Rejser til Passirano

Passirano ligger i hjertet af det anerkendte vindistrikt Franciacorta få kilometer syd for Iseosøen. Her har man på de små og store vingårde i talrige generationer udnyttet det favorable klima til at producere gode vine, som var blandt de første i Italien til at opnå kvalitetsstemplet DOC (denominazione origine controllata).

Hvad enten du ønsker at fordybe dig i de dejlige vine eller blot rejser til Passirano at udforske områdets mange stemningsfulde byer, middelalderslotte, borge og klostre, er denne by et fremragende udgangspunkt. Vinruten Strada del Franciacorta passerer således lige gennem Passirano. Der er vinmarker i alle retninger og allerede i udkanten af denne landsby møder du den første vingård, som byder besøgende velkommen. Den cirka 80 kilometer lange rute fører dig desuden rundt til en perlerække af interessante historiske seværdigheder og hyggelige middelalderbyer. Ruten (eller dele af den) kan du følge både i bil eller på cykel.

Selve Passirano har også rødder tilbage til middelalderen. Det fornemmer man godt flere steder rundt om i byen, hvor der er smukke kirker og fine villaer fra en svunden tid. Det er ikke en særlig stor by. Hele kommunen, der også inkluderer nabobyerne Monterotondo og Camignone, har således kun knap 7.000 indbyggere. Der er derfor en behagelig afslappende landsbyatmosfære i Passirano, som dog samtidig er stor nok til at have alt, du behøver på rejsen.

Når du vender hjem til Passirano efter en dag med spændende sightseeing, cykelture eller vingårdsbesøg, kan du således slutte dagen af på en af byens spisesteder. Det inkluderer pizzariaer, hvis det skal gå lidt hurtigt, og hyggelige, familiedrevne restauranter, hvor du i ro og mag nyder din mad. Der er også et godt udvalg af supermarkeder og butikker i byen, der kan dække de fleste af rejsens behov.

Rundt om Iseosøen

Vindistriktet er ikke den eneste attraktion, du kan udforske på en rejse til Passirano. Der er kun omkring 8 kilometer nordpå til Iseosøen, Lago d'Iseo. Det kan anbefales at køre en tur hele vejen (ca. 60 km) rundt om den naturskønne sø. Undervejs kan du nyde stemningen i middelalderbyerne, der ligger ned til vandet, og nyde udsigter til det bakkede landskab, som omgiver søen. Har du en bil til rådighed, hvilket må anbefales på rejsen til Passirano, kan du tage dig god tid. Foretrækker du at lade bilen stå, er der dog også færger mellem flere af søens byer.

Sammenlignet med de to store søer Gardasøen og Comosøen, som ligger mod henholdsvis øst og vest, er Iseosøen betydeligt mindre og også langt mindre turistet. Området er dog også utroligt smukt, og selvom du kan køre rundt om den på et par timer, kan du sagtens bruge længere tid. Der er rig mulighed for at stoppe og nyde stemningen i småbyer som Sarnico eller den lidt større Iseo, der har lagt navn til søen. Her vil der naturligvis også være god mulighed for at stifte nærmere bekendtskab med de italienske køkkens herligheder og de gode lokale vine.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Passirano