Rejser til Salò

Masser af søstemning venter på dig i herlige Saló ved Gardasøens bred. En indbydende havnepromenade samt en hyggelig bymidte med mange butikker, restauranter og caféer og nem adgang til andre spændende byer rundt om søen. Book din rejse til Salò med Escapeaway i dag!

Med sin beliggenhed ved en bugt på vestsiden af Gardasøen for foden af Monte San Bartolomeo's grønne forbjerge, er Salò en attraktiv by. Udover den flotte beliggenhed kan byen blandt andet bryste sig at have en af Gardasøens længste havnepromenader, ligesom her er et rigt butiksliv. Byens store marked, der finder sted hver lørdag formiddag, tiltrækker både turister og lokale fra nær og fjern.

Velkommen til Gardasøen med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Salo og andre byer omkring søerne i Norditalien hvor du bor på håndplukkede hoteller på din rejse. Vælg først om du vil rejse til Salò fra lufthavnen i København, Billund, Aarhus, Aalborg eller Hamburg - så finder vores smarte søgemaskine de bedste priser på flybilletter til fx. Bergamo lufthavn for dig. Vælg derefter et hotel i Salò med gode anmeldelser som passer dig, og vi sammensætter en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti, til en pris du ikke finder bedre andre steder. Tilføj billeje til din booking for ultimativ frihed og fleksibilitet på rejsen.

Salò-republikken

Saló, der med omkring 10.600 indbyggere i dag er den største by på Gardasøens vestbred, har en historie, der strækker sig helt tilbage til romertiden, hvor den blev kaldt Pagus Salodium. Historisk er byen dog især kendt for at have været de facto hovedstad for Mussolini's republik fra 1943 til 1945. Dette mørke kapital er dog ikke det, som de fleste forbinder med Saló i dag.

Det er derimod den lange promenade og den charmerende gamle bydel med de pastelfarvede huse, som lokker besøgende til byen. Her bør du se Duomo di Santa Maria Annunziata, den sengotiske domkirke fra det 15. århundrede der regnes for Gardasøens mest betydningsfulde, og det flotte Palazzo della Magnifica Patria fra det 16. århundrede, der i dag er byens rådhus. Sidstnævnte var en af talrige bygninger i byen, som blev beslaglagt under Mussolini's diktatur til brug for styrets ministerier.

Autentiske italienske oplevelser

Selvom et stort jordskælv i 1901 gik hårdt ud over Saló, har den gamle bydels smalle gader og små torve masser af historisk atmosfære samt ikke mindst et væld af hyggelige tavernaer og gode restauranter. Vil du have en autentisk italiensk madoplevelse, kan det ofte betale sig at bevæge sig lidt op i byen væk fra den populære promenade. Heroppe findes adskillige små, beskedne trattoriaer med simple, men udsøgte klassiske retter på menuen. Den lokaltfangede helt grillet med citron eller en af pastaretterne med svampe kan varmt anbefales.

Ligesom mange andre steder ved Gardasøen er der ved Saló gode muligheder for at bruge ferien på forskellige former for vandsport. På land indbyder det bjergrige bagland til både vandre- og cykelture. Men bliv hjemme i Saló for at opleve markedsdagen om lørdagen, hvor der masser af liv og leben i byen,

Udflugter til lands og vands fra Saló

Vejen omkring Gardasøen går i en bue uden om byens centrum, hvilket lægger en dæmper på trafikken sammenlignet med andre byer langs søen. Vil du helt undgå at sidde fast i trafikken langs søen, som kan være tæt i højsæsonen, kan du nede fra Piazza Vittoria i den gamle del af Saló i stedet sejle til adskillige byer omkring søen. Benyt også gerne muligheden for at tage på en udflugt med båd til Isola del Garda, der ligger tæt på Saló. Der er normalt kun afgange ud til den lille ø et par gange om ugen.

Holder du ferie i Saló, er det også oplagt at tage en tur til Gabriele d'Annunzios 'Il Vittoriale degli Italiani'. Den excentriske  forfatter brugte en stor del af sit liv på at udsmykke sit hjem og den omgivende park med særprægede og eksotiske ting som for eksempel et krigsskib, et amfiteater og en flyvemaskine. Der er heller ikke langt fra Saló til middelalderbyen Sirmione, der ligger ude på spidsen af en smal landtange i Gardasøens sydlige ende. Især borgen fra 1400-tallet, Rocca Scaligera, er imponerende og vil med sikkerhed sætte fantasien i gang hos både voksne og børn.

Har du mod på at "rejse" lidt væk fra søen på udflugter er byer som Bergamo, Modena og Verona tre gode bud på en heldagsudflugt og så er der naturligvis også Dolomitterne mod nord, måske de smukkeste bjerge i Europa. Dolomitterne som danner grænse til Østrig er oplagt at besøge hvis du holder af smuk natur og måske en vandretur.

>> Læs også om rejser til Garda by
>> Kør selv-ferie ved Gardasøen med udvalgte hoteller

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Andre links

Hoteller i Salò

Hvad siger gæsterne i Salò?

8,7
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 6 anmeldelser