Rejser til Paratico

Paratico ligger smukt på det punkt, hvor floden Oglio løber ud i Iseosøen. Den danner sammen med tvillingebyen Sarnico (på den modsatte søbred) et stemningsfuldt handelsområde - med både søpromenade og ugentlig markedsdag på begge sider af søen. Byerne er forbundet med en bro.

Tvillingebyerne Paratico og Sarnico ligger på hver sin bred, dér hvor floden Oglio løber ud i Iseosøen. De ligger derfor også i hver sin provins, henholdsvis Bergamo og Brescia, men er efterhånden voksede sammen - og kun adskilt af en bro.

Paratico

Paratico er noget mindre end Sarnico - og også mindre turistet. Bylivet udfolder sig primært (eller udelukkende) nede ved søen: Der er lidt butiksliv ved broen og ellers en skøn søpromenade med lystbådehavn. Det er også her på søpromenaden, man finder byens ugentlige marked om søndagen. Paraticos oprindelige (og mere historiske) centrum ligger oppe bag ved, men forretningslivet er med tiden flyttet ned til søen. Oppe i den øvre del finder man ingen butikker, men kun en bank, byens kirke og en fin udsigt over Iseosøen. Indbyggerne i Paratico benytter mest den større by Sarnico, som har et rigere handelsliv og flere torvepladser. Sarnico ligger ca. 50 m væk - man skal blot krydse broen til fods.

Sarnico

Tvillingebyen Sarnico, som ligger på den modsatte søbred, er områdets handelsmæssige centrum. Her er der både isbarer, kiosker og butikker. Sarnico har lige som Paratico også en søpromenade - og det er ligeledes her, det ugentlige marked finder sted - i Sarnico dog om torsdagen.Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Paratico

Hvad siger gæsterne i Paratico?

8,2
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 9 anmeldelser