.

De varmeste måneder om året i Milano er juli og august med middeltemperaturer på 28,5-29,2 grader, men det er ikke usædvanligt med dagtemperaturer på omkring 40 grader i disse måneder. De koldeste måneder om året er december og januar, hvor middeltemperaturerne ligger på 5,9-6,4 grader. Det sner yderst sjældent i Milano, og takket være den høje luftfugtighed er det ikke så tit, at sneen når at lægge sig.

Vil du undgå regn under din ferie i Milano, bør du rejse dertil i februar eller juli, hvor der falder mindst regn (blot 5 regnvejrsdage om måneden). Det regner mest i april, maj og oktober, selv om disse måneder også kan byde på solfyldte dage og dejlige temperaturer.

Seværdigheder

Nedenfor kan du læse om nogle af de seværdigheder, du kan besøge under din ferie i Milano. Vil du have mere inspiration inden din rejse, er du velkommen til at besøge vores blog, hvor du finder interessante artikler om vores rejsemål.

Il Duomo di Milano

Milanos domkirke, Il Duomo di Milano - hvis fulde navn er Basilica Cattedrale Metropolitana di Santa Maria Nascente - er Milanos vigtigste symbol og kendetegn. Man startede byggeriet af katedralen i 1386, og den blev først helt færdigbygget 600 år senere i 1965. Det er den største kirke i Italien (for Peterskirken, som er større, ligger officielt i Vatikanstaten), den tredjestørste kirke i Europa og den fjerdestørste kirke i verden.

Il Duomo di Milano ligger på torvet Piazza del Duomo midt i byen, og dens ydre er karakteriseret ved et gotisk udseende og den utrolige overflod af skulpturer. Selv dens 55 vinduer er spektakulære og fortæller om byens kunsthistorie inden for glasfremstilling. På taget står den guldfarvede statue La Madonnina - kirkens højeste punkt, som blev indviet i 1774 og tegnet af skulptøren, Giuseppe Perego.

For at besøge Il Duomo di Milano samt komme op på taget, skal du bruge en entrebillet, som du blandt andet kan købe på kirkens officielle hjemmeside.

Galleria Vittorio Emanuele II

Galleria Vittorio Emanuele II er Milanos ældste, aktive shoppingcenter og er desuden et arkitektonisk mesterværk samt et symbol for Milano. Galleriet er nabo til Il Duomo og forbinder Piazza del Duomo med Piazza della Scala (hvor operahuset med samme navn - La Scala - ligger). Galleriet er opkaldt efter Vittorio Emanuele II, som var den første konge i det tidligere, italienske monarki. Det blev opført mellem 1865 og 1867.

Galleriet er primært kendt for sit smukke glastag og sine fashionable forretninger, som omfatter nogle af Italiens mest kendte modemærker. På gulvet midt i galleriet er der en mosaik, som forestiller en tyr. Sagnet fortæller, at hvis du sætter foden på tyrens højre baghæl og drejer tre gange om dig selv, ja, så vil det bringe dig held i fremtiden.

Parco Sempione, Castello Sforzesco og Arco della Pace

I Milanos nordvestlige del af centrum ligger byens største park og åndehul, Parco Sempione. Det er her, milaneserne tager hen for at komme væk fra byens larm for en stund, og her kan de slå sig ned i det grønne mellem træer og små bække. Midt i parken ligger den gamle sportsarena, Arena Civica, som i midten af 1900-tallet var fodboldholdet Inters hjemmebane. Arenaen minder om det gamle amfieteater fra Romerriget, men faktum er, at det først blev indviet i 1807.

På hver side af Parco Sempione finder du flere seværdigheder. I den sydøstlige del af centrum ligger slottet, Castello Sforzesco, som blev bygget i 1400-tallet af hertugen af Milano, Francesco Sforza. Slottet blev renoveret og udbygget i 1500- og 1600-tallet og blev et af de største citadeller i Europa. I dag huser slottet flere af Milanos museer og kunstsamlinger.

På den modsatte side af parken ligger Arco della Pace (Fredsbuen), som er Milanos svar på Paris' Triumfbuen. Arco della Pace blev opført i 1800-tallet under Napoleon, og den markerer stedet, hvor den nye vej, Strada del Sempione førte ind til Milano. Vejen benyttes stadig i dag og kobler Milano sammen med Paris via Simplonpasset gennem Alperne.

Mad og drikke

Det italienske køkken - la cucina italiana - er kendt for at være et af de bedste i verden. Til forskel fra det franske køkken, hvor retterne er mere raffinerede og detaljerige, baseres det italienske køkken på mors og bedstemors opskrifter, som går i arv i generationer. Der er lagt vægt på gode råvarer og megen kærlighed og omsorg. I Milano kan du naturligvis finde restauranter, som serverer de lokale specialiteter for området, men med sit internationale præg har Milano også åbnet for andre varianter, og i dag er det nemt at finde restauranter, som serverer alt fra trendy pokébowls til kinesiske dumplings.

Vil du alligevel gerne holde dig til de klassiske, milanesiske retter, er det her noget, du skal holde øje med på menukortet:

Ossobuco con Risotto alla Milanese

Risotto serveres normalt som primo piatto, dvs. som en ret for sig selv, før kødet kommer ind som secondo. Men der er en undtagelse, og det er den yderst populære, milanesiske ret, Ossobuco con Risotto alla Milanese - på dansk kalveskank med safranrisotto. Dette er retten, som har sat Milano på madkortet, og et besøg i byen er ikke fuldendt, før du har smagt den. 

Cotoletta alla Milanese

Cotolettaen er endnu en af Milanos mest kendte retter. For det utrænede øje ligner den en wienerschnitzel, men der er stor forskel. I den milanesiske version anvendes altid kalvekød, som sidder tilbage på benet, mens man i den østrigske version anvender oksekød uden ben. Herudover er den milanesiske version ikke så flad, og den bliver paneret i rasp - ikke i mælk. Så hvis du allerede har smagt en wienerschnitzel, må du ikke gå glip af Cotolettaen - for måske finder du en ny favorit.

Panettone

Rejser du til Milano omkring juletid, må du ikke gå glip af den milanesiske julekage, Panettone, som nu er så populær, at italienske familier fra nord til syd sætter den på julebordet. Det er en luftig kage med rosiner og en smag af ceder, som serveres kold og sommetider med en mascarponecreme.

Book en rejse til Milano med Escapeaway

Med Escapeaway kan du nemt booke en problemfri og sikker rejse til Milano, med mulighed for afrejse fra lufthavnen i København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg. Den smarte søgemaskine støvsuger hele tiden nettet for de bedste priser på flybilletter med rutefly til Malpensa, Linate eller Bergamo lufthavn, og sætter dem sammen med vores udvalgte hoteller i Milano. Vi samler det hele i en pakkerejse med Rejsegaranti, så du får det bedste af begge verdener. Tilføj billeje til pakken og få den bedste oplevelse når du kommer frem. God tur!

>> Læs også om rejser til Torino
>> Læs om storbyferie i Italien her

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Milano

Populære hoteller i Milano

Italien, Norditalien, Lombardiet, Milano
8,7
Meget godt
1904 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 5 km
  • Afstand til centrum: ca. 2.8 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Norditalien, Lombardiet, Milano
8,6
Meget godt
5920 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 5 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Norditalien, Lombardiet, Milano
8,5
Meget godt
1814 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 3 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi

Hvad siger gæsterne i Milano?

8,4
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 35 anmeldelser