Rejser til Onno

Onno er ikke en af de mest kendte byer omkring Comosøen, men muligheden for at bo lidt på afstand af de mere kendte og livlige byer kan i sig selv være en grund til, at du skal rejse til netop Onno. Her er knap nok et egentlig bycentrum og ingen store indkøbscentre eller høje hoteller, der kan spolere landsbyidyllen. Til gengæld er beliggenhed for foden af de stejle, skovklædte bjerge med udsigt over søen helt vidunderlig.

Familievenlig strand og flotte vandrestier

Den ældste del af byen, som i dag har knap 400 faste indbyggere, finder du oppe omkring den lille kirke. Her er nogle af de brostensbelagte gader så smalle, at kun de lokale billister normalt vover sig derind, men til gengæld perfekte til slentreture mellem de charmerende, pastel huse.

Der er en fin småstensstrand ved Onno, hvor hele familien kan nyde søens klare vand. På en varm sommerdag er det dejligt at kunne tage en forfriskende dukkert her og blot slappe af ved vandkanten i solen. Da Onno ligger på vestbredden, er der sol på stranden tidligt. Første punkt på dagen i ferien kan derfor sagtens være en morgendukkert. Op ad dagen kan det særligt i weekenderne være en udfordring at finde parkering nærmeste stranden, da den også tiltrækker besøgende udefra. Bor du i byen, er det nemmeste blot at gå derned.

Der er mange muligheder for at være mere aktiv på en rejse til Onno. Der er naturligvis forskellige vandsportsaktiviteter på søen, du kan også snøre vandreskoene og begive dig op i terrænet. Der er bl.a. en sti op til Magreglio og Madonna del Ghisallo kapellet. Det er en længere tur, der har nogle strækninger med kæder, der er forankret i klipper som støtte. Dine anstrengelser belønnes dog med flere fantastisk udsigter undervejs og ikke mindst fra toppen.

Udflugter

Der er en håndfuld restauranter og simple trattoriaer i Onno. Har du ikke nok i disse, vil du dog på dine ture rundt i området finde talrige andre hyggelige spisesteder. Onno og Comosøen er ingen undtagelse fra reglen om, at de kulinariske oplevelser er et af højdepunkterne på en rejse til Italien.

En rejse til Onno giver dig rig mulighed for at udforske andre maleriske byer rundt langs Comosøen enten i bil eller ved at tage færgen, som også ligger til ved Onno. Der er for eksempel kun lige omkring 9 kilometer ud til Bellagio, der ligger smukt, hvor søens tre arme mødes. Kører du i stedet mod syd, er der 13 kilometer til Lecco, der med omkring 45.000 indbyggere, har et rigt forretnings- og restaurantliv i det charmerende gamle centrum. Der er togforbindelse herfra til blandt andet Milano,

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Onno