Rejser til Milano

Italiens økonomiske centrum. Oplev storbyens magiske tiltrækning på en rejse til Milano med det hele.

Nu kan du booke rejser til Milano hos Escapeaway, inkl. flybillet, lejebil eller transfer i lufthavnen, og det velkendte udvalg af håndplukkede ferieboliger - alt samlet i én pakke. Søg nu og snart er du afsted.

Milano er på mange måder Italiens hovedby. Det er ikke landets hovedstad, men dets økonomiske centrum. Byen er kendt for sine fodboldklubber Milan og Inter, men også for sine modehuse og catwalks, der er på linie med dem i Paris og New York. Byen byder på mange shoppingmuligheder lige fra mainstreambutikkerne langs Corso Buenos Aires og Via Torino til mærkevarernes ”gyldne trekant”, der dannes af Via Montepoleone, Via della Spiga og Via Manzoni.

Kultur og shopping

Uundgåelige kulturelle seværdigheder er det verdensberømte og legendariske operahus La Scala, den monumentale Il Duomo (domkirken), der i størrelse kun overgås af Peterskirken i Rom, og det overdækkede shoppingstrøg ved domkirkepladsen, Galleria Vittorio Emanuele II, hvor en del mondæne forretninger holder til. Castello Sforzesco - byens borglignende slot fra det 14. århundrede - er også værd et besøg.

Centrum for store messer

Milano er først og fremmest en forretningsby. Her ligger et af Italiens største messecentre, Fiera Internazionale di Milano, der gør at byen og hotellerne meget ofte er fyldt med messegæster.Milano er, som de fleste andre storbyer, fuld af smog og man skal nok lære den lidt at kende for at finde ind til dens charme. Dog rummer byen masser af gode restauranter, barer og et pulserende natteliv. Det hippe kunstnerkvarter ved Naviglio, det trendy Corso Como eller det historiske kvarter Brera er alle steder, hvor byens studerende og arbejdende mødes efter fyraften for at nyde farverige cocktails (aperitivi), der ofte er akkompagneret med gratis snacks og pindemadder i rigelige mængder.

Transport og udflugtsmuligheder

Med sine to lufthavne Malpensa og Linate, og den gigantiske hovedbanegård - bygget af Mussolini - er Milano også et trafikknudepunkt. Byen har et veludbygget metro- og busnet, hvilket gør det nemt at komme rundt i hele byen. Omkring Milano findes et gigantisk netværk af motorvejsudfletninger i alle retninger. Ikke langt fra det stressede storbyliv i Milano ligger mod nord en oase af eksklusive rekreative områder ved søerne Lago Maggiore, Lago di Como og Lago di Lecco. Også Bergamo, hvis gamle bydel er en af de smukkeste i Norditalien, ligger i nærheden. Bergamo huser universitetet for de gejstlige, og næstefter Vatikanet er det den katolske kirkes vigtigste by. Det er også her det berømte improvisationsteater Commedia dell’arte med figurer som Harlekin og Columbine er opstået. Byen Monza – kendt for Formel 1 – ligger også i nær køreafstand fra Milano. Priserne på hotellerne i Milano kan variere meget alt efter om der er messe i byen eller ej.

Når du rejser til Milano er du ikke i tvivl om, at du er ankommet til et økonomisk og kulturelt kraftcenter. Milano er det dominerende centrum på den store Po-slette, hvor hovedparten af Norditaliens industri og landbrug hører til, og du møder en by, som er ganske anderledes end de store modpoler i syd, Rom og Napoli.

Tag hertil på shopping, for at se motorløb på den berømte Monza-bane, opleve storbyens sus, eller som udgangspunkt for oplevelser i hele Norditalien.

I Milano er forholdene mere Nordeuropæiske, ordnede og moderne, og ud over at være Europas modecentrum, er byen også hjemsted for den italienske børs, og dermed økonomisk referencepunkt for store, italienske virksomheder. Som rejsende bliver man hurtigt begejstret for Milanos transportsystem, som holdes sammen af en række effektive metrolinjer, ligesom man kan lade sig fragte med lynhurtige supertog til de andre storbyer i Norditalien - ja, endda helt til Syditalien i løbet af få timer.

Mange direkte flyforbindelser til Milano

Milano betjenes direkte af den bynære Linate-lufthavn, som primært tager imod små fly, og den noget større Malpensa Airport, som ligger et stykke udenfor byen. Også Bergamos Lufthavn benævnes nogle gange Milano, og tager imod mange flyvninger fra særligt lavprisselskaberne.

Hos Escapeaway kan du booke en samlet pakkerejse til Milano, inkl. flybillet med rutefly, feriebolig og evt. lejebil i lufthavnen. Altsammen garanteret af Rejsegarantifonden, så du ikke kommer i klemme. Ruteflyene giver optimal fleksibilitet, så du kan tage en forlænget weekend i Milano, eller måske en 10 dages ferie - alt efter dit ønske og behov.

Mere information til din rejse til Milano

Milano er regionshovedstad i Lombardiet i den nordlige del af Italien. Byen har omkring 1,350,000 indbyggere i den indre by - og omkring 4,250,000 indbyggere i det bymæssige opland - hvilket gør den til det største byområde i Italien. Den er samtidig Italiens finansielle og industrielle centrum, har den største økonomi blandt de europæiske byer, der ikke er hovedstæder, og huser Italiens børs, Borsa Italiana.

Byen er desuden et internationalt centrum for mode, design, kunst, medier, sundhed og uddannelse.Milano byder dog på meget andet end økonomisk robusthed, mode, design, og shopping-muligheder, restauranter og cafeer en masse: Den har også mange spændende kulturelle og historiske seværdigheder, f.eks. det verdensberømte operahus La Scala, der er én af de førende operascener i verden; den storslåede gotiske domkirke Il Duomo, der er den største kirke i Italien - hvis man ser bort fra den større Sankt Peters-kirke, der formelt set ligger i Vatikanstaten - og den femte-største kirke i verden.

Se også det imponerende slot Castello Sforzesco fra 1400-tallet, der engang udgjorde én af verdens største fæstninger; og det overdækkede shoppingstrøg ved domkirkepladsen, Galleria Vittorio Emanuele II, der er ét af verdens ældste indkøbscentre, bygget i det samme år som Italien blev samlet i 1861, og opkaldt efter Italiens første konge af Kongeriget Italien.

Hvis du tilbringer flere dage i byen og får lyst til at komme lidt væk fra det stressende storbyliv og se andre dele af Norditalien, er der et væld af udflugtsmuligheder omkring den, som enten kan nås ved hjælp af en lejebil (hvis du altså ikke er kørt afsted i egen bil fra Danmark) eller med tog fra byens enorme hovedbanegård, der er et knudepunkt for trafik i hele det nordlige Italien. Du kunne f.eks. vælge at tilbringe en dag ved én eller flere af Norditaliens smukke søer, såsom Maggioresøen, Comosøen eller Leccosøen, der alle ligger inden for overkommelig afstand, eller tage på en dagsudflugt til kulturbyen Bergamo, der kun ligger 40 kilometer fra Milano, og hvis gamle bydel er en af de smukkeste i Norditalien.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Milano