Rejsetips til Milano

Milano er en pulserende metropol, som måske er mest kendt for sin modeindustri, shopping og det gode natteliv. Men i den norditalienske by venter der dig også et væld af historiske bygninger, verdensberømte kunstværker og italiensk gastronomi af højeste klasse. 

"Milano er bare en kedelig industriby uden seværdigheder eller charme." Det har folk sagt om byen i årevis, men det passer bare ikke. Milano er en fantastisk by! En spændende metropol, der byder på shoppingmuligheder, store seværdigheder, et af verdens mest berømte operahuse og mange gastronomiske oplevelser. Desuden er Milano på forkant med innovation og byudvikling, og er en del af det økonomiske "hjerte", der driver Italien fremad.

Befolkning og geografi
 

Milano er den regionale hovedstad i Lombardiet i det nordvestlige Italien. Det er landets næststørste by målt på antal indbyggere, og der bor 1,3 millioner mennesker i kommunen. Hvis man medregner befolkningen i byens yderområder, bor der i alt 2,3 millioner mennesker i byen (området kaldes så La Cittá Metropolitana).

Milano dækker cirka 182 kvadratkilometer og er omgivet af tre floder (25 km fra Ticino, 25 km fra Adda og 35 km fra Po). Byen er også tæt på den flotteste natur. Faktisk kan man inden for 1-2 timer i bil eller tog fra Milano nå både Alperne, de norditalienske søer som Lago Maggiore og Lago di Como eller Middelhavet. Denne centrale placering og nærhed til de andre store byer i resten af Europa ,har naturligvis bidraget til Milanos økonomiske udvikling og industrialisering.

Klima og vejr i Milano

Milano ligger vest for den frodige Po-dalen, ja næsten som nede i en gryde, mellem Dolomitterne og Middelhavet. På grund af sin beskyttede beliggenhed er byen præget af et fugtigt, tempereret klima med ret store temperaturforskelle mellem sommer og vinter.

De varmeste måneder i Milano er naturligvis juli og august med gennemsnitstemperaturer på 28-30 grader, men dagtemperaturer på op til de 40 grader er ikke unormalt i disse måneder. De koldeste måneder er december og januar, hvor gennemsnitstemperaturen ligger mellem 6-7 grader. Det sner sjældent i Milano, og takket være den høje luftfugtighed er det ikke ofte, at sneen lægger sig. Men det kan sagtens være råt, småkoldt og fugtigt.

Hvis du vil undgå regn under din ferie i Milano, bør du tage hertil i februar eller juli, hvor der er mindst regn, kun 5 regnvejrsdage om måneden. I april, maj og oktober regner det mest, men disse måneder kan også byde på dage med masser af solskin og dejlige temperaturer.

Seværdigheder i Milano

Her kan du læse om nogle af de attraktioner, der er værd at besøge på din rejse til Milano.

Il Duomo di Milano

Milanos katedral, Il Duomo di Milano - det fulde navn er Basilica Cattedrale Metropolitana di Santa Maria Nascente - er Milanos vigtigste symbol og et meget kendt symbol for byen. Byggeriet af katedralen begyndte i 1386, men den blev først færdig 600 år senere i 1965! Det er den største kirke i Italien, den tredjestørste kirke i Europa og den fjerdestørste kirke i hele verden. Peterskirken er større, men den ligger officielt i Vatikanet- som jo ikke er en del af Italien.

Il Duomo di Milano ligger på pladsen eller torvet Piazza del Duomo i centrum af byen, og det ydre er præget af et gotisk udseende og en utrolig overflod af skulpturer. Selv de 55 vinduer er spektakulære og fortæller historien om byens fortid inden for produktion af glas. På taget står den guldfarvede statue La Madonnina - kirkens højeste punkt, som blev indviet i 1774 og designet af kunstneren Giuseppe Perego.

 
Galleria Vittorio Emanuele II - et unikt shoppingcenter i Europa
 

Galleria Vittorio Emanuele II er Milanos ældste aktive shoppingcenter. Dette er et arkitektonisk mesterværk og et verdenskendt symbol for Milano. Galleriet ligger ved siden af Il Duomo og forbinder Piazza del Duomo med Piazza della Scala, hvor operahuset af samme navn - La Scala - ligger. Galleriet er opkaldt efter Vittorio Emanuele II, som var den første konge i det gamle italienske monarki. Det blev bygget mellem 1865 og 1867.

Galleriet er først og fremmest kendt for sit fantastiske, smukke glastag og de fashionable butikker, som omfatter nogle af Italiens mest berømte modebrands. På gulvet i midten af galleriet er der en mosaik, der forestiller en tyr. Legenden siger, at hvis man sætter foden på tyrens højre bagben og drejer rundt tre gange, ja, så bringer det held i fremtiden. Prøv det!

Parco Sempione, Castello Sforzesco og Arco della Pace

I den nordvestlige del af Milanos bymidte ligger byens største park og grønne åndehul - Parco Sempione. Det er hertil, de lokale tager hen for at få en pause fra travlheden i byens centrum. I midten af parken ligger den gamle sportsarena, Arena Civica, som for hundrede år siden var hjemmebane for det lokale fodboldhold Inter. Arenaen minder om et amfiteater fra Romerriget, men faktisk blev den først indviet i 1807.

På begge sider af Parco Sempione finder du flere seværdigheder. Sydøst for centrum ligger Castello Sforzesco, som blev bygget i 1400-tallet af Francesco Sforza, hertug af Milano. Slottet blev renoveret og udvidet i det 16. og 17. århundrede og blev en af de største fæstninger i Europa. I dag huser slottet flere af Milanos museer og kunstsamlinger.

På den modsatte side af parken ligger Arco della Pace (Fredsbuen) - Milanos svar på Triumfbuen i Paris. Arco della Pace blev bygget i det 19. århundrede under Napoleon og markerer det sted, hvor den nye vej, Strada del Sempione, kom ind i Milano. Vejen er stadig i brug i dag og forbinder Milano med Paris via Simplon-passet gennem Alperne.

Mad og drikke i Milano
 
Italiensk mad - la cucina italiana - er kendt som noget af det bedste køkken i verden. I modsætning til det franske køkken, hvor retterne er mere raffinerede og detaljerede, er italiensk mad baseret på mors og bedstemors opskrifter, som er gået i arv gennem generationer. Det er mere simpelt men alligevel elegant. Der lægges vægt på gode råvarer og masser af kærlighed og omhu. I Milano finder du mange restauranter, der serverer lokale specialiteter, men med sin internationale karakter har Milano også åbnet sig for andre smagsoplevelser fra resten af verden. Men se om du ikke kan finde en lokal restaurant, som serverer retter fra egnen. Du vil blive belønnet - både pris- og smagsmæssigt.
 

Ossobuco con Risotto alla Milanese

Risotto serveres normalt som primo piatto, dvs. som en (for) ret i sig selv, før kødet kommer ind som secondo. Men der er en undtagelse, og det er den ekstremt populære milanesiske ret, Ossobuco con Risotto alla Milanese - på dansk ville man sige kalvekød med safranrisotto. Det er den ret, der har sat Milano på madkortet, og et besøg i byen er ikke fuldendt, før du har smagt den.

Cotoletta alla Milanese

Cotoletta er en anden af Milanos mest berømte og mest velsmagende retter. For det utrænede øje ligner den en wienerschnitzel, men der er en stor forskel. Den milanesiske version bruger altid kalvekød med ben, hvor den østrigske version bruger oksekød uden ben. Desuden er den milanesiske version ikke så flad, og den er paneret i rasp og æg - ikke i mælk. Så hvis du allerede har smagt en wienerschnitzel, må du ikke gå glip af Cotoletta - der er forskel!

Panettone

Hvis du rejser til Milano omkring juletid, må du ikke gå glip af den milanesiske julekage Panettone, som er så populær, at italienske familier fra nord til syd sætter den på julebordet. Det er en luftig kage med rosiner eller appelsinskal, som serveres kold og nogle gange med mascarponecreme.

Velkommen til Milano med Escapeaway

Der er tre lufthavne i Milano: Malpensa, Linate og Bergamo. Fra Danmark kan du flyve til Milano direkte hver dag fra Billund og København. Flyrejsen er kort: med direkte fly , kun lidt over 2 timer. Med Escapeaway kan du nemt planlægge, tilpasse og booke din rejse til Milano, og du kan vælge mellem vores nøje udvalgte hoteller. Skal hoteloplevelsen være helt særlig? Så tjek vores unikke Hideaways-hoteller. Hvis du vil se mere af Lombardiet, lej en bil. Hvis du ikke skal bevæge dig udenfor Milano, har du ikke brug for en bil.

>>> Se alle vores Hideaways-hoteller i Milano

>>> Læs mere om Lombardiet

>>> Læs mere om Bergamo

>>> Læs mere om Norditalien

>>> Læs mere om Italien

 

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Milano

Populære hoteller i Milano

Italien, Norditalien, Lombardiet, Milano
8,7
Meget godt
6374 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 5 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Norditalien, Lombardiet, Milano
8,8
Meget godt
1487 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 5 km
  • Afstand til centrum: ca. 2.8 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Norditalien, Lombardiet, Milano
8,5
Meget godt
2270 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 4 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • I by eller landsby

Hvad siger gæsterne i Milano?

8,4
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 36 anmeldelser