Rejser til Porlezza

Stemningsfuld by, der kan det hele

Den lille by Porlezza ved Luganosøens bred deler rundhåndet ud af oplevelsesmulighederne: Her finder du både en historisk bykerne, en romantisk søpromenade, en børnevenlig søstrand, muligheder for vandsport og trekking og endelig er der blot ca. 10 km til Comosøens mondæne søpromenader og pragtvillaer.

Hyggelig og turistvenlig

Porlezza kan godt kandidere til Lugansøens hyggeligste og mest turistvenlige by. Her kan ferien nemlig krydres med en historisk bykerne, en romantisk søpromenade og endelig en børnevenlig strand, som er usædvanligt fin af en søstrand at være. Porlezza kommune har ca. 4.500 indbyggere.

Søstrand, søpromenade og søstemning

En af Porlezzas absolutte styrker er søstranden. Her findes både en offentlig og en privat del. Stranden er børnevenlig og ligger ikke i nærheden af trafikken. Bag stranden er der store grønne plæner med skyggegivende træer og mulighed for at grille med medbragt engangsgrill. Der er også gode muligheder for vandsport og udforskning af de lokale vandreruter. Den 16. august hver sommer fejres byens helgen San Rocco med et festfyrværkeri ud over søen. Fra juni til september sejler en bådfart et par gange om uge fra Porlezza til Lugano i Schweiz. Turen tager ca. en halv dag med ca. 3-4 timers pause på egen hånd i Lugano - husk pas! Den ugentlige markedsdag i byen er lørdag - markedsstemningen kan opleves på søpromenaden om formiddagen. I sommermånederne er der desuden et hyggelig antikmarked om aftenen både i den gamle bydel og langs søen.

Historisk bykerne

Porlezza har et lille velbevaret historisk centrum med lidt handelsliv og et par kaffebarer/spisesteder. Hovedgaden (gågade) i den gamle bydel er Via Giuseppe Garibaldi. Aflæg eventuelt også San Vittore-kirken med freskoer fra år 1690 et besøg. Det meste af byens sommerliv udspiller sig dog nede langs søpromenaden og stranden. Byens eneste umiddelbare svaghed er hovedvej SS340, som adskiller den gamle bydel fra søpromenaden. Denne vej er en smule trafikeret, da den forbinder Porlezza med Lugano i Schweiz. Der er dog strategisk godt placerede fodgængerfelter i byen.

Tæt på Comosøen

Selv om Porlezza lader til at være en isoleret perle, så er afstanden til Comosøen meget lille. Der er nemlig kun ca. 10 km til Comosøens mondæne søpromenader og imponerende pragtvillaer i botaniske rammer. På blot ca. et kvarter kan man køre fra Porlezza til Menaggio, hvorfra der afgår bådfart til Bellagio, Varenna og resten af Comosøen. Det betyder, at mange vælger Porlezza som feriemål, da her er fred og ro - og ofte lavere priser end ved Comosøen, som traditionelt set altid har været mondæn og eftertragtet.Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Porlezza

Hvad siger gæsterne i Porlezza?

7,6
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 30 anmeldelser