Rejser til Puegnago del Garda

Puegnago del Garda ligger oppe i bakkerne nogle få kilometer vest for Gardasøen, Italiens største sø. Herfra er der en formidable udsigt ned over nabolandsbyernes røde tegltage mod søen og de omkringliggende bjerge. Dette frodige område som er præget af olivenlunde og vinmarker, byder på mange udflugtsmuligheder. Rejser du til Puegnago del Garda for at holde en aktiv ferie, er for eksempel mange cykelstier, panoramaruter og muligheder for ridning her.

Gardasøens fredelige bagland

Uanset hvordan du vælger at bevæge dig rundt, kan du med udgangspunkt i Puegnago del Garda glæde dig til mange historiske og kulturelle oplevelser i løbet af ferien. Det inkluderer ikke mindst nye, spændende gastronomiske indtryk. Rejser du hertil den første uge af september, har du på byens årlige festival for eksempel rig mulighed for at smage på den lokale Groppello-rødvin. På andre tider af året serveres denne og andre dejlige vine naturligvis også på områdets restauranter. 

Puegnago del Garda er lys og luftig. Flere steder kiler sig olivenlunde og vinranker sig ind mellem bebyggelserne. Overgangen til nabobyerne Castello og Mura er flydende. Særligt i det gamle centrum i Mura, som ligger få hundrede meter væk, vil du i de smalle, brostensbelagte gader tydeligt fornemme områdets dybe historiske rødder blandt de charmerende, rustikke stenhuse.

Mange udflugtsmuligheder

Det er ikke svært at forstå, hvorfor dette område er en populær rejsemål blandt både par og familier, som rejser hertil for at nyde de naturskønne landskaber og opleve den særlige, afslappende atmosfære, der hersker i Puegnago del Garda og nabobyerne. Rejser du hertil for at holde en rigtig livsnyderferie, er det også oplagt at køre en tur ud til kurbyen Sirmione, som ligger ude på spidsen af en halvø i den sydligste ende af Gardasøen. Rejser du med mindre børn, vil det dog nok være et endnu større hit afsætte en dag eller to til at besøge en af de nærliggende forlystelsesparker.

Det er desuden ikke kun det bjergrige bagland, som byder på aktive oplevelser. Du kan således nemt kombinere vandring og mountainbiking med mange vandsportsaktiviteter. Det er således ikke kun for at dase i vandkanten, at mange rejser til Gardasøen. Blandt aktive rejsende er søen også kendt for de gode muligheder for at surfe og paddleboarde i smukke, trygge omgivelser. Det er dog også en fornøjelse blot at nyde en afslappende spadseretur langs søbredden, som kun er nogle få minutters kørsel fra Puegnago del Garda.

En tur rundt langs søen i bil tager sin tid på grund af de til tider meget snoede veje, men når det er sagt kan du uden problemer besøge nå  fleste byer og seværdigheder omkring søen. Kig også gerne mod regionens andre attraktioner. Operaens by Verona er for eksempel et oplagt mål for en dagsudflugt.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Puegnago del Garda