Rejser til Maggioresøen

Smukke sø-øer og det ene ben i Schweiz. En rejse til Maggioresøen er lig med ro og fred - og utrolige scenerier.

Maggioresøen er faktisk en overset juvel i Italien. Som landets næststørste sø har den en utrolig kystlinje med masser af spændende byer og udsigter. Nu kan du booke en rejse til Maggioresøen med fly fra Danmark, billeje i lufthavnen, og områdets bedste ferieboliger lige her hos Escapeaway.

Du skal vælge Italiens næststørste sø, hvis du er på udkig efter tillokkende natur og mindre postyr end ved de andre søer. Og hvis du alligevel godt vil have lidt kultur-input, så aflæg Borromee-øerne eller de stemningsfulde byer et besøg.

Rejser du til Italien via Schweiz er Maggioresøen noget af det første, du kommer til. Den er - i modsætning til andre lokaliteter i Italien - ikke spækket med kulturelle seværdigheder, men til gengæld er den ramme om et smukt og roligt naturområde. Den er ideel til både afslappende og aktiv ferie. F.eks. er der rig mulighed for at få rørt kroppen på de adskillige vandreruter i bjergene.

Den vestlige kyst

Stresa by er et af de største turistmål ved Maggioresøen. Stresa har bl.a. en Lido (strand) nord for byen, hvorfra man kan tage svævebanen op på Mottarone-bjerget, der byder på fin udsigt til den kendte skisportsdestination ved Monte Rosa-bjerget. Fra Stresa, som fra mange af de andre byer langs med kysten, kan man tage båden til - hvad der synes at være Maggiore-søens absolutte hovedattraktion - de små øer Isole Borromee. Besøger man Stresa i slutningen af august eller begyndelsen af september kan man opleve byens årlige internationale musikfestival.

Isole Borromee

Isola Bella (Den smukke ø) var indtil det 17 årh. ikke meget andet end en bar klippe, der hævede sig op over vandet. Men så kom den dag da greve Carlo III Borromeo besluttede at forære hans kone Isabella en paradis-ø. Den bare klippe blev forvandlet til et overdådigt overflødighedshorn af barok havearkitektur med grotter, vandfald, statuer, trapper, søjler, kunstfærdigt klippede hække og naturligvis flotte forfængelige påfugle.

De andre øer i den lille ø-gruppe er Isola dei Pescatori og Isola Madre. Isola dei Pescatori (Fiskernes ø) har bevaret lidt af sit oprindelige liv, og her kan man endnu finde spisesteder og barer, der ikke kun er tiltænkt turister. Isola Madre ligner Isola Bella med fine paladser midt i storslåede haver, men er knap så ekstravagant i sin udsmykning.

Baveno, Verbania & Cannobio

Baveno ligger lidt nord for Stresa. Her ferierede Dronning Victoria en kort overgang i 1879 og lagde dermed grunden til det store antal af engelske charterturister, der hvert år strømmer til byen. Fra Baveno kan man bl.a. besøge den lille aflægger til Maggioresøen, Mergozzo-søen, eller man kan tage turen op ad Camoscio-bjerget forbi de karakteristiske rosa granitbrud.

Byen Verbania er den pæne del af Maggiore-søens industriområde. Den har søens mildeste klima, hvilket inspirerede den skotske soldat Kaptajn McEachern til i 1930’erne at opføre en botanisk have. Haven hedder Villa Taranto og har en imponerende samling af ikke færre end 20.000 forskellige plantearter hentet fra hele verden.

Cannobios primære seværdighed er det hellige kapel Santuario della Pietà, der i 1522 blev opført der, hvor et Madonna-billede på mirakuløs vis begyndte at fælde tårer. Desuden gør det hyggelige gammelt bycentrum fuld af smalle gyder og den pastelfarvede kystfacade Cannobio til en af de mest stemningsfulde byer ved Maggiore-søen, og den er let at komme til med båd og bus.

Den østlige kyst

Maccagno ligger i den nordlige del af søen, og er et af de mindst turistede steder i området. Byen er hyggelig og man kan gå gode lange ture i bjergene. F.eks. kan man tage turen til byen Curiglia, og fortsætter man 500 m videre af en æselsti, kan man nå til den afsides liggende landsby Monteviasco. Der er ingen andre veje, der fører hertil, og det er først for nylig, at det er blevet muligt at ankomme med svævebane.

Luino ligger lidt syd for Maccagno og er et besøg værd om onsdagen, hvor Maggiore-søens største marked finder sted. I byens historiske centrum finder man desuden gode vin- og fødevareforretninger.

Laveno byder på de mest mærkværdige sager. Byens hovedindustri er keramik og der er bl.a. et keramikmuseum med højst besynderlige og kitschede genstande som en toiletkumme dekoreret indvendigt med pastoralscener. I juletiden kan man også opleve den undersøiske julekrybbe. Fra Laveno kan man via svævebane tage til Sasso del Ferro, hvorfra der er skøn udsigt over Alperne. Det er desuden herfra den primære færgetrafik (med biler) på tværs af Maggioresøen til Verbania udspiller sit scenarium.

Lago Maggiore Express

Maggioresøen tilbyder sine besøgende en usædvanlig oplevelse med Lago Maggiore Express, som er en enestående mulighed for at opleve søen og dens bagvedliggende bjerge - i både Italien og Schweiz. Turen vil byde på søpanoramaer på Maggioresøen, dramatiske bjerglandskaber i dalene Centovalli, Valle Vigezzo og Val d'Ossola samt besøg i stemningsfulde middelalderbyer som Domodossola, Stresa, Cannero Riviera, Cannobio og Locarno (i Schweiz). Man kan stige på hvor som helst på ruten, som gennemføres med båd på Maggioresøen og med tog på land. Det er muligt at bestille frokost undervejs. Billetterne købes for en eller to dage i togselskabernes og bådfartens kontorer i de respektive byer..

Læs mere på Lago Maggiore Express
(hjemmesiden er på italiensk, engelsk, fransk og tysk)

Mere information til din rejse til Maggioresøen

Maggioresøen ligger i den nordlige del af Italien med sin vestlige bred strækkende sig ind i regionen Piemonte, den østlige del strækkende sig ind regionen i Lombardiet og den nordligste del strækkende sig 13 kilometer ind i Ticino-kantonen i Schweiz. Søen er den længste sø i Italien med en længde på 64 kilometer og er Italiens næststørste sø, kun overgået af feriemekkaet Gardasøen.

Maggioresøen byder på et smukt og roligt naturområde, der egner sig perfekt til både afslappende og aktiv ferie, gode vandreruter i bjergene, stemningsfulde byer og de berømte Borromee-øer. Du kan også opleve søen og dens bagvedliggende bjerge - i både Italien og Schweiz - med Lago Maggiore Express, som gennemfører sin rute med båd på søen og med tog på land.

I byen Stresa, beliggende lige overfor De Borromeiske Øer, kan du opleve pragtfulde villaer, blandt andre Villa Ducale og Villa Pallavicino med dens park og zoologisk have. Fra byen går en stor kabinebane op til bjerget Mottarone, hvorfra du har udsigt over 7 søer. 

Lige overfor byen ligger som sagt De Borromeiske Øer, der er en øgruppe bestående af tre små øer, samt to klippeskær. De tre øer er Isola Bella, Isola Madre og Isola Superiore/Isola dei Pescatori, hvoraf de to førstnævnte er berømte for deres paladser og smukke haveanlæg. Isola dei Pescatori er den eneste af øerne, som i dag er beboet og den har en lille fiskerlandsby, hvor du kan finde spisesteder og barer med et umiskendeligt lokalt islæt.

I byen Luino, lidt syd for Maccagno, kan du opleve Maggiore-søens største marked og gå på opdagelse i byens historiske centrum, hvor der er mange gode vin- og fødevareforretninger. I byen Laveno kan du tage med en svævebane til Sasso del Ferro, hvorfra der er smuk udsigt over Alperne; Laveno er desuden knudepunktet for færgetrafik på tværs af Maggioresøen. Og i Verbania vil du møde en overflod af naturskabte "terrasser" og smukke haver, herunder den botaniske have "Giardino Botanici di Villa Taranto", der strækker sig over 16 hektar og tæller ca. 20.000 typer af forskellige planter fra hele verden.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller ved Maggioresøen

Populære hoteller ved Maggioresøen

Italien, Norditalien, Piemonte, Stresa
8,4
Meget godt
2313 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 51 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Norditalien, Piemonte, Stresa
8,8
Meget godt
1840 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 51 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Norditalien, Piemonte, Verbania
8,8
Meget godt
485 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 64 km
  • Nærmeste golfklub: ca. 23 km
  • Internetadgang/Wi-Fi

Hvad siger gæsterne ved Maggioresøen?

9,2
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 18 anmeldelser