Rejser til Varenna

Italiens måske smukkeste beliggenhed

Bo centralt ved knudepunktet for Comosøens tre grene. Varenna er ikke blot godt forbundet med resten af søens byer - den er også en af søens absolut skønneste fiskerlejer. Og mange nyder, at den er mindre livlig end søens mere kendte byer som Como og Bellagio.

I baggrunden fuldender de smukke bjerge og Comosøens tre grene det billedskønne naturlandskab. Varenna er en af de småbyer, hvor færgen lægger til, og her hersker derfor en dejlig stemning - specielt i sommermånederne og om onsdagen, hvor der er markedsdag.

Et farverigt udtryk

Med sine stejle gader og kulørte huse, der klynger sig til de skrå klippevægge, kan Varenna godt minde lidt om de kendte fiskerlejer Cinque Terre i Ligurien. Byen har en ro, som skaber en stemning af at befinde sig et særligt sted langt fra stress og jag. Mange hævder, at Varenna er Comosøens smukkeste og mest charmerende by, men den er lille og har ikke et rigt natteliv, hvilket der i øvrigt aldrig har været tradition for ved Comosøen. Områdets livligste by i både dag- og aftentimerne er nok Bellagio. I Varenna er der mulighed for at bade i søen: ud over to små ikke-anbefalelsesværdige strande i den gamle bydel, så er der en lido med søstrand på den anden side af færgelejet. Her er der strandservice og mulighed for at købe forfriskninger.

Fuld af karakter og charme

Byen har trods sin popularitet formået at bibeholde sin karakteristiske charme med dens smalle stræder, hyggelige butikker og restauranter. Den byder på mange smukke arkitektoniske oplevelser, eksempelvis den ældste af alle kirker ved søen, San Giovanni Battista fra 1000-tallet eller byens profil kirken San Giorgio, som er en tre-skibet basilika fra 1313. Dens klokketårn med de smukke teglsten skuer beskyttende ud over hele Varenna og den centrale del af Comosøen. Af anden historisk interesse kan Villa Monastero herskabelige saloner og botaniske have med lethed fremhæves. Varenna har et hyggeligt historisk centrum med barer, restauranter og caféer. Ved den lille strand med beværtninger midt i byen finder man også en lille havn og en usædvanlig søpromenade, som er hægtet på klipperne og oser af romantik. Stien fører belejligt ned til færgelejet og er oplyst i aftentimerne. Ved færgelejet finder man en legeplads til utålmodige børn, som venter på næste afgang - færgerne sejler dog i pendulfart hele dagen.

Transport

Det er dog nemt at komme til og fra Varenna, da der ud over en togstation med direkte regionaltog til Milano (ca. 1 time) både sejler passagerfærger og bilfærger til nabobyerne Menaggio og Bellagio (og til resten af søens byer inkl. Como). Biler kan medtages på tværs af søen for en særdeles fordelagtig pris: fx koster en enkelt fra Varenna til Bellagio langt under 100 kr.

Udflugts- og vandremuligheder

Varenna ligger ikke langt fra den schweiziske grænse. Fx er der ca. 1½ times kørsel til det mondæne skisportsted St. Moritz. Derimod er det mere overkommeligt at besøge den historiske by Chiavenna, som ligger på halvvejen (ca. 45 km nord for Varenna). Denne by, som gennemløbes af en flod, er velsignet med mange kaffebarer og spisesteder. Mellem Colico og Dervio (nordlige ende af Comosøen) finder man desuden en halvø med klostret Abbazia di Piona, som er hjemsted for Cluniacensi-munkene. Parken, klostret og munkenes butik, hvor de sælger spiritus (op til 90 %) fra eget distilleri, er åben for publikum. Er man i vandrehumør, kan det anbefales at gå op til Castello di Vezio ved nabobyen Perledo, som ligger oven over Varenna. Dette middelaldertårn, som er åben for publikum, er omgivet af en smuk olivenlund. Ønskes flere fysiske udfordringer, kan vi anbefale vandreruten Sentiero del Viandante på toppen af Comosøens østlige bred, som går fra Abbadia Lariana i syd til Colico i nord forbi Varenna. Turen fra Varenna til Bellano/Dervio tager ca. 2/4 timer. Udsigten er selvsagt besættende.

Indkøbsmuligheder

Varennas stemningsfulde centrum byder på et handelsliv men er ikke udpræget rigt. Ønsker man et decideret butiksstrøg, tager man blot færgen til Bellagio (ca. 15 min.), mens man for dagligdagsvarer har følgende muligheder: i Varenna centrum finder man to små købmænd (den ene ved siden af apoteket ved den centrale kirkeplads), mens man i nabobyerne Bellano og Mandello del Lario finder almindelige supermarkeder. Søger man stort udvalg i et hypermarked, så findes der et kæmpe et af slagsen (Iperal) lige nord for byen Colico.Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Varenna

Hvad siger gæsterne i Varenna?

8,3
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 7 anmeldelser