Storbyferie i Milano

Tag på en oplevelsesrig storbyferie i stilfulde Milano med Escapeaway

Prøv en ferielejlighed eller book dit hotel hos Escapeaway, når du skal på storbyferie i Milano. Hold forlænget weekend blandt toppen af europæisk mode.

Kunne du tænke dig en uge eller en forlænget weekend i en italiensk storby, der syder af liv, men som er som er mere overskuelig end metropolen Rom? Så tag med Escapeaway på storbyferie i storslåede Milano – en by, der giver dig mulighed for at leve storbylivet på ægte italiensk maner.

Et ophold her kan med fordel kombineres med dagsture til nogle af Italiens mest romantiske og bjergtagende destinationer som Como-søen eller det ikoniske Venedig.

Hos Escapeaway er vi eksperter i rejser til Italien, og vi kender alle de bedste og mest prisvenlige hoteller – herunder mange familiedrevne steder med historie og charme. Med os kan du bo godt og centralt i hjertet af Milano, og du kan finder masser af informationer om Italien og inspiration til din rejse på vores hjemmeside

I Milano elsker man skønhed – og magt

Milano er Italiens finansielle hjerte – byen er hjemsted for den italienske børs og mange store industrivirksomheder har deres hovedkvarter her. Rigdommen er synlig, og giver byen – og dens indbyggere - et tjekket og velpudset look. På det umiddelbare plan oplever mange feriegæster, at Milano ikke har så meget sjæl som andre italienske storbyer, men man skal ikke særligt langt ned under overfladen, før byens udprægede sans for historie og rodfæstethed viser sig. Hvis du virkelig vil vide, hvad italiensk stolthed og italiensk sans for æstetik er, så er Milano det rette rejsemål for dig.

Her i denne gamle romerske hovedstad elsker man alt hvad der er storslået og skønt. Alt i Milano, lige fra byens prestigefyldte opera, Teatro Alla Scala over den ekstravagante domkirke Duomo til den pulserende luksusmode-industri, som byen er verdensberømt for, udstråler stolthed og kvalitet. Nattelivets festlige travlhed og den traditionelle italienske mad i Milanos overflod af restauranter lader intet tilbage at ønske.

Seværdigheder i Milano

Som i andre italienske byer er Milano som skabt til at blive udforsket i det adstadige tempo, som en slentretur i byens centrum giver mulighed for. Gå for eksempel fra Sforza-slottet; et middelalderslot og -fort fra 1400-tallet til Duomoen. Hvis du kan løsrive dig fra Sforza-slottets mange spændende detaljer, er det tid til at slentre hen ad Via Dante og virkelig indsnuse Milanos elegante og historiske stemning. Denne berømte gågade bugner med teatre, butikker, restauranter og caféer. Spis en lækker frokost på en af Via Dantes spisesteder, mens du nyder udsigten til de mange fine 17- og 1800-tals bygninger, der pryder gaden.

Efterfølgende kan du gå videre til Piazza Cordusio, som i dag udgør centrum for Milanos finansielle distrikt. Her kan du se mange elegante bygninger i neoklassisk og Art Nouveau-stil. Fortsæt til historiske Piazza Scala, hvor Scala-operaen ligger. Her har mange af verdens største operasangere optrådt igennem de sidste 200 år, og operaen er stadig kendt som en af verdens ypperste. Sangernes og dansernes talent matcher bygningens skønhed, som du sent vil glemme. Specielt indenfor er La Scala et imponerende syn, og vi kan anbefale, at man oplever en opera eller en ballet her en af de aftener, man er i Milano.

Storslået storbyferie-oplevelse: Lad Milanos domkirke Duomo tage vejret fra dig
Hvis du kun har et par dage i Milano på fx. en forlænget weekend, er det vigtigt at prioritere mellem seværdighederne, og Duomoen, hvor vores lille gåtur ender, er en af de vigtigste. Denne overdådige, gotiske katedral repræsenterer essensen af Milanos kærlighed til alt, hvad der er storslået og smukt.

Et syn, du sent vil glemme, er synet af Duomoens 135 perlehvide spir, der rejser sig mægtigt over dig. Det er en eventyrlig, menneskelig kreativitet, der har skabt denne domkirke, og det ville tage flere dage at udforske hele dens facade alene, som blandt andet tæller svimlende 3400 statuer af varierende art og størrelse. Her føler du dig du dig som en del af Italiens og Europas fascinerende historie.

Mad og drikke i Milano

Milano er tæt pakket med restauranter, der serverer en bred vifte af international og italiensk cuisine I høj kvalitet. Som alle andre italienske byer har Milano sine egne madtraditioner, og dem skal du glæde dig til at udforske. De senere årtier har der været en del indvandring til Milano fra hele verden, og det har styrket dine muligheder for også at smage på spændende mad fra resten af kloden.

Tag for eksempel til Venezia-havnen, hvis du vil smage på afrikansk mad fra eksempelvis Eritrea, Etiopien eller Egypten – og overvej et smut til Paolo Sarpi-gaden (Chinatown) hvis det er god asiatisk mad, der får dine tænder til at løbe i vand.

Det er selvfølgelig traditionel italiensk mad, de fleste feriegæster i Milano først og fremmest går efter. Det mangler der intet af i Milano, hvor italienske restauranter i alle prisklasser ligger side om side. I Navigli-kvarteret ligger der en håndfuld særdeles prisvenlige trattoriaer, hvor du kan smage på de lokale specialiteter. Prøv ”risotto alla Milanese” (cremet risotto med safron). En anden lokal ret, der smager efter mere, er ”cassoeula” (en rig og mættende stuvning af kål og det bedste svinekød).

For en virkelig autentisk oplevelse i Navigli-kvarteret, så besøg den lokale institution, restaurant ”Den grimme ælling”, hvor du vil være omgivet af lokale spisegæster.

Når du udforsker Duomoen, så overvej at stille en hurtig sult hos lokale Luini lige bagved kirken – et take-away vindue, hvorfra milaneserne har fået rakt dampende varme Panzerotti i århundreder. Panzerotti er dej med indbagt tomat og mozerella. Når du lader den herlige smag af de friske, veltilberedte ingredienser fylde din mund, vil du hurtigt forstå, hvorfor der altid er kø hos Luini.

Milano er en af de byer i Italien, som byder på det største spænd af kulturelle, underholdende og historisk relaterede aktiviteter for besøgende med diverse præferencer. Derfor tiltrækker Milano turister fra alle dele af verden og i alle aldersgrupper. De drages af byens mange tilbud. De kulturelle muligheder i Milano er overvældende og topper de fleste andre italienske byer - sågar de fleste europæiske! Heriblandt skal nævnes den smukke katedral, Teatro alla Scala operahuset og Den Sidste Nadver af Leonardo Da Vinci. Desuden kan man i byen finde mange kunstgallerier, musikbegivenheder, dejlige afslappende parker og meget mere.

Naturligvis må man ikke glemme moden. Milano er kendt for at være et af de største "hot spots" for mode i Europa. Derfor kan den modebeviste nyde godt af mange interessante steder og butikker med fokus på den allernyeste mode. Nogle af de største tøjdesignere har deres egne butikker i Milano. Desuden har Milano et af verdens vel nok bedst kendte indkøbscentre - Galleria Vittorio Emanuele. Her er der butikker for enhver trendfan, som ønsker at blive opdateret om de seneste modestrømninger.

Et andet af Milanos varemærker er byen restauranter og generelt imponerende udbud af fødevarer. Som turist i Milano kan man nyde et typisk italiensk måltid i mange særdeles gode restauranter. Det primære område, hvor man finder gode lokale restauranter, er Brera, Navigli, Corso Como og naturligvis i centrum. Kunstelskere, som besøger Milano, vil sætte pris på byens gallerier, som udstiller værker af nogle af verdens største kunstnere. Desuden har byen et meget stort udbud af museer og historiske bygninger, som giver den besøgende indblik i Milanos historie.

Glæd dig til at nyde en fantastisk forlænget weekend eller en uge på stilfuld storbyferie i Milano med dine Italiens-eksperter: Escapeaway.

>> Læs mere om storbyferie

Kort over Milano

Populære hoteller i Milano

Italien, Norditalien, Lombardiet, Milano
  • Nærmeste lufthavn: 5 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Parkering
Italien, Norditalien, Lombardiet, Milano
9,3
Fabelagtigt
527 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 10 km
  • Afstand til centrum: ca. 500 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Norditalien, Lombardiet, Milano
8,6
Meget godt
4487 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 4 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant