Milano Malpensa Lufthavn

Info om Milano Malpensa Lufthavn (MXP)

Her kan du læse mere info om Milano Malpensa Lufthavn, Bl.a. om transport til og fra Malpensa Airport.

Milano Malpensa Lufthavn (lufthavnskode MXP) ligger knap 50 kilometer fra centrum af Milano og er storbyens største lufthavn, samt et af de vigtigste knudepunkter for international flytrafik i Italien. Lufthavnen består af to terminaler, som er forbundet af en shuttlebus. Hvert år vælger millioner af rejsende at flyve Malpensa Lufthavn, som er et indlysende valg, hvis man vil på storbyferie i regionshovedstaden, Milano. Men lufthavnen er ligeledes et godt udgangspunkt for at opleve resten af Lombardiet

Bemærk at vi er ved at opdatere alle sider med informationer om lufthavne hvorfor der mangler div. informationer i nedenstående tekst.

Flyselskaber

Du kan flyve til Malpensa Lufthavn med en bred vifte af flyselskaber, hvor særligt SAS og easyJet med deres direkte ruter fra Københavns Kastrup lufthavn er interessante. Derudover finder du blandt andet selskaber som Vueling, British Airways og ikke mindst Ryanair, som for nylig har etableret en base her.

Flyruter

Malpensa Lufthavn er det af et globalt rutenetværk, men den største koncentration af destinationer er naturligvis i Europa. Det betyder, at du udover de direkte ruter også har gode muligheder for at flyve til lufthavnen ved Milano via en mellemlanding uden at bruge meget ekstra tid.

Lokal transport

Der er togforbindelse fra centrum af Milano til lufthavnens terminal 1, hvorfra der døgnet rundt kører en gratis shuttlebus. Du kan også køre fra terminal 1 ind til Milano med busser, som også giver forbindelse til andre byer i Lombardiet og naboregionerne. Der holder taxier ved både terminal 1 (udgang 6) og 2 (udgang 4). Forvent at betale € 90 for turen ind til Milano.

Biludlejning

I begge terminaler findes biludlejningsselskaber, dog flest i terminal 1. Udvalget er stort med både store internationale selskaber som Avis, Hertz og Europcar, men også italienske udlejere, som ofte også har gode tilbud på billeje.

>> Læs mere om biludlejning i Milano Malpensa lufthavn

Faciliteter i lufthavnen

Der er mange butikker og restauranter i begge lufthavnens terminaler. Dertil kommer faciliteter som lufthavnshoteller, vekselbureauer, hæveautomater og en førstehjælpsstation.

Adresse og kontakt

Milano Malpensa International Airport 
21010 Varese, Lombardiet 
Italien

Telefon nummer: 0039 02 232323

Lufthavnskode MXP

Du kan se aktuelle flyafgange og læse mere om lufthavnen på den officielle hjemmeside her

Bestil din rejse til Milano hos specialisten

Vi er specialister i rejser til Italien og derfor også til Milano som ikke kun er en af Italiens største byer, men også en af de travleste. Den er kendt for sin store modeindustri og byens puls er hurtig – der er altid noget at lave her. Den allerbedste modeshopping foregår i den berømte og historiske Galleria Vittorio Emanuele-arkade, som ligger på Piazza Duomo, der har plads til op til 40.000 mennesker og dermed er en af verdens største. Her finder man også byens grandiose katedral fra det 14. årh.

Selvom Malpensa Lufthavn ligger uden for Milano, er den velforbundet med byens mange seværdigheder. Turister bør kigge efter Palazzo Reale, La Scala, Pinacoteca di Brera (Brera Kunstmuseum), Stadio San Siro og Leonardo da Vincis ’Den sidste Nadver’ på Cenacolo Vinciano. De populære dagsrejsemål Maggioresøen og Comosøen ligger tæt på Milano og især Malpensa Lufthavn. Der kan man se interessante haver, museer, klostre, kirker og fæstningsværker. Få meget mere inspiration til din ferie i Milano i vores guide om rejsemålet, eller bestil din rejse online.

Bestil rejse til Milano online her

Se lufthavnens beliggenhed på kort

Andre lufthavne i Milano

Milano har én anden, stor lufthavn, som ligger tættere på byen, men på den østlige side. Læs mere info om Linate-lufthavnen her.

Det er desuden muligt at flyve til lufthavnen i Bergamo, som også kaldes Milano Bergamo.

>> Læs mere om lufthavne